Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Vi fortsätter blanda och ge

    Nenne:

    sv.wikipedia.org/wiki/Schersminsl%C3%A4ktet

    Det vi har i Sverige är nästan alltid Scersminn. Smultronschersmin är en av flera olika sorter.

    Jasmin är lätt att blanda ihop den med av förklarliga skäl, men den är vanligare som krukväxt hos oss. Vippjasmin är ett exempel

    sv.wikipedia.org/wiki/Jasminer

    Här stod rätt mycket samamnfattat av många andra länkars kaprifolfakta:

    www.odla.nu/arkiv/mv_juli01.shtml

    Där kan du se att du ska välja sk "äkta kaprifol" för att få härdighet i zon IV. Denvilda trivs längs våra sydkuster och delvis i södra inlandet.

  • passionsblomman

    Lappis, jag vill ha alla dina efterrätter!
    Fast jag är svag som tusan för när det ser sädär fint ut som du beskrevmed martiniglasen, så den skulle jag säkert tagit.
    VAD mycket gott ni äter!

    Vaddå trädgårdstråd? Här ryms ju både örhängen, fisar, bajskorvar och recetp, kängmodeller,kattjäklar och allt vad det är samtidigt. Man får se till och stoppa hit lite som faktiskt doftar hallon-eller om det var smultron-också, särskilt åt Nennes håll så Nancy får behålla lite päls.

    *drömmer också om en stor fin Magnolia*
    Jag skiter väl i om den skräpar. Min son och sambo och jag själv med skräpar också, och jag gillar oss ändå.

    Parnassia, du skrev allt jag tänkte om äng.
    Hur var det, jobbar du med trädgård eller är du "bara" vrålintresserad? Vad är det för utbildning du har som Vickan refererar till sådär för trehundra sidor sedan när du nojjar om jobb?

    Tinga, HURRA för matframgång med stort gap! *brum brum*

    AM, permanent lösning hur tänkte du? Knipsa?

    Min sambo har hittat en tjänst han skulle vilja ha förresten och idag sa han "tror du den där duktiga tjejen kan skriva brev för en väktares räkning också, jag KAN inte skriva sådana där brev" Det kan han inte heller. Han är både dyslektiker och ovan att skriva öht. Obs. Detta var inte en vända med håven utan bara lite komiskt och samtidigt hemskt, hur jobbigt det där med brev och ansökningar uppenbart är för fler än mig.

    Jag tror jag ger bort mina katter och skaffar en gris och så en sådan där pytteliten apa som kan sitta på pekfingret, så du kan hälsa på mig AM.

    Snorkis, visst är det magiskt när man känner sparkar? Som en liten groda därinne som kickar omkring. *simma simma*

    Nenne, gjorde du den där saffransfisken eller hur blev det?

    Vad var det mer nu då? Jo leende Televink,*hjärtar*

    Det var något mer det vet jag....

  • passionsblomman

    ...visst ja, Mugglan, det är alltså "bara" att åka vidare i karusellen och hoppas att där blir sällskap då. Skönt att allt såg bra ut! *försöker också inbilla mig att "under 40 inte är sååå gammalt" *

  • passionsblomman

    Ja inte vet jag! Jag tyckte vår son var ett mirakel redan när han kom och den vintern fyllde jag 30. Har aldrig någonsin tagitför givet att det ens blir något. Konstigt nog var jag dock HELT onojjig det där första året som det tog innan han blev. Och sedan har jag ju sagt "blir det så blir det, jag vill inte att det ska bli en ångestgrej"

    Och så har det nu ändå blivit en ångestgrej...

    Det hade varit förbaskat skönt att bara vara helt nöjd och känna att man INTE INTE INTE vill ha mer än ett barn.

    Förresten drömde jag att jag vann 25 000 på triss och sa till er i tråden, "ja så nu har vi vunnit en lott till en lott"


    Lapinette skrev 2010-02-12 15:51:59 följande:
    pb ... har fleeera månader kvar! Är det sen kört? Jag menar efter 40?! För min/vår del tror jag att det är helt kört. Om något ska hända här på barnfronten så är det att invänta mirakel.
  • passionsblomman

    Det är inte en last, det är livskvalité och förmåga att njuta.
    Massor av människor saknar både det ena och andra.


    Lapinette skrev 2010-02-12 16:10:53 följande:
    pb - vi gillar att äta och dricka gott ... det är en av våra laster.
  • passionsblomman

    AM, ser med spänning fram emot både brev och vidre rapport på "porrfronten...

    Lappis, jamen det är ju underbart!
    Och att man ser glädje och njutning i åtminstone NÅGRA gemensamma saker är väl nödvändigt. Jag och min sambo är nog också njutare, fast på vårt vis. Jag tänker tillexempel sitta väldigt mycket på min punschveranda och dricka stora mängder kaffe medan jag kikar på småfåglar och fjärilar i min trädgård. Det njuter jag av och jag vet att sambon gärna gör mig sällskap.

    Det vore tämligen misslyckat om den ena av oss inte alls ville ha ett pengaslukande hus utan leva sky-bum liv, så som många av mina fallskärmsskompisar gjorde. Dvs minimala fasta kostnader, ansvar och band, för att närsomhelst kunna drapå nästa adrenalinladdade resa fylld av halsbrytande hopp och frifall.
    Då är det bättre att inte ha tornhus med verandor och vinkällare.

    Apropå vinkällare, i år fyller sambon 40 och 4 månader efter honom gör jag det. Tycker ni det är töntigt och beige att göra en gemensam fest och vad gäller presenter önska oss "hjälp att fylla vinkällaren" ?

  • passionsblomman

    NU drar OS igång alldeles snart! HURRA!!!

    -HUR kan en människa som är så osportig som jag tycka det är så kul att titta på när andra idrottar? *förundrad*

  • passionsblomman

    Lappis, Vad bra! Det vi själva vill är ju såklart att fok ens ska ta sig tid och råd att idas resa hit, det är ju långt för alla. Och en flaska vin behöver ju verkligen inte kosta massor, -eller kan göra det om man tycker det är kul.

    Jag tänkte att man kan hänga på små adresslappar (sådana där resväskepappersvarianten gammeldags du vet, där man skriver upp från vem man fick respektive flaska och så...

    Och så kan vi kanske ge oss själva någon slags inredning att förvara i.

  • passionsblomman

    Vad skönt att ni inte tycker det är snålt att slå ihop fester! För vår del tänker jag att det dels är kul om våra respektive vänner får träffas lite i ett större sällskap. Vi har ju haft ett väldigt sparsamt umgänge hemma hos oss då vi ju bodde så vansinnnigt trångt att det liksom var ETT par förutom oss det kunde röra sig om.
    Och dessutom tycker jag det snarare är lite omtänksamt mot de gäster som annars är självkalra på bådas fest, att de slipper resa två gånger.
    Tyvärr är det ett faktum att flera av mina allra käraste vänner befinner sig på alla möjliga håll över jordklotet, så jag har inte sådär värst många som skulle komma tror jag. Och galet nog så är de jag pratar absolut mest med sedan 1 1/2 år tillbaka ni och vännerna i de andra två trådarna.

    Vill ni komma på mitt kalas?

  • passionsblomman

    Lappis förresten, är din make också "gammal dansare"? Dansade du som yrke förut eller? Hur länge sedan är det du slutade?

    Tusen frågor...

    ..jag är såååå avundsjuk på att du kan dansa. är det något jag hade velat kunna på riktigt så är det det!

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge