• muggles

    Vi fortsätter blanda och ge

    Sept: usch hoppas att det inte är som du befarar, utan att symptomen bara tog en paus och kommer tillbaka! Du låter oväntat lugn...? Jag håller också tummarna för dig.

    Nenne: jag mår som jag förtjänar Jag har haft det rätt jobbigt nu, hade ju BF förra måndagen så det har känts tungt som fan. Det är säkert svårt att förstå att jag sörjer min förlorade graviditet fortfarande (borde jag inte ha kommit över den vid det här laget?!) men jag gör det. Dessutom har jag i vanlig ordning gått händelserna i förväg och sörjt att jag/vi aldrig kommer att få ett barn till (det vet jag ju eg inte men det känns så). Kände idag att hade inte adoptionskön varit så lång och hopplös så hade jag gärna adopterat ett till! Pratade med grannen som har två adopterade (från Sydkorea tror jag) och hon den lilla var så söt med sina stora ögon och tryckte sig kärleksfullt intill sin pappa (hon ankom i oktober tror jag) - ååååhhh, vill ha en till! Men det är ju kört med adoption också... Dessutom har vi ju inte råd med det heller.

  • muggles

    Hade ett långt snack med maken igår och jag önskar att jag kunde vara mer avslappnad och fatalist som han är. Han är mer "blir det så blir det". Jag trodde att han skulle vara emot ivf pga det men han tycker att vi ska iaf göra en utredning för att se om det hittas några fel och sedan ska vi fundera hur vi går vidare. Problemet med ivf är väl att det känns som att man behöver flera försök för att få till det, och jag tycker eg inte vi har råd med mer än ett (och dessutom vet jag fortfarande inte hur jag ska fixa det med all psykisk press). Men men, nu går jag händelserna i förväg igen - typiskt mig.

    Jag försöker praktisera mindfulness men faen, vad svårt det är!!!

    Tinga: tror det är ett klokt beslut att jobba och lägga pengarna på städhjälp. Vi som bara har ett barn klarar fortfarande att städa själva - det går rätt fort - men två barn stökar ju till mer än dubbelt så mkt som ett (märker vi när vi har besök av andra barn).

  • muggles

    Snaily: gas är bra i de här sammanhangen

    Telis: tack för kramen - den värmer!

    Tinga: hade BIM i lördags men tanten kom igår en dag försent. Givetvis börjar man hoppas (speciellt eftersom jag normalt är väldigt regelbunden). Jaha, jag hade hoppats att man kan komma över sorgen. Det värsta är att jag är omgiven av folk som får sitt andra barn nu och det blir ju varje gång ett stick i bröstet, speciellt som flera av dem är i "högre" ålder som jag. Hade de varit runt 30 så är det ju lättare att avfärda med att "klart det går bättre när man är yngre".

    Hattis förresten: ett år är inte "bara ett år" - det är lääänge i den här barnskaffarverkstaden! Tycker jag iaf. Kram!

  • muggles

    Önskar jag kunde vara lika lugn som maken: han blir mer "besviken" varje månad över att det inte lyckas medan jag blir riktigt deprimerad. Jag vill inte må såhär länge till! (Ja, ja jag har också funderat på att gå och prata med ngn psykopat...)

  • muggles

    start september skrev 2010-03-22 10:09:35 följande:


    Usch Snorkis. Jag har klarat mig bra med psylliumfrön på filen samt aprikoser som snacks, men kanske behöver du lite extra hjälp? Testa annars dessa frön, de lär inte skada. Finns av märket Risenta i mataffär eller hälsokost.
    De hade jag hela min graviditet - fantastiskt! Billigt och för mig funkade det - en matsked på filen varje morgon.
  • muggles

    Vickan: det finns praktiska våtservetter med handdesinfektion på Apoteket - det körde jag alltid på alla barnstolar på caféer och så (inte för att det verkar krylla av caféer i din håla men på Ikea kanske sedan när Trollet blir stor nog för att sitta själv). Moa hade nog sin första förkylning när hon var 6 mån el så, jag tror vi klarade oss länge på det där avtorkandet.

    Jag ringde Fertilitetscentrum idag och de hade massor av avbokningar pga sjukdomstider så vi fick en tid imorgon redan Vi ska dit och diskutera utredning, så får vi se var vi landar. Minimum för min sinnesfrid är att göra lite blodprov (och spermaprov - varför lita på de jäklarna bara för att maken är 3 år yngre?!) och se om de kan hitta ngt uppenbart. Det känns som alltid bra för min ingenjörshjärna att göra ngt praktiskt, inte bara sitta och vänta och hoppas (känner du igen dig Tinga?! ).

    Parnassia: det är maken som alltid kallar alla psykologer/psykoterapeture för psykopater (vi har haft vår beskärda del av träffar med sådana i min familj) och jag tycker det är lite kul, det tar liksom udden av det allvarliga.

    Jag har ju absolut inget emot att träffa terapeuter mfl men jag känner mig inte riktigt redo för det än.

  • muggles

    AM: jag är här!

    Eftertankens kranka blekhet har drabbat mig och tagit bort glädjen över att vi fick tid så snabbt. Det betyder ju nada egentligen. För jag är realist och vet att förmodligen hittar de ingenting som lätt går att åtgärda och kanske så hjälper inte ens ivf.

    Hattis: jag förstår precis hur du känner! Jag har tex en kollega som ska ha sitt andra barn i aug (deras första är inte ens två ännu). Och de ska samtidigt renovera huset vilket ngn annan påpekade inte var så lämpligt med en bebis och "hur tänkte ni där?". Då avslöjade han att nr 2 inte riktigt var meningen (dvs de ville säkert ha en nr 2 fast kanske inte så snabbt). ARGH! Och här kämpar vi för glatta livet med stickor och sexar på högt och lågt vid rätt tillfälle och det blir iaf inget. Då är det lätt att bli bitter kan jag säga...

  • muggles

    Och det var väl inte så konstigt att vi fick tid så snabbt för det är ju privat? Det kommer att kosta 3000-5000 kr bara för utredningen.

  • muggles

    EA: stort grattis till hus - vad roligt! Jäkla förbannade skit om det inte har funkat Det är enklare att köpa hus än att få barn har det visat sig...

  • muggles

    Tinga: jag är nog definitivt för gammal för ivf i landstingets regi - är det inte 38 års gräns? Och då ska man ha stått i kö först, det är säkert 2 års kö här i Götet (har inte kollat upp då det inte är aktuellt).

    Telis: utredningen är en förutsättning för ivf el annan behandling som jag förstått det.

    De beordrade "full" undersökning vilket kostar 5000 pix (ouch!) och innebär koll av progesteron, sköldkörteln mfl hormoner och spermaprov, plus kontraströntgen av äggledare och livmoder. Jag klagade lite över 5000 förlorade kronor när vi gick ut därifrån men maken (klok som en bok som alltid!) sa att det är det värt för ev sinnesfrid. Vi vet inte alls hur vi ställer oss till ev resultat, vi tar det under vägen. Svårt att besluta sig nu när man inte vet ngt. Jag är iaf nöjd med att få kvitto på om det tex är min ägglossning som strular. Då skulle ju en ivf vara en idé. Får vi däremot resultatet att de inte hittar ngt fel så vetisjutton...

    PB: underbart resultat!!! Tänk om ett av dem blir en liten bebbe till er, jihoooo!

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge