• fru AM

    Vi fortsätter blanda och ge

    Nenne: ah - hormonrand på magen! Ta på dig en kort topp på lördag för vi vill se randen!(Så kanske jag visar mitt ärr!)

  • fru AM

    Zozo: det där handhavandet slår nästan AF i Sverige! Försår att du blir galen! Hej förresten!

  • fru AM

    Snaily: hejaheja - håller tummarna!

    Liten: Behövs verkligen en dunåkpåse i vår landsände? Specillt nu när den ovanligt vargiga vargavintern verkar vara över ... Livia hade en åkpåse fodrad med "täckmaterial" och fleece (av märke Segr). Både hon och Hektor har överlevt med god marginal. Kallare dagar har Hektor haft en tjock overall i åkpåsen. Mildare dagar en jacka + en extra flecefilt över benen inne i åkpåsen.

    Vickan: man kan visst göra som du: overall rätt ner i vagnen (kanske toppa med en filt för mer ombonad känsla).

    Jag hade till Hektor (min lilla sista guldunge) även ett litet bäddset med matchande örngott, påslakan (till gallerfilten) o underlakan. Något som mina tidigare barn inte förärats. Samt en extra filt: kanhända världens bästa babyfilt näst efter gallerfilten då: en kabestickad mkt smidig bomullsfilt från www.floralin.se/ Den rekommenderar jag varmt och bestämt till alla nyfödingar: har använt den varje dag sedan han föddes och den är fortfarande lika mjuk trots massor av tvättar (utan mjukmedel). Perfekt att linda in honom i när han får sina sällsynta frispel ...

  • fru AM

    Men Vickan: du måste ha en Floralinfilt också!

  • fru AM

    Floralinfilt-floralinfilt-floralinfilt!
    + gallerfilt
    + galltvål (får bort senapsgula bajsfläckar som inget annat rår på. Dessutom ekologiskt)
    + boragokräm till (eller mot) skorven

    De fyra grundstenarna i barnavård enligt AM

  • fru AM

    Koko: jag vet men Vanish är inte så ekologiskt ... Det känns bra att kunna skölja bort bajset och sedan gnugga in galltvålen och sedan kunna låta det ligga tills det är dags att köra en tvättmaskin.

    Vissa babyskydd går att använda tillsammans med Teutonia Fun-chassit - Telis har helt rätt! Tyvärr var det en liten parameter vi glömde bort när vi köpte grejerna inför Livias ankomst ... Så vi köpte naturligtvis fel babyskydd

  • fru AM

    Tidningspapper var ju skitsmart ju!!! Telis du bubblar av små husmorstips!

    (går det bra med tidningen Connoisseur?)

  • fru AM

    Lycka till idag fru E! Och PB - men du kanske redan är iväg?

    Vännerfan: Gallerfilt är jättebra som täcke i spjälsängen eftersom den inte blir för varm (eller för kall)- instoppad i ett påslakan har Hektor haft den som enda täcke hela vintern trots mycket svalt i sovrummet (16grader?). Den kabelstickade filten är dock SNYGGARE, den har en perfekt storlek för att linda in en bebis - även lite större bebis (lägg bebin på mitten vik över först ena sedan andra sidan). När bebin sen somnat och lagts ned i vagn eller säng så kan man lätt vika bort ett lager. Allt detta kan man givetvis göra med en annan filt men denna är så snygg, så fint gjord, har så bra kvalitet att det är ett nöje att använda den bara för filtens skull. Jag blir glad bara jag ser den!

    Nog om detta nu!

    Galltvålen har jag bara testat på bebisbajs (och en tomatfläck) - undrar just om den skulle ta blåbär på vit tröja ... Måste se till att testa.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge