Vi fortsätter blanda och ge
Jag har en killkompis som tillsammans med en annan (singel) killkompis går till stans bästa restauranger och de beställer alltid meny, men sedan beställer de alltid öl till. Dels för att de gillar öl men mest för att se hur väl en finkrog (el sommelieren) kan ställa om och erbjuda öl som passar till maten, ngt de sällan förberett... Fniss.
Jag gillar inte när finkrogar kör för mkt på trender, dvs väljer att servera ngt som nästan ingen gillar men som helt plötsligt är trend. JAg vet inte hur många ggr jag hört att när makens släkt gick på Sjömagasinet för att fira farmors 80-årsdag, så fick de nyponsoppa till efterrätt. De var så besvikna! Visst, det är väl gott men inget speciellt. De hade ju väntat sig en flådig snajsig otroligt god efterrätt, sådant man inte får hemma. Nyponsoppan var säkert pga "husmanskosttrend" och säkert extremt hemlagad och så men det var ju inget speciellt tyckte de. Detta pratar de fortfarande om trots att det gått 14 år...