• Parnassia

    Vi fortsätter blanda och ge

    Vi har acta babyskydd och en bilstol - maxi cosi mobi, som nästa steg.
    Jag tror att det viktigaste är att prova i sin egen bil. Det verkar skilja väldigt mycket hur de olika stolarna passar i olika bilar. Och också på om man vill ha barnstolen fram eller bak.
    Vi har alltid haft E bak och det har funkat jättebra med båda stolarna (i kombination med en backspegel så att vi kan se henne).
    Nu med den stora stolen blir det trångt i framsätet men det fungerar (vi har en 9-5:a).

    Har babyskydden du tittar på "separat" bas, alltså man kan ta i och ur själva babyskyddet utan att hålla på med bältet varenda gång? Det är enligt mig ett måste. Så himla smidigt att bara klicka i och ur stolen.

    Sedan funderar jag på om man verkligen använder babyskydd i ett helt år? Vi bytte efter ca 6 mån och det var underbart för E. Hon kom upp högre och såg ut lite och blev en mycket nöjdare bilåkare. Och dessutom hade hon faktiskt vuxit ur babyskyddet, så det var dags att byta pga det också.

    Ang nästa stol så går vår maxi cosi mobi att "tippa", så att barnet kan åka lite mer liggande, superbra när de somnar på längre resor. Det vill jag inte heller vara utan.

    Var detta egentligen svar på någon av dina frågor? *svamlar*

  • Parnassia

    Grattis liten!!! Och välkommen sonen!!
    Vilken racerslutspurt!
    Ohh, vad underbart! Kram!

  • Parnassia

    Lite mer om bilstolarna...

    Menar alltså att det blir lite trångt i framsätet pga att stolen står i baksätet.

    Och vill också tillägga att vi hyrde vårt babyskydd, typ 600kr för 6 mån, det var jättebra, eftersom vi använde det så kort tid som sagt. Den här gången har vi köpt ett likadant, begagnat, av min syster.
    Lån eller begagnat köp av babyskydd kan ju vara nåt att fundera över. Men man ska ju förstås låna eller köpa av någon man tycker man kan lita på eftersom det måste ju vara helt, fräcsht och "okrockat".

  • Parnassia

    Snorkis - Jag kan inget om isofix men jag kan säga att jag tycker inte att någon av våra stolar varit svår att montera eller att det känts osäkert.
    Vi fick dessutom demonstration av båda stolarna i vår bil vid affären.
    Affären i det här fallet, med båda stolarna, är babyproffsen i en stor stad nära mig. Vet inte var du bor dock... Jag vet att det finns fler ställen att hyra stolar på, bla via vissa försäkringsbolag, andra babyaffärer och trafiksäkerhetsorganisationer, typ NTF. Min syster hyrde sina första genom IF, som de har försäkringar hos. Tror även volvo har bilstolar... *spånar*

  • Parnassia

    Åh prata inte om semlor... I could kill for one at the moment...

    *tar sikte på köket, måste ha fika*

  • Parnassia

    Gick alla andra och fikade också?!

  • Parnassia

    För att helt byta ämne... Jag ska köpa mig ett par riktiga bra inneskor (typ birkenstock).
    Men _vad_ ska jag köpa, är helt lost på den marknaden. Har alltid bara haft slit och släng tofflor för 129kr från skopunkten typ...
    Tipsa mig!

  • Parnassia

    Här är en till som tänkt på alla er IVF:are! Jag tom drömde om er i natt, drömde om äggblåsor, UL, läkare och annat som jag gissar hör till.

    Är så spänd på att höra era rapporter framöver

    Snart kanske vi kan få höra nåt från Fru E?

  • Parnassia

    Min treåring väger ca 15 kg tror jag, 16 kanske, och hon är typ 97 cm lång.
    Vi har börjat fundera på att byta stol till henne, pga att det börjar bli trångt för hennes ben att sitta bakvänd i baksätet. Men det kommer troligen bli så att hon får sitta kvar åtminstone till hösten då bebisen kanske behöver den stol hon har nu och hon dessutom blivit större och tyngre och klarar att sitta framåtvänd bättre.
    Det blir ju extra trångt nu när hon har grova skor på sig, jämfört med sommarens sandaler och gympadojor.
    Stolen börjar också bli kort i ryggen, alltså huvudet har inte långt kvar innan det sticker över kanten. Axelbanden är inga problem med, inte ens nu med tjocka kläder på.

    Jag tar gärna emot tips på framåtvända stolar, tänkte börja hålla ögonen öppna för bra erbjudanden.

  • Parnassia

    Fru E! Grattis och välkommen hem, det var ju en bra skörd! Ta hand om er nu!

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge