Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    I regn och solsken, i vått och torrt, och allt däremellan

    EA, vad skönt att se dig! Så vi vet att du inte deppat ihop alldeles!
    Till mig sa de på kliniken att det inte är ovanligt att ÄL uteblir månaden efter ett ivf-försök och att det därför var vettigt att invänta nästa mens så man sedan kan hålla koll på ÄL därefter. Jag hoppas att cykeln visar sig normallång för min del, dvs 28-32 dagar nånting, för då blir det ÄL mellan Kris Him och Pingst. Med din korta metod, innebär det då att vi hamnar sådär nästan jämnsides igen isåfall?

  • passionsblomman

    Nä, vi ska ju försöka tina eskimån, och då ska återinförandet ske precis efter ÄL för att vara i rätt tid.

    Ni gör ett helt nytt försök alltså, för visst fick du väl också eskimåer? Eller är jag helt förvirrad?

    Fru E skrev 2010-04-09 17:49:56 följande:


    Blommis Varför måste man ha koll på ÄL, dum fråga kanske..........kommer mensen så börjar jag med sprutorna igen på dag 2 men kanske den långa metoden kräver koll på äl
  • passionsblomman

    Ea, visst får ni era behandlingar betalda av landstinget eller va? för isåfall förstår jag verkligen att ni gör era försök som fulla ivf:er och sedan gör upptiningsförsök själva. För man får väl inte hur många försök som helst av landstinget gissar jag?
    Eller har ni köpt en sådan där X3-pack?

    För oss är det ju lite tvärtom. att eftersom vi betalar allt själva och ett försök i taget- de där tre-packan får vi inte köpa eftersom jag fyllt 38- så blir det ju billigare OM eskimån skulle resultera i ett barn.

  • passionsblomman

    Leksi, jaha, ingen förlossningsrapport än då...Lova att du försöker hinna pipa till innan du drar iväg när det väl blir dags!

  • passionsblomman

    Å HERREGUUUD!!! Lillankan är här, kinderägget är kläckt, fram med skumpan! *krulltrumpeter och fanfarer*

    TJOHOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!

    Välkommen lilla skruttunge och GRATTIS Ankan och Herr Anka!

    Vilka NYHETER!!!!!

  • passionsblomman

    *packar tandborsten*

    -Ge mig en vägbeskrivning så ses vi på förlossningen!

    Kram på dig min vän och hoppas karlslokarna i ditt liv kommer till sans och kryper till korset å det skamsnaste OCH hastigt, helt utan lustigheter och det omedelgenast!

  • passionsblomman

    *dubbelkollar mobilen* -Inget sms från Bruttan...
    Shit, nu är det spännande!

    Den där metoden ni pratar om måste vara den sk 5-minutersmetoden. Den går ut på att man sätter ungen i sin säng efter kvällsrutiner och alltihop. Så säeger man lugnt, "nu ska du sova, godnatt" och går därifrån. Ungen skriker och man härdar ut. Går tillbaka var 5:e minut och säger luuuuugnt och säkert samma sak. Man varnas för att göra detta ensam och uppmanas att inte ge upp. Det påstås kunna ta uppemot en halvtimma den första kvällen, dsedna ska det minska ner för varje kväll och inom en vecka sover ens barn på fem minuter.

    Nu kan jag ju säga att iofs verkade typ alla andra i mammagruppen köra denna metod med framgång, MEN INTE JAG!

    Fy FAAAAAAAAN!!! Det är mina värsta kvällar EVER som mamma och det tog ingen jävla haltimma, utan när min stackars pojke skrikit sig blå i TRE timmar den första kvällen, stängde jag in mig i badrummet, ringde min sambo(jo jag körde hela grejejn själv, min sambo jobbade ju natt). Storgråtande hulkadde jag i telfonen: SÄG att jag inte är en dålig mamma!!!!!
    Jag höll på med det där i uppåt en vecka men han skrek inte i fem minuter utan minst en kvart. Jag sket sedan i den förbannade jävla skitmetoden.

    Min son har sovit i vår säng. Förmodligen ses det som slöhet och bekvämlighet i dagens uppfostringsklimat, dä man älskar att snacka rutiner och sova egen säng och att det är duktigt att fixa det tidigt.

    Jag tror min son - om han kunnat säga det, mer körde på urtidsmänniskometoden. Dvs bebis och litet barn så nära mamma och pappa som möjligt för då är man trygg mot nattens faror.
    inte fan var det bekvämt, det kan jag ju konstatera. Men jag kan också se att hans egen säng haft större och större del av hans nätter vartefter tiden gåt. Och visst händer det än att han kommer uppkrypandes till oss en liten mysig stund, men utvecklingen har klart varit åt det normala hållet.

    Jag är sämst av alla i världen på tips i detta ämne alltså.

  • passionsblomman

    Usch ja, min son skrek så han blev blå och det var det klart värsta jag varit med om förutom när han försvann och var borta i en halvtimme, men det kom ju senare....
    Åh jag mådde så fruktansvärt dåligt av den där grejen. jag får fortfarande ångest över att jag utsatte honom för det där.

    Sedan ammade jag ju väligt väldigt länge. Det var en stir del i tt somna för honom. han somnade alltså i famnen och bars in i sin säng ganska ofta. Eller var iallafall väldigt dåsig efter kvällsmålet. Han tog aldrig välling för övrigt.

    Men en regel hade vi som var helig hemma-INTE gå och lägga sig bredvid barnet! Jag var tvärbestämd på det. Jag hade jobbat som avlösare åt barn som man var tvungen att ligga bredvid. med den självklara följden att man JÄMT somnade själv bredvid ungen. jag vägrade ha en sambo som somnaede och sedan inte kom ut mer den kvällen, eller få min egen nattsömn uppfuckad av at först somna på kvällen och sedna inte kunna sova på natten.

    Så hos oss har det varit hålla handen och sitta bredvid en liten stund, sjunga sång och sådär. Lite olika hur länge beroende på status på barnet. Men sedan har han kommit över till oss på natten och det gjorde han länge även efter att amningen väl var över. Men det var ett synnerligen enkelt sätt att få lite längre sovtid på morgonen att han kom över, tuttade och somnade om....

    Nu ber han ofta "kan du inte sitta här med mig en stund" och då tänker jag, ja, hur många år till kommer han att vilja det? Klart jag kan....

Svar på tråden I regn och solsken, i vått och torrt, och allt däremellan