Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Vi fortsätter blanda och ge

    Vickan, det behöver inte vara något konstigare än att han vill ha extra ycket närhet just nu. Eller är lite trött och sliten sedan igår. Just gnällnivån brukar vara en rätt bra mätsticka på hur mycket yttre stimulans ens barn pallar utan att balla ur. Jag märkte tydligt hur bakochfram allt blev när vi varit borta lite väl intensivt med vår klimp. Han kunde vara helt gnölig i ett par dagar efteråt.

    Eller så växer han bara så det knakar, eller...ja det finns ju många saker som kan göra en lite gnällig.

  • passionsblomman

    AM, Jag vill också se sommarstuga!!!

    Angående Påskkärringar: är det idag de ska väntas banka på verandadörren? Tycker det verkar vvariera på orter ibland.
    Jag måste nog gå och köpa hem lite godis, nu när vi bor i ett villaområde....

    Men min son får jag förse själv. Han skulle aldrig i livet få för sig att gå påskkärring. Men att jag gömmer ett ägg för skattjakt, det älskar han.

  • passionsblomman

    Koko, göm det fast jättelätt! Vi hade ägg-skattjakt för våra småbarn på dagiis för hundra år sedan. De var helt lyriska.

    Vi har jättefint väder! Sol!

  • passionsblomman

    Nu har jag pratat med CvL-kliniken en lång stund. Jag behövde lite lugna sansade ord kände jag.
    Imorse vaknade jag av att jag grät i sömnen för att det kom blod. Så säker var jag på att det blödde att jag inte vågade gå ur sängen på evigheter. Mensvärk. Så tydligt så det känns som idioti att ens tänka något annat än det.

    Men så gick jag upp. Nästan med en snyftning torkar man sig och tittar på det förbaskade pappret. Vitt. Hela hjärtat skälver till. Samtidigt som man nästan blir förbannad-men BLÖD då om det ska så man vet! Samtidigt som man är SÅ tacksam för varje toabesök som inte är rött. Och samtidigt som man direkt tänker, ja, men säger jag högt att det inte blöder än så börjar det exakt då....

    Nu har det olidliga börjat mina vänner. Jag är väldigt glad att vi inte är på väg upp till sväronen just nu.

  • passionsblomman

    Åh vad ni är gulliga!
    Visst VET ni att det här skulle jag aldrig stå ut med utan er?

    Jag pratade med sköterskan om det där med testdatum. ÄP gäller ju som ÄL, och det innebär ju att test först 18 dagar efter ÄP blir först på dag 32 i cykeln så att säga. Hon berättade att de ändrat testdatumen på parens begäran, då det tydligen är väldigt vanligt att man kan få ett tidigt plus, men sedan kommer ändå mensen bara någon dag senare. Detta har upplevts som så plågsamt så de bett att man ska ge allmänt senare testdatum för att istället få lite säkrare utslag.

    Så hon sa att tidigast, tidigast 14 dagar efter ÄP, men helst vänta till da 18-vilket jag iofs får till tordag den 8/4 istf fredag. Det är en hel vecka plus en dag!

  • passionsblomman

    Tinga, jag förstår precis vad du menar. Fast hon på kliniken utrryckde sig verkligen i termer av mens, inte missfall. Hon sa att celler kan ha börjat fästa så det bildas graviditetshormoner, men att det sedan ändå inte blir mer. jag vet inte alls vr gränserna mellan vanlig mens och missfall går.

    En sak läkaren sa efter återinförandet var att "är embryot bra nog för att bli ett barn så blir det det, du behöver inte fundera över din livmoder eller något annat. Det är egentligen redan klart och ligger bestämt i embryot, bara det att vi inte vet resultatet ännu."

    Det var rätt skönt tyckte jag. Seda kan man ju vrida och vända och grubbla sig blå iallafall....

  • passionsblomman

    Så! Nu har jag varit och handlat påskgodis-jag är redo för kärringanstormning! Fast de får då inte ALLT. Jag ska ha ganska mycket godis själv tänkte jag mig!

    Och så köpte jag en liten uppstammad häng-sälg som ska få bo i min kruka på trappen med tête-á-tête pch Penséer runt fötterna. NÅN påsk måste jag ju göra. Tulpaner och Pärlhyacinter inne. Och en massa äppelkvistar som jag hhoppas ska bli blommor på småningom.

  • passionsblomman

    Lappis, TACK!

    Och GLAD PÅSK allihopa!

    Nenne, jag tror jag är lite trög...menar du att du plussade fast det var minus för att du blödde eller vad?

    BS, jag tycker att är det NÅGOT man lr sig när man ligger på knä i trädgården så är det hur många-och envis och specialanpassade -ogräs det finns...

    Bra skrivet Parnassia förresten. Jag satt och tänkte exakt detsamma om ogräsen, men du hann-tack och lov, skriva det först!

  • passionsblomman

    AM, de där buskarna är inget man tar död på i första taget. och Alliumbollarna (de lila) äter inte rådjuren heller. Perfekta växter alltihop!

    BS, jo, det är riktigt svårt att se skillnaden många gånger. DEt brukar vara en liten bild på påsen hur bladrosetten ska se ut på det man vill spara, men den är det ju inte säkert att man kommit ihåg att spara.

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge