• shakynose

    Hon vill bjuda kusin som hon har ett förflutet med

    Ja lite oresonlig är du! Du, det är verkligen dags att lägga det där bakom sig! Vaddå inte kunnat glömma och gå vidare? Verkar det inte som att dom har gjort det? Varför ska du då älta detta? Jag hade fått säga upp bekantskapen med 90% av alla människor jag känner om deras tidigare sexliv skulle varit i vägen för nuvarande relationer.
    Eller är du egentligen besvärad av det faktum att hon hade sex med en släkting? I så fall kanske ni borde snacka mer om det...

    Men därmed inte sagt att han är en självklar gäst på ert bröllop. Det måste ni själva komma fram till tillsammans. Lycka till!

  • shakynose
    HappyE skrev 2010-02-18 12:33:56 följande:
    Skämtar du? Jag förstår absolut att man inte vill ha sin blivandes gamla ligg på bröllopet. Inget konstigt alls!! Du har all rätt att säga nej. Tänk bara ut hur ni ska förklara det för resten av släkten..
    Nej jag skämtar inte.
  • shakynose
    fibobs skrev 2010-02-18 12:54:34 följande:
    Lägg det gamla bakom dig och gå vidare kan jag tycka....en det är ju bara vad jag tycker.Alla har ett bagage....lr?
    Nej, det finns faktiskt de som väntar med sex till bröllopsnatten.
  • shakynose

    Jo det är flera som redan har uppmärksammat det.


    Sanna2010 skrev 2010-02-18 13:11:26 följande:
    Är det bara jag som reagerar på att hon haft sex med sin kusin?!?!I övrigt så tycker inte jag heller att kusinen ska komma på bröllopet! Det är er dag och ni bestämmer vilka som ska bjudas!!
    Jo, om de hade varit överens om att han inte skulle bjudas så hade det ju inte varit ett problem...

    Alla har någon gång haft en relation med en vän, eller en vän till en vän, eller ett syskon till en vän etc.. Om folk inte kunnat gå vidare så hade vi tillslut varit helt ensamma. Alternativet är att man håller tyst om sitt förflutna, vilket iofs inte heller är så dumt.
  • shakynose

    Absolut! Om du känner själv att det skulle kunna funka så gör det!


    nextstopsuburbia skrev 2010-02-18 13:11:44 följande:
    Tack för alla era tankar kring detta! Det är svårt att själv avgöra vad som är rätt och fel när man inte har någon att bolla ens tankar med.Jag ska väl förtydliga att jag självklart accepterar att hon har haft ett liv innan mig. Hon kommer från en mindre stad och det är inte sällsynt att jag tvingas umgås med hennes gamla ex. Det jag har svårt att hantera är just att hon haft en sexuell relation med sin kusin och jag har svårt att koppla av och vara mig själv i hans sällskap. Jag har tagit upp frågan om hur hon skulle känna om jag bjöd någon av mina ex, men hon anser inte att det är samma sak. Hon tycker att vi måste bjuda kusinen för att han ingår i släkten och att det vore konstigt att inte bjuda honom när vi bjuder resten av hans familj. Detta kan jag också ha förståelse för i och med att det säkert kan komma en del frågor om han inte blir bjuden. Men att som sagt diskret prata med honom och be honom tacka nej, kan det vara ett alternativ?
    Jag har all förståelse för att det känns problematiskt att hon haft en sådan relation med en släkting, och jag tycker faktiskt att ni ska rensa luften om det eftersom det fortfarande trycker dig.
  • shakynose
    Panzerfaust skrev 2010-02-18 13:23:20 följande:
    En aning incestuöst är det, förbaskat obehagligt är det vilket som.
    Semantiskt så är det kanske det, det beror på vilken innebörd man lägger i ordet.

    Men rent juridiskt så är det inte incest.
  • shakynose
    passionsblomman skrev 2010-02-18 13:44:23 följande:
    Var läste du den? Om det vore förbjudet så är ju den debatt som pågår i samhället om huruvida det ska förbjudas helt irrelevant.
    Eller hur?

    Jag har inte läst lagen, det ska jag erkänna, men vad jag vet kan t.om. halvsyskon få tillåtelse att gifta sig i Sverige.
  • shakynose

    Ja, om det även trycker din fästmö så är det ju ännu större orsak för er att prata om det! Klart att hon är allt vad du vill ha! En liten grej från det förgågna som hon dessutom ångrar själv, vad är det? Ni måste verkligen gå vidare båda två och skaka bort den där onödiga skammen. Gör det innan bröllopet så kommer det nog inte att kännas som ett problem överhuvudtaget att den där kusinen finns.

  • shakynose

    Om vi vänder på det: Låt säga att det var du som hade haft ett kort förhållande med en av hennes kusiner, alt. att hon haft ett förhållande med en släkting till dig. Hade det fortfarande varit ett stort problem att bjuda denne/denna släkting till bröllopet?

    Min egen hobbypsykologiska analys av situationen är att det känns obehagligt med just den här mannen av någon annan anledning än att de bara haft en liten affär. Antingen är det jobbigt att hon legat med en släkting, eller så är kusinen en obehaglig typ, eller både och ...

    Oavsett vilket så tycker jag fortfarande att du är lite oresonlig när du säger att du inte kunnat komma över det/ta tag i det pga andra faktorer än du själv. OBS! Sagt med omtanke, inget annat! Jag tror att både du och din tjej skulle må bra av att prata ut om detta. Det kanske till och med behövs lite hjälp utifrån om hon t.ex. känner väldigt stor skam över det hela.

  • shakynose

    Väl talat. Verkar som att det läses lika slarvigt som det skrivs, med tanke på vad som sägs i den tråden... SUCK!


    passionsblomman skrev 2010-02-19 14:10:51 följande:
    Det är oerhört mycket lättare att föra ett samtal eller diskutera om man är omsorgsfull nog att välja att skriva det man menar och också mena det man skriver.Att vara slarvig med orden eller för lat att formulera det man egentligen vill ha sagt och sedan lägga ansvaret på läsaren att tolka det som står på ett helt annat sätt blir ganska snett. Då kan man ju alltid täcka upp med "Men åååh det fattar la du att jag inte maná såååå" eller "aja skit samma ni borde fatta vad jag menar"Det är alls ingenting underligt i ett samtal att man under stundom får lov att förklara vad man menar, förtydliga eller kanske till och med börja om och formulera sig helt annorlunda.Det är väldigt vanligt både i irl diskussioner och naturligtvis lika självklart en del av samtal som förs via nätet.Det är också en fördel om man läser det som faktiskt står i olika inlägg.Vi har konstaterar att det inte går under rubriceringen incest att ha sex med en kusin-vi vet att det tom är lagligt att gifta sig.På samma sätt som man inte kan säga att en homosexuell är pedofil. Hur "äcklig" man än tycker att en företeelse är.DÄREMOT har ingen sagt att man tycker att kusingifte är bra. Tvärtom finns det kanske goda skäl enlligt nyare forskning att se över lagen.Alltså är det helt felaktigt att Alexxxi eller någon annan skulle vara attackerad eller påstå att folk i den här tråden försvarar sex med släktingar. Med hänvisning till er pseudodiskussion vid sidan av:www.brollopstorget.se/Forum-1-9/m3647248.htmlChris, du gör ett bra försök att göra Alexxi förstådd. Det märks att du vill reda ut saker och förklara.Jag tycker dock att det vore bättre om Alexxi själv faktiskt valde noggrannare bland orden om syftet är att bli uppfattad på ett annat sätt än vad som hittills står.
  • shakynose
    Chris24 skrev 2010-02-20 23:57:30 följande:
    Bara onödigt.
    Det där också
  • shakynose

    Jag hoppas att ni kan släppa det på riktigt så småningom, oavsett hur ni gör till bröllopet. Det verkar vara en riktigt jobbig grej för er båda.


    nextstopsuburbia skrev 2010-02-22 15:32:03 följande:
    Vi har pratat en del och hon har förståelse för min situation och för mina känslor. Dock så har hon svårt att se hur vi ska kunna undan med att inte bjuda honom eftersom vi sannolikt kommer att bjuda resten av hans familj. Mitt förslag om att diskret prata med honom och be honom att inte närvara kan komma att bli ett alternativ. Dock så litar hon inte på honom och är rädd att han gör en grej av det hela och att sanningen därför kanske kan komma att läcka ut till släkten. Detta vill jag givetvis inte utsätta henne för och kanske måste jag därför finna mig i att vi måste bjuda honom. Ytterligare diskussioner lär följa och vi får se vart de landar någonstans...
Svar på tråden Hon vill bjuda kusin som hon har ett förflutet med