Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Vi fortsätter blanda och ge

    Här är det riktig fredag märker jag...

    Vi har sågat som galningar i våra lindar och skurit ner stora delar av höäcken med berått mod.
    Fast en gubbe kom förbi, tvärnitade med bilen, hoppade ut och sa uppfordrande till min sambo-"ja ni måste faktiskt ta ner häcken här, för man har ingen sikt i korsningen". Inte "hej" och jag heter och välkommen till byn eller så, nä nä..dennna gubbe hade laddat som fan för sin order. Och man undrar ju"vad tycker du det ser ut som att vi GÖR härute då?"
    Och det värsta är att när någon är så där mot min karl, då är reaktionen vanligtvis att han blir helt motvalls och skulle mycket väl kunna vägra i sten att någonsin klippa häcken.

    Nu har vi iallafall klippt massor och vet ni vad? Jo, när vi stod på trappen och sa "nä nu orkar vi inget mer" då kom grannen över med några öl och sa"de här är ni jäklar i det värda och nu får ni väl GE er för idag! skål på er!" och så tog vi en öl allihop på trappen och sedan for vi och käkade på restaurang. (fast inte grannen då) SÅ mätt och så belåten och SÅ ont i armarna!

    Och SÅ gullig granne! Hon gav mig två påsar frysta kantareller också och sa "hoppas ni känner er välkomna hit!"

    Imorgon ska vi såga mera...

  • passionsblomman

    Vickan, det är DITT fel att jag var uppe jätte-jättesent inatt... Jag satt och läste alla notiserna om alla barnen som behöver familjer att vara hos. (på sidan du länkade till mig i ditt mail) Fy farao vad många det är som behöver hjälp! Fast det var väldigt många där det var barn som var så stora som 11 och uppåt och där de ändå ville att det barnet skulle vara yngst i familjen, eller så ville de inte att man sklle ha barn alls själva. Och många många med ADHD och annan problematik. Sådant har jag ingen koll på alls.

  • passionsblomman

    Parnassia, jag skulle INTE vågat gå ut..men det är väl så dags att säga nu, för du ahr säkert redan varit ute och knallat.

    AAAAAAAAAAAAAH jag har sågat idag igen så jag har så saaaaatans ont i armarna att det gör GÖÖÖRont att skriva!
    Och krattat. Och knipsat med sekatören.
    Åsså har vi släpat ris som galningar och eldat det nere vid ån. Det blev korvgrillning till middag som av en händelse. Jättemysigt, trots snålblåsten.

    Vår trädård...herregud! Vi kommer att kunna var i den och arbeta järnet varenda dag hela sommaren och ändå inte bli klara! Jag har börjat försöka gräva om en rabatt som de dels stoppat ner direkt olämpliga växter i och dels låtit växa igen fullständigt. Det kommer att bli ett evighetsarbete. Och egentligen gillar jag inte ens rabatten in the first place.

    Snaily, jag märker tydligt på mina och sambons föräldrar att de tycker det är svårt med hur mycket de ska våga fråga och så. Mamma fick jag inte tag på efter mitt minus, och när jag väl fick det sa hon att "eftersom jag inte hört nåt så trodde jag att det nog gått bra" Jaha? Utifrån vilken logik då?
    Svärfar ringde idag och han vill nog egentligen gråta en skvätt för vår skull, men stammar fram att de håller tummarna för "det här" Jag tror dina föräldrar också mest är nervösa av hela grejen. Tror du inte?

    Jäklar, det går inte att skriva...mina arma armar...

    Lappis, LYCKA TILL med din levnadsberättelse! Den kommer att bli skitbra är jag säker på!

    Nenne, kan inte Nancy vara ute på nätterna? Det är ju då de är mest på G menar jag och mina får då iallafall inte vara inne under den varmare delen av året. På natten alltså.

  • passionsblomman

    Koko, njuta av vädret! *tittar ut* Min trädgårdsarbetardag är för närvarande inställd på obestämd tid. Det ösregnar.

    Men inne är det å andra sidan hemskt eftersatt pga allt utomhusarbete så det kanske är ett tecken från ovan. "Städa toaletterna eller kolera skall komma över er"

    Fast helst skulle jag inget alls idag för jädrar vad ont jag har i armarna.

    Snorkis, håller alldeles med Koko om mamma och ring inte oss vi ringer er. Jag tror för övrigt att vare sig du eller Snigel behöver oroa er över att inte bli bra nog mammor. Varför skulle ni inte bli era barns bästa mammor? Klart ni blir!

  • passionsblomman

    AM, jag är glad att se att även du har sådana utbrott ibland...sorry, men det får mig att känna mig mer normal själv...

    Idag har jag utbrott i trädgården. FY FAN vad jag hatar att försöka få bort grästorvorna ur det om ska vara liksom "paradrabatten" ut mot gatan! Den är två parallella remsor om säkert tio meter och ca 50 cm bred. Det vill säga sisådär 20 löpmeter igenvuxen rabatt. Om det inte vore för att där är klätterrosor och klematis som lever så hade en jordfräs varit frestande.

    Det kommer att ta flera dagar att ta sig igenom det där. Och när det väl är genomrensat så är det ändå inte ens en fin rabatt. Bajs!

    (om jag hade pengar radda-radda-radda-raj, plantera som jag ville-raddi-raddi-raddi-raj...)

    Men, man behöver inte känna att man borde gått till gymmet iallafall.

  • passionsblomman

    Morning! I morse kom sonen inrusande i sovrummet och var alldeles ifrån sig för han hade glömt en läxa som skulle lämnas in idag. Så det var bara att öppna korpgluggarna och börja prata om konsonanter och om det behövs en eller två av dem i penna, matta, nalle osv. Sedan var det ju lika bra att stiga upp.

    så nu håller jag på och städar lite överallt samtidigt...fy Sasen vad här ser ut! Det är konstigt; när man är ute i trädgården och jobbar, kunde inga små nissar fixa undan inne då under tiden?

    Nenne, jasååå, hon får bestämma såpass om hon vill in eller ut. Sådant rantande har mina givit upp för länge sedan. Ibland är jag jäkligt hårdnackad. Eller hjärtad kanske. Den ena sitter gärna och gnuggar näsan mot mitt köksfönster och jamar, men jag låtsas att jag inte ser henne. När vi bodde i stugan hängde hon i fönsterkarmen på altandörren och stack således upp huvudet och gastade. Den andra kattan har lite mer värdighet... Kattlucka låter ju som den ultimata lösningen då för Nancy, så kan hon hatta som hon vill.

  • passionsblomman

    Nenne, Åh vad kul det är med vuxna karlar som ramlar i vattnet!

    Men jag skrattade ännu mer åt katten som fastnade i fönsterblecket! Gud, det hade jag velat se!

    Fy farao, jag har börjat städa här och jag vet knappt vad jag ska ta mig till. Vi har inte gått igenom hela huset på...det törs jag inte säga...iallafall, det behövs väldigt mycket att vi städar nu. Särskilt efttersom min mamam och min syster och hennes lilla tjej kommer i nästa vecka, och särskilt lilltjejen är allergisk. Jag håller nu på att vädra varenda täcke, kudde, filt och soffkuddarna står på balkongen. Tusan vad det ryker och virvlar och far...det är ju fruktansvärt pinsamt.

    Det enda vi kan skylla liiiite på är att dammsugaren gick sönder för en tid sedna och vi var tvungna att beställa en reservdel. Under tiden fick vi sopa...Men det är ju ingen ursäkt för att strunta i att dammtorka och ta itu med tvättberget i källaren.

    Det värsta är att jag har en massa rat (det betyder skräp) utspritt överallt som måste plockas undan och sorteras. I synnerhet på kontoret med alla miljarder papper som just nu är överallt.
    Egentligen hade man ju velat komma så långt som till nyputsade fönster såhär i vårtider, men DET känns lååååångt borta.

    VARFÖR kan jag inte vara lite husligare och pedantisk...

    Nåväl, nu har jag ju börjat iallafall. Jag har tom hällt kaustiksoda i handfatet för det rann så sakta ur det. Nu blev det bra.

  • passionsblomman

    Ore, jag tänkte faktiskt på just dig igår där jag låg i rabatten. (Hela byn kommer att ha sett mer av min rumpa innan sommaren är över än det är roligt att tänka på)

    Jo, för jag tänkte att GUD vad skönt det skulle vara att få göra hela grejen från START efter hur man faktiskt vill ha det, istället föör att föröka ta hand om skit någon annan åstadkommit och sedan inte ens skött. Och vilka kardialmissar de gjort också...
    Visst kommer det att vara ett rejält arbete för er att anlägga, och visst måste ni ju sköta om det, men INGET är så jävligt att ta hand om som det som vuxit igen och slingriga rötter som kväver allt och är på fel ställen.

    Usch! Jag vill inte HA bara en massa rabatter eller buskar som stoppats ner på måfå. Jag vill ha rum, vrår och olika stämningar på olika ställen i min trädgård. Det kommer att ta åratal att få till. I år får vi helt enkelt finna oss i att försöka röja upp i röran.

  • passionsblomman

    Husmorstips: om man inte har någon mattpiska....

    ...går det lika bra med ett badmintonrack. *piskar livet ur soffdynorna*

    Nej, det är inte vulkanaska-det är dammolnet. *hostar*

Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge