Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Vi fortsätter blanda och ge

    Vänner - bra med rapport!

    Telis - skräp med jobbet! Om de inte hade flyttat mitt gamla jobb till USA skulle jag föreslagit det. Får väl se om deras lösning fungerar, återkommer annars...

    Muggles - Mindre vill så gärna göra saker som hon behöver hjälp med, och det går ju inte att avvisa henne hela tiden. Bläddra fotoalbum, läsa böcker, använda ficklampor. Sen har vi inte jättemycket hon kan hjälpa till med nu heller - självklart dammsugning och sånt, matlagning när det är sånt som ska göras. Men det räcker ju inte i evighet.

    men men, det löser sig. Gissar att det är en insvängningsperiod när hon lär sig vara mer självständig.

    Idag är mormor o mofar här o sällskapar, så maken kunde åka iväg på en aktivitet och Mindre är hemma lite rasslig. Önskar jag var så pigg som hon när jag är lite rasslig.

    Grynet äter o sover, funderar på om det är så bra att han sover 3-4 timmar i sträck - äter lite o sover vidare. Sen kommer en vakenperiod på ca 3 timmar?!? Hur orkar han?

    I övrigt - SNAILY - GRATTIS till eskimån! Skönt att ha en i magen o en till godo!

    FruLlan - härligt att semestern var bra. Sol mat o vin skulle inte vara fel.

    Fast vädret här förundrar ju med. Från -6 till +9 på några dagar. Märkligt. Hoppas isen smälter bort rejält så det går att promenera. Ska nog försöka ta mig utanför dörren idag. Är säkert hälsosamt.

    Dags att titta till tröttmössan herr Grynet.

  • Liten med Mindre

    Oh - heja Vänner! Hoppas att allt går bra med barn o bäcken o allt! Tack Mugglan för rapport!

    här är det förkylt för lilltjejen, mamman känner sig amningskomig och pappan försöker hålla ihop familjens känslostormar. Igår blev det ingen middagslur för någon och då var vi inte glada. Bättre idag trots, eller kanske pga snuvan. lilleman har börjat äta mer och sova lite mindre, fast givetvis är nätter roligast att vara vaken, känns det som.

    I alla fall - idag var vi amtitiösa och bakade vårt första surdegsbröd. Har pysslat om en grunddeg i en vecka och nu var det dags. Återstår provsmakning. Det går ju åt en del bröd när jag är hungrig och vi alla är hemma.

    FruE - pigga på dig.
    Snaily - lika så! Maken mådde kasst i 6 dagar, och dåligt en dryg vecka till, så det kan dra ut på tiden.

    Nu tänker jag pilla i mig lite glass innan pyret vaknar. Koncentrationen är usel även med en massa kolhydrater, så det blir dåligt med övriga kommentarer. Önskar jag var lite mer med i matchen.

    Kram!

  • Liten med Mindre

    Grattis till sonen vänner! Och hoppas att du piggar på dig snabbt!

    Snorkis - du kan köpa Inolaxol på apoteket om inte linfrön och loppfrön hjälper. Det är ett bulkmedel det med, alltså inte vanebildande. Har fått det av min mag-doktor för att hålla systemet igång. Men det är receptfritt, om än något dyrare då gissar jag.

    BS - krya på Iris. tror nog skakningarna beror på febern. I alla fall får jag feberfrossa vid hög temp. Hoppas ni andra klarar er.

    Cicci - ha en skoj utflykt!

    Frejis - skönt om Bumsis sjunger sopran och inte skrålar kl 5...

    Ego - tog min första lite längre promenad idag. Trött o varm men skönt. Givetvis föll blodsockret så det blev frossa i bullar o choklad när jag kom hem. Gröt dög visst inte att grunda med för stabilt socker. Hmm...

  • Liten med Mindre

    MSW - krya på er!

    Vänner - vilken söt lillprins. Är han blond?

    Fönster...inga fler kommentarer om det.

    Snorkis - jag simmade ända till slutet av graviditeten i bikini. Funkade super, struntade i hur jag såg ut så länge som det vitala höll sig innanför. Med badmössa på huvudet kan det ju liksom inte bli värre.

    Mugglan - superbra att ni fått tid så snabbt! Hoppas något kan klarna och åtgärdas!!!

    Snaily - du är förmodligen gasig för att tarmfloran är rubbad av vad det nu är du drabbats av. Någon härlig "kuse" som går loss på det som nu ev finns i magen och gasar på rejält. Kämpa på med goda bakterier så konkurreras de ut så småningom.

    Ska försöka söva lilleman med lite mer mjölk, om det nu finns nåt kvar. Sen blir det sova för alla. Hoppas i alla fall!

  • Liten med Mindre

    Grattis Snaily!!!! Hoppas plusset håller sig!
    Och grattis PB till ägget. Skickar lite virtuell distraktion...

    Vänner o Cicci - krya på er!

    EA - KRAM - man FÅR deppa här inne även när andra är glada.

    Hos oss går allt i ett. Dagarna med Mindre är superintensiva, och de utan henne hinner vi bara äta, amma och sova middag känns det. Grynet är ännu rätt lugn och kan ligga själv o finurla när han är vaken. Men det krävs nog mer aktivitet snart.

    Själv slåss jag som Vänner mot hormonmonstret och känslan av att inte räcka till, inte ha koll och kämpa själv med allt. Tror inte maken riktigt förstår, och jag känner mig gnällig om jag försöker förklara hur jag vill att han ska vara.

    Nåja, det ger sig väl...ska fortsätta mata mig själv o lillkillen nu, får se när han gör kväll.

  • Liten med Mindre

    koko - vi köper också halvflaskor... Och visst tycker vi lillkillen är lite lik storasyster - fast inte lika näpen.

    Vad gäller namnet förresten, plockade det från släktträdet som går tillbaka till Gustav Vasa. Sen var det ju lite typiskt att det låg 2a på namntoppen. Att Trollet har samma namn är ju mest trevligt (vågade inte kika i galleriet innan vi bestämt oss - kom inte riktigt ihåg vad trollnamnet var...)

    Nu har Grynet varit vaken sen strax efter 8 - inga lagoma doser sova eller äta här. Vaken länge eller sova länge. Inte lagom i taget som mamsen önskar.

    Full dag idag - försäkringsrådgivare, bvc, fika hos grannar och tidig hämtning hos dagmamma. Blir nog ingen middagslur före måndag...

    September - grattis till pickande hjärta!

  • Liten med Mindre

    Glad påsk alla kära kärringar.

    Min lilla häxa o jag var ute i regnet o lekte hela förmiddagen, någon utklädning blev det inte, mer än söta regnkläder förstås. Det får bli nästa år. Beundrar Livias söta kostym.

    Sitter o surar över att jag vill hitta fler amningskläder, men inget jag kikar på lockar särskilt. Försökte med boobs sida till slut. Men det är ju så snordyrt. Någon som har tips om snygga sköna kläder? (Gillar Boob förutom priset.)

    Helgen tillbringas hemma med familjen, en liten utflykt till föräldrarna på lördag. Hoppas på lite sömn trots att hela familjen är hemma.

    Lycka till alla ruvare, väx väl alla magar (som ska växa dårå), och ha det så skönt ni andra!

  • Liten med Mindre

    Just det - GRATTIS till jobb (om än kortvarigt) mrsB.

    Krya på dig BS!

  • Liten med Mindre

    Telis o MrsB - är amningstopparna i strl M så är jag intresserad av att i alla fall se hur de ser ut (foto eller träffas när möjligheten finns).

    MrsB - hoppas påsken blev bra, trots att ni fick göra lite olika saker i familjen.

    Grattis grattis Parnassia - det verkar som om det blev ett rafflande upplopp för dig med.

    AM - trist med trängsel på visninge, men jag är rädd att det nog är så denna tid på året. vi blev oxå jättesugna på hus - vilket som - när vi var hos föräldrarna i lördags.

    Kramisar och krya på-isar till Tinga o Puff. Hoppas det vänder snart så att ni får komma hem!

    Idag var första dagen jag roddade tillvaron själv med Mindre och lilleman på morgonen. Vardag med andra ord. Men idag gick det fint och jag hoppas på lite mer sömn under em innan vi hämtar hem storasyster igen. skönt med bara en att pyssla om.
    För övrigt har påsken varit fin. Lilleman har lite ont i magen, och jag funderar på om det månne är mjölk eller choklad som spökar för honom. Vill ju inte sluta med något av det, även om jag säkert borde minska godisintaget. Nåja, har dragit ner på godis och ren mjölk, så får vi se om det blir lite bättre.

    Ha en skön solig dag alla!

  • Liten med Mindre

    PB - du har fått mig att snusa lite extra mycket idag. Ska försöka att komma ihåg att njuta när jag nu vunnit lotteriet...

    Vickan - tror Trollet fått en "viktklubbskompis", lilleman tyckte han skulle öka 440 g förra veckan. 300g veckan innan... Matvrak!

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge