• Parnassia

    Vi fortsätter blanda och ge

    Har ligginsatsen "lock"?
    Jag hade nog tagit en filt också... Det blir ju inte så varmt när man ligger stilla tänker jag.
    Men jag är ju en fryslort själv och uppvuxen med en mor som resonerade "fryser jag ska ni också klä på er"
    Bättre svettas än frysa.

  • Parnassia

    Grattis till vagnen också förstås!!

  • Parnassia

    God morgon!
    Vilken dag det är idag! Ser med spänning fram emot em och kvällens alla rapporter. *håller tummarna*

    Jag sydde också egen amningskudde, jag tror att jag vet var jag har mönstret om någon vill låna det. Det går ju att skicka på posten. Håller också med om att den är bra till annat än amning. Förutom att E låg bra i den om hon sov i våra knän så använde vi den när hon började sitta själv. Vi la den bakom henne/runt henne, så att om (läs när) hon föll så föll hon på den, framför henne lade vi typ vanliga soffkuddar.

    Lås till barnvagnen har jag aldrig ens tänkt på... Så olika det kan vara! Hur sätter ni fast det då? Om chassit och en lyktstolpe eller nåt sånt då eller?

  • Parnassia

    Snorkis: Jag kan börja en lista åt dig, men utan att göra anspråk på att den är komplett.
    Blöjor har de fö inte i Ullared.

    lakan, spjälskydd, täcke, kudde, filtar, plastad frotté, nappar, nappflaska, napphållare att fästa på tröjan, anmingsinlägg, amningsBH (jag har haft Trofés som säljs där), bindor, tvättlappar, babyolja till badet, bodysar, byxor, strumpor, mössor, ytterkläder, haklappar (både mjuka mot dreggel och kräks och hårda till när det ska ätas mat), hårborste, badbalja, handdukar att lägga på skötbordet (mycket smidigare än ev skötbordsöverdrag), regnskydd och myggnät till vagn, reflexer till vagn, amningskudde, febertermometer, bärsele, skötväska, matningsskedar, barnbestick och tallrikar, pipmugg

    De har ju också en del mammakläder, om man hittar nåt där.

    Som sagt bara en massa förslag som jag haft användning av, mer finns och allt kanske du inte ens tycker att du behöver ännu eller överhuvudtaget.

  • Parnassia

    AM - jag var ju där för ett par veckor sedan och jag hittade ju ingen heller... De kanske har slutat med dem, för gott eller tillfälligt.

  • Parnassia

    Mjuka haklappar var vi storkonsumenter på när E började få tänder, då rann dregglet. IKEA har för bra sådana också.

  • Parnassia

    Många bra saker på Ores lista också!
    Spjälskydd har jag ingen erfarenhet av just från Gekås.

    Men vällingdoserare och hörselskydd är jättebra! Vällingdoseraren bör enligt mig vara en med ett riktigt märke på, typ bambinos. De har haft en billigare variant som inte var bra.
    Flaskborste har jag också åsikter om, de med skumgummi i toppen är inte bra, skumgummit går sönder fort och då blir det bara en hård metalltopp kvar.
    Flaskställ hade jag ett men slängde det, jag tyckte bara det var krångligt och ivägen på diskbänken, plus att det blev en sak till att diska.

    Hoppgunga, pool och stolskydd är också "bra att ha saker"!

    Oj, vad åsikter jag har idag. Scrolla om ni tröttnar.

  • Parnassia

    Ore - tycker både stolen och vaggan ser fina ut!

    Kolla att vaggan går att spärra, så att den inte gungar hela tiden. Det är bra att kunna ha den still ibland. Men det kanske är standardutrustning på vaggor...

    AM o Vickan - grattis till kilorasen! Jag längtar till jag orkar och kan ta tag i det där.

  • Parnassia

    Alltså flaskborsten är ju bra så länge skumgummit är helt, men jag tyckte att det gick sönder för fort för att det skulle vara godkänt, även om borsten var billig. Du kan ju köpa någon för att testa om du tycker det var värt det.
    Den jag hade hade även en liten borste i andra änden av skaften som man kunde gno ut napparna till flaskorna med, men även den var vass så jag stack sönder någon napp med den vet jag.
    Vanlig flaskborste, diskmaskinen och fingret till napparna har jag använt mest. Har det varit riktigt tjurigt och intorkat i flaskan har jag tagit lite grus och lite vatten och skakat runt och sedan diskat. Gammalt husmorsknep som funkar strålande.

  • Parnassia

    AM har ju förstås rätt. Ställer man grejerna i blöt blir det ju inte så, men man är ju inte alltid på topp.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge