• Parnassia

    Vi fortsätter blanda och ge

    Såg nu Telis inlägg...

    Kanske kvalar även hon in i klubben onormalt trög!?
    OBS, skämt! Ta inte illa upp Telis!

  • Parnassia

    Ore - japp spännande är ordet.

    Jag har fö också erfarenhet av ammning i bilen så som Cicci förklarade. Det funkade bra, men det är ju inget som man gör för att det är bekvämt för mammans rygg. Iaf inte jag, men praktiskt är det någon gång.

  • Parnassia

    Så var maten avklarad och undandiskad. Raggmunk i ugn och bacon. Så gott och smidigt!

    Hade sett fram emot en lugn kväll med maken hemma, men svärfar ringde och behövde honom. Han har egen firma (svärfar alltså) och en av maskinerna hade gått sönder så då fick sönerna rycka ut.
    Men man kan ju inte vägra maken att åka på sådana uppdrag. Trist bara.

  • Parnassia

    Hattis - om jag gillar att vara gravid... Jag gissar att du menar det jag skrev ang att sakna magen och sparkar. Och det kommer jag att sakna, känslan av att det är ett _barn_, ett riktigt liksom, därinne. Det är helt fantastiskt tycker jag. Och jag har lite ångest över att detta kanske är sista gången för mig. Men samtidigt finns det gränser, nu är jag fööör tjock, så här kan man inte gå omkring i evighet, det orkar ivf inte jag.
    Så det är lite blandade känslor.
    Men sammantaget. JA, jag älskar att vara gravid trots krämpor, otymplighet och illamående. Man är ju knäpp.

    Vännerfan - vad bra att du fått tag i nåt för magens skull, det finns ju massor med produkter och det viktiga är ju att man hittar nåt som funkar.

  • Parnassia

    Muggles - jag skulle säga att det beror på lite vad det är för ogräs du har, om det är rotogräs (tex, kvickrot, kirskål, nässlor)eller fröogräs (tex jordrök, arv, förgätmigej). Täckbarken gör det framför allt svårare för fröogräs att etablera sig, rotogräsen letar sig igenom ändå. Så för att vara på den säkra sidan kan man lägga markduk för rotogräsens skull och täckbark för fröogräsens.

    Och snåla inte med täckbarken, för att det ska vara lönt måste du ha typ 8cm tjockt eller nåt.

  • Parnassia

    Och skillnaden mellan fröogräs och rotogräs förklarar nog kokos problem med att få rensa mellan plattorna trots markduk. Det är säkert fröogräs som letar sig ner där, tex grässorter(gröen tex), fröna flyger ju runt i luften och om de landar på ett bra ställe gror de ju där.

    När det gäller rotogräs kan också tilläggas att om det är sådana man vill bekämpa ska man akta sig noga för att tex köra en jordfräs i jorden och tro att man har en lösning, för när jordfräsen gör småbitar av ogräsets rötter blir det istället tvärtom. Alla de små rotbitarna har potential att bli en liten ny plant och man får i stället miljoner plantor. Bästa sätten att bli av med rotogräs är att rensa, rensa och rensa supernoga. Eller täcka med duk om man vill kunna göra nåt med jorden, har man ytor man kan avvara längre tid kan man täcka med tex svart plast eller massa tidningar och låta vara så ett par säsonger för att kväva ogräset.

    Är det någon som fortfarande läser?!

  • Parnassia

    Muggles - tur att just du orkade läsa, eftersom du frågade.
    När gissar du att ÄL blir?

  • Parnassia

    God morgon!!
    Gött med "fredag" tycker vi även här i Casa P.
    Men idag är jag mer sliten än vanligt, vaknade halv 5 när E kom upp och behövde kissa och har inte sovit sen dess typ, borde gått upp, man blir ju bara frustrerad när man ligger och vrider och vänder på sig. Till råga på det kom lite molvärk och det gör mig numera superklarvaken.

    Men det som är bra i den här soppan är ju att E kom upp och sa till om att få gå och kissa. En veckan utan nattblöja nu och inte ett blött lakan så långt ögat når. Minst två veckor utan nattnapp också (hon tar den typ en timme på morgonen när hon ligger i vår säng och morgonmyser bara). Gött!

  • Parnassia

    Lappis - Härligt med inbokat soc-möte!! Ett supersteg i rätt riktning ju!
    Ang makens språk, är det nåt som kan sätta stopp för proceduren om det skulle vilja sig riktigt illa? Vilket Gud förbjude.

    Jag blir lite nyfiken på det där med språket... Vad pratar ni hemma med varann? Pratar du svenska och han franska? Eller kör ni engelska?

    Nenne och PB - hoppas era magar är gladare idag. Magkrångel är hemskt ju!

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge