Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Vi fortsätter blanda och ge

    Liten, ja vi ska bo hos min sons bästa kompis med familj och det är skitskönt. De har adopterat båda sina barn, och dessutom följt oss under de här åren så det är himla gött att kunna landa hos dem. Dessutom får sonen hälsa på i gamla klassen så det blir en jättebonus.
    Vi åker gärna mellan Mälaröarna och Uppsala bara för den sakens skull. annars hade vi väl fått bo på hotell antar jag.

  • passionsblomman

    Porchez, snygg tjej som har fint hemma hos sig!

    AM, vad skönt med kilona! Vilket supersnabbt resultat!

    Snigel, jag vet inte hur farligt det är men jag har iaf hört att man inte ska basta/bubbelbada som gravid. Men mn hör ju så mycket å andra sidan...

    September, sonen beställde syskon för flera år sedan "för nu tycker jag det är dags att jag får bli en storebror" som han då sa. Redan då fick jag förklarra att det tycker vi också vore roligt men att det där kan man inte riktigt bestämma över, utan man får hoppas att det kan bli en bebis.
    Och senare när inseminarierna startade så fick han veta att mammor och pappor ibland kan behöva träffa en doktor som kan hjälpa till så att man kanske lättare kan få en bebis. Att det kan behövas medeciner och blodprov och sådant för att hålla reda på alla finurligheter i kroppen.
    Allt detta har han noterat och accepterat utan några krusiduller. Sist var han med till Kalmar och väntade i väntrummet med sitt Nintendo. Han undrade då vad de egentligen gjorde och hur allt gick. Där har jag bara stoppat med att
    "Det finns mycket krångligheter som man kan få veta av en doktor och en del saker räcker om jag vet själv,det är inget du som barn behöver grunna över. Jag mår bra och det är inga farliga saker eller så. Nu går vi och käkar Sushi.."

    Vi pratar bara om försöken i termerna av att "du får gå hem från träningen själv, för jag sa ta min spruta då" eller "imorgon ska vi till doktorn igen" och nu tycker han ju att det ska bli kanonkul att åka till de gamla hemtrakterna och då blir ju det fokyús, inte doktorn. Precis som jag vill ha det.

  • passionsblomman

    Snö! Det har kommit snö på mina tre krokusknoppar!
    Men det gör inget för den verkar smälta i rask takt.
    Fast det kan nog komma mer, för det var väldigt vilka svarta moln som far fram över himlen...

    Vänner, Ha´ru käkat busfrön till frukost eller? Aja baja inte skicka upp pulsen på gammalt folk sådär!

    Nenne, god tur! Vinka till min syrra när du far förbi.

    Vad skönt hörni att ni låter så övertygade om att det är ett bra antal folliklar! Det tror min sambo stenhårt på också, och så går han runt här och säger "jaha, men det HÄR blir ju spännande" (vem bytte ut min tigande man mot denna klon?)

    Lappis, 35% chans säger du? Min gyn pratar om 15-20% chans MAX och att det är snittet för ivf totalt.
    Fast jag blir bara helt GALEN på statistiken, för hur det än är så har den inte mycket att göra med ens egna personliga chanser när allt kommer till kritan. Lika bra att skita i det...

  • passionsblomman

    Ja, jo det vet jag ju. Fast hon sa att det var siffran för alla kvinnor totalt sett som gör ivf. Det var någonstans där jag sa till min sambo att ska vi göra övervägandet utifrån procentsiffror så kommer vi att bli galna, för det går att räkna på så många olika sätt, men våra personliga procentsiffror vet vi egentligen inte, då ju ålder, men inte bara ålder spelar in. Vi får välja att se det som att vi köper en lott har man köpt en är man iallafall med på dragningen...


    Lapinette skrev 2010-03-17 10:54:21 följande:
    pb - chanserna är lägre för oss som är äldre. De där siffrorna hittade jag i ett worddokument som jag har sparat gällande långtidsodling.
  • passionsblomman

    Ja ni ser, alla säger olika och man vet ändå inte ett skit.
    Förresten så minns jag inte ens siffrora, jag har kanske glömt vad hon sa. Jag kommer däremot ihåg att hon sa att "ska det vara så ska det vara nu" efter mina blodprovsanalyser.

    Och så försöker jag tänka att jag har ju fått ett ägg som fäste en gång förut, så det borde kunna ske igen ifall inte alla ägg har blivt helt kass.

  • passionsblomman

    Jag har aldrig läst på FL, mer än när Nenne länkade till en där Kosse och Bajsa-tråden och andra sådana länkexempel.

  • passionsblomman

    Lappis, SJU ivf:er!

    Fy faan!

    Förresten har min syrras nära vän också gjort 7, som alla gick åt helsefyr och då fick hon nog. Det är hemskt!

  • passionsblomman

    Jaha. Mitt blodprov hade inte kommit fram till Linné idag, så följande gäller:

    *De ringer mig imorgon vid lunch. Då får jag veta mer. Tills dess, samma dos Puregon.

    *Jag får åka på nytt VUL imorgon eftermiddag, så det inte missas (de jobbar nämligen inte på fredagar på det stället)

    *Jag har nyss pratat med sonens fröken på förra skolan, hon blev sprudlande glad att han skulle komma och hälsade honom "så HIMLA varmt välkommen!"

  • passionsblomman

    Jag frågade förresten om det där med tiderna och sprutorna igår. Det var visst väldigt noga och skulle inte diffa på mer än en kvart åt endera hållet!

    Och när det gäller procenten (Helge) så sa hon på Linné nu att vi kommer att få en individuell bedömning helt utifrån våra egna förutsättningar när vi väl plockat äggen och hela kilivitten. (som jag trodde)

    Antal ivf:er för vår del begränsas rätt starkt av både ekonomi, ålder och sinnesro kan jag stilla konstatera.

  • passionsblomman

    Lappis, ja det blir nog lätt så gissar jag.
    När jag höll på med inseminarierna höll jag helt på att glömma den där Ovitrellsprutan ena gången.
    Nu har jag luren på larm fem minuter INNAN den ska tas, så jag hinner ladda manicken och sådär i lugn och ro.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge