• fru AM

    Vi fortsätter blanda och ge

    Ore: duktig flicka! Floralinfilten är kanske inget måste (men ger avsevärd guldkant på tillvaron)

    Lappis: konstigt! Om det nu verkligen inte är så att du är gravid ... så hoppas vi att illamåendet går över till på lördag!

  • fru AM

    Vantar och tossor kanske löser det problemet?


    viktualia skrev 2010-03-10 17:04:31 följande:
    Ore - jag testade att låta Trollet ha vanliga kläder och fleeceoverall när vi tog oss ut. Från bilen till BVC bar jag honom i famnen och på Ica fick han åka babyskydd. Konstaterade när vi kom hem att han var lite kall om händer och fötter..
  • fru AM

    Hej hej!

    Cicci: kram på dig och Skorpan! Hoppas vi ses på lördag!

    Har idag varit på 10-månaderskontroll på BVC. Lite oroad över Hektors vikt ... Han vägde idag in sig på skrala 8790g - och har hoppat ner ytterligare ett snäpp i fascistkurvan - men har å andra sidan ökat i längd dryga 4 cm sedan sist (är nu 76,1). BVC_tanten kunde inte se några brister i hans måltidsschema utom möjligen att han behöver ett stadigare mellanmål (mer fett) och lite mer välling på kvällen. Eventuellt pimpa vällingen med vaniljsocker elller O'boy för att få honom att äta mer. Hon är verkligen okonventionell. Skönt!

    BVC-tanten rådde mig dessutom att skaffa honom ett par läragåskor så att han får lättare att resa sig mot saker. Sagt och gjort. Som tur är ligger ju Kiddies nästgårds. Ett par mörkblå Superfit tronar nu på Hektors små fossenassar.

    Snaily: ?!

  • fru AM

    Lappis: vilket fullständigt supersnyggt hus (kanske allra est invändigt som sagt). KÖP för bövelen!

    (tror de har samma kakel i vindsbadrummet som vi har i köket)

  • fru AM

    Telis: angående mr T:s ögonbryn så skulle jag nog rekommendera en försvarlig klick Miniderm (om ni har det hemma - hudkräm för bebisar fr Apoteket) att smetas ut på ögonbrynen. Tjockt lager! Lt sitta i 15-20 minuter och skrapa sedan försiktegt med en nagel. Skorvborttagning hör till det roliga i spädbarnsvård! Men jag kanske är lite konstig.

    HAr du inte Miniderm så ta Idomin eller ngtn annan fet salva eller babyolja.

  • fru AM

    Nenne/Lappis: precis vad jag tänkte förut: det är väl bara att slå av golvvärmen!? (Fast å andra sidan kanske det inte finns några element i källaren om de nu lagt in golvvärme - det kan ju bli lite kyligt) Men chansen finns ju att golvvärmen är inlagt på korrekt sätt!?

  • fru AM

    JAg vill bara ha bastu när jag har möjlighet att omedelbart efteråt kasta mig i sjön eller havet (dvs på landet skulle det passa perfekt)

  • fru AM

    Vickan: bebisars hud nybildas så himla fort så jag tror att det du beskriver är gammal hud som lagt sig i ljumskvecket och skavt. Vid varje blöjbyte så kan du med fast hand torka med våtservett så de små hudslamsorna försvinner. Om du tittar i hans armhålor så kommer du säkert hitta lite liknande saker där. Och i halsvecken ... Bra att ta bort för det kan skava som sagt.

  • fru AM

    Vickan igen: I vecket under lilla snoppen bildas de också en sån där "död hudremsa". Torka bort och på med Inotyol om det ser rött och skavt ut.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge