Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Vi fortsätter blanda och ge

    Koko, jag håller med om gatsopamaskinen! OCH när den kört förbi så kan det faktiskt gärna regna en skvätt dagen efter, för då dammas allt av så käckt och det blir fräscht.

    Nu har jag kånkat hem en kasse full av diverse tvättmedel, WC-block, spolglans till diskmaskinen och annat i den vägen. Jäsdrar vad dyrt det blir!

    Åsså köpte jag Rinblommor och Slingerkrasse som jag tänker så när jag väl rensat mig igenom rabatt-helskottat.

    Före-efter har du ju rätt i Koko! Det ska jag genast fota. Fast ppå äppelträdet, lindarna och häcken är det redan försent. Men det finns nog nån bild sedan förut...

    Lappis, det är det som är så trist den här säsongen-det kommer inte att bli så fint. Nu har vi tex kapat ner ena halvan av häcken och det väldigt rejält. Med påföljden att vi nu verkligen har FULL insyn och vara några stackars stumpar som vi hoppas ska sätta nya skott och om ett par år ha bildat en finare häck än den som stod här. Och de träd där man går loss och sågar ner rejält ser ju rätt fula ut innna det vuxit ut nytt. Och rabatten, den blir ju helt kal...ja du fattar. Och jag har då ingen lust att handla växter för att plantera i en rabatt som jag småningom tänker ta bort helt. Alltså blir det nu sommarblommor i år.

  • passionsblomman

    Nenne, Hihihi, jag trodde han blivt fastmagnetad på fönsterblecket.

    Blomman för dagen har åtminstone jag förodlat inne. Jag tycker det är smidigt med sådana där torvbricketter som man doppar i vatten och såvips har man en liten boll som bara är att peta ner ett par frön i. De är så lätta att sedan bara stoppa ner där man vill ha dem utan att skada de små taniga plantorna.

    Vanlig normal jord. De vill inte ha för stark sol.

    Förresten brukar allt sådant där stå på påsen. Jag kör Ringblommor och Krasse nu just för att det är bara att direktså på plats. De är fina långt in på hösten dessutom.

  • passionsblomman

    Hihihihi. Det roligaste är ju att INGEN kan se mer förorättad ut än en katt som gjort bort sig men försöker behålla sin värdighet genom att låtsas som absolut ingenting..."vaddå? jag fattar inte vad ni skrattar åt, jag liksom ba sitter här och putsar mig ba"

  • passionsblomman

    Nenne, din drivbänk funkar säkert alldeles utmärkt. De där briketterna är verkligen en riktig lamansgrej. De finns i handelsträdgårdar, säkerligen på de större varuhusens blomavdelningar och liknande.

    Är Kaprifolen nypanterad så den behöver beskäras för att gena sig mer? Eller är den ett risigt gammalt härke som den vi har vid ladväggen, som behövs klippas ner för att de växer in under takpannorna? Kaprifol tål att klippas rejält, men det är inte något du behöver göra vareviga år.

  • passionsblomman

    En laTmansgrej och nypLanterad och gRena sig mer....Herregud...
    Jag borde skaffa ett nytt tangentbord.

    När man drar ut den där mojjängen som man häller tvättmedlet i....då är det ganska äckligt både i den och där innanför...ääääääk!
    Men nu är den ren!

  • passionsblomman

    Nenne, du kapar de nya gröna störarna också. Så kort du vågar. Där kommer de att grena sig igen. Leta efter "ögon" det är små rödbruna "knärstar" på satmmen. Ovanför ett sådant ska man alltid klippa. Det är där de nya skotten kommer. Ifall du tycker du klippte för fegt förra gången så ta ännu längre ner och klipp bort de gröna skotten. Vanligaste "felet" är att man inte tar tillräckligt långt ner. Vill du verkligen få ner växten så ta så det bara är någon dec eller två ovanför marken. då grenar det sig därifrån och så kan du år för år kapa skotten så blir busken både tät och inte högreän du vill ha den.
    Det gäller inte bara rosbusken utan det mesta. Syrener, Forsythia, Schersmin etc.

  • passionsblomman

    Nenne,Min en katt har tryckt i sig en tjock mus med huvudet först därute i trädgården. Jag ser henne nog...det är bara bakbenen kvar snart...

    ...själv har jag tryckt i mig en varmkorv. Det är sådant mammor snabbfixar när det inte är middag än men det är kompis med hem och "vi är huuungriga"

    Jag är trött nu. Kan inte städ-och tvättracet vara klart då?

    Nähä!

  • passionsblomman

    BS, nä, för det mesta inte. Det har väl hänt båda missarna nån gång, men de verkar sköta även det ute. Tack och lov, för DET är verkligen äckligt....

    Jag är annars helnöjd över att båda katterna verkligen jagar som mästarinnor, det blev soprent med möss där vi bodde förut när de fått upp de rätta takterna. Inna dess rasslade det som attan i stugväggarna.

    Jag hoppas de ska ta lite skatungar i sommar, för vi har två stora bon i träd på tomten och de sitter alldeles för högt upp för att vi ska nå med en stege.

  • passionsblomman

    Oh, det har fötts en liten trådbebis i andra tråden och JAG är sms-kontakten och har därmed en bild på en ALLDELES ny person i min telefon! Lilla lilla pluttan!

  • passionsblomman

    Exakt det här undrar jag också...


    Snorkfröken77 skrev 2010-04-20 13:28:41 följande:
    fru AM - Blev helt såld på "er" båt Vad kostade resan? Bokade ni själva eller genom någon resebyrå? Hur länge var ni ute? Om du inte vill skriva här i tråden kan du väl inboxa mig?
Svar på tråden Vi fortsätter blanda och ge