• nextstopsuburbia

    Hon vill bjuda kusin som hon har ett förflutet med

    Hej,

    Jag och min flickvän har sedan en tid tillbaka planerat för vårt stundande bröllop. Vi är överens om det mesta vad gäller ekonomi, festlokal och kyrka. Vad som däremot orsakat vilda diskussioner är huruvida vi skall bjuda hennes kusin. Till historien hör att de har ett förflutet då de, cirka ett år innan vi blev tillsammans, hade sex vid två tillfällen. Detta är något som jag under alla våra år tillsammans mått mycket dåligt över, mycket på grund av att hennes släkt har en mycket god sammanhållning och att jag därmed tvingas träffa honom regelbundet och därmed inte kunnat glömma bort och gå vidare.

    Jag menar på att det är VÅR dag och att vi båda skall känna oss glada och lyckliga tillsammans med de människor som vi bryr oss om. Att bjuda någon bara för att han eller hon råkar tillhöra släkten är inget jag vill. Hon har dessutom vid flertalet tillfällen påpekat att hon inte tycker om honom och att han beter sig illa mot andra.

    Så, min fråga är vad jag ska göra? Är jag oresonlig? Jag har absolut förståelse för min flickväns situation och att det kan vara svårt att utesluta kusinen samtidigt som vi bjuder hans syster och pappa. Jag har till och med erbjudit mig att diskret kontakta honom och be honom tacka nej till vår inbjudan...

  • Svar på tråden Hon vill bjuda kusin som hon har ett förflutet med
  • bobods

    Usch vilken jobbig situation!

    Men jag tycker såhär: Att hon haft sex med honom borde inte vara något som påverkad huvuvida ni bjuder honom eller inte, det är enbart era känslor som styr. Herregud, det där var ju långt innan ni blev ihop, move on! Hade du inget sexliv innan du träffade din nuvarande?

    Men då hon inte ens tycker om honom tycker jag inte det är något snack om saken! Ingen av er tycker om honom, varför i hela friden skulle ni bjuda honom då? Jag har 25 kusiner varav de flesta har respektive, jag kan omöjligt bjuda alla. Jag är nära vän med en av kusinerna, och kommer bjuda henne och hennes far, men inte hennes bror.

  • shakynose

    Ja lite oresonlig är du! Du, det är verkligen dags att lägga det där bakom sig! Vaddå inte kunnat glömma och gå vidare? Verkar det inte som att dom har gjort det? Varför ska du då älta detta? Jag hade fått säga upp bekantskapen med 90% av alla människor jag känner om deras tidigare sexliv skulle varit i vägen för nuvarande relationer.
    Eller är du egentligen besvärad av det faktum att hon hade sex med en släkting? I så fall kanske ni borde snacka mer om det...

    Men därmed inte sagt att han är en självklar gäst på ert bröllop. Det måste ni själva komma fram till tillsammans. Lycka till!

  • ängeln24

    Verkligen klurig situation.

    Träffas ni som familj nu?

    Jag har "valt" bort kusiner som jag inte umgås med då det är platsbrist och tagit med de kusiner som betyder nått för mig. Detta är alltså så att jag bjuder en bror vars bröllop jag var bjuden på men inte hans syster där vi inte var bjudna.

    Tror nog ändå att det är din flickvän som får bestämma om hon vill ha med honom eller inte. Det är trots allt henns förflutna och hennes familj.

  • KatjaB

    jag skulle inte bjuda, visst att de är släkt, men hon gillar inte honom och inte du heller uppenbarligen. Att bjuda bara för att känns ju lite krystat, det är er dag och folk som får en att må dåligt kan man vara utan.
    Är det så att ni bjuder precis alla i släkten utom just honom kanske ni får ta att folk frågar varför han inte blev bjuden, är det så att ni utesluter fler för att ni inte har råd mm, så är det ju bara att säga att ni inte har råd att bjuda alla och måste dra en linje någonstans

  • ascensionday

    Man måste inte bjuda folk bara för att de hör till släkten. Jag har massor av kusiner och kusinbarn, det är helt enkelt inte ekonomiskt möjligt att bjuda alla! Då får man välja dem man verkligen umgås med och gillar.

  • HappyE

    Skämtar du?

    Jag förstår absolut att man inte vill ha sin blivandes gamla ligg på bröllopet. Inget konstigt alls!! Du har all rätt att säga nej. Tänk bara ut hur ni ska förklara det för resten av släkten..


    shakynose skrev 2010-02-18 11:21:24 följande:
    Ja lite oresonlig är du! Du, det är verkligen dags att lägga det där bakom sig! Vaddå inte kunnat glömma och gå vidare? Verkar det inte som att dom har gjort det? Varför ska du då älta detta?
  • anne på grönkulla

    Detta är väl eg 2 frågor, som råkar sammanfalla - vill man bjuda folk som hör till den andres historia i sex/relationer och vill man bjuda alla t ex i släkten?

    Det är lättare att välja ut några och stå för valet än att bjuda alla utom en, i frågan om man måste bjuda alla. Alla utom en blir väldigt utpekande.

    Sen har väl de flesta en sexuell historia och relationer före sitt äktenskap - det får de flesta av oss leva med att de repsektive har också. Har den respektive kommit över det ser jag inget skäl för den nuvarande partnern att hänga upp sig på det.

  • passionsblomman

    Det här handlar ju inte om huruvida man måste bjuda släkten eller ej. Det är ju uppenbart att valet att bjuda övriga i släkten är gjort.

    Det handlar ju om att TS "mår mycket dåligt" av vetskapen att fästmön haft sex med vederbörande kusin.
    Är det alltså i din värld outhärdligt att din fästmö haft sex med andra eller bara outhärdligt att du i det här fallet vet om killen?

    Inte för att det kanske är det roligaste av allt att veta om, men de har ju inte haft ett förhållande som verkar kunna konkurrera med det ni har.

  • shakynose
    HappyE skrev 2010-02-18 12:33:56 följande:
    Skämtar du? Jag förstår absolut att man inte vill ha sin blivandes gamla ligg på bröllopet. Inget konstigt alls!! Du har all rätt att säga nej. Tänk bara ut hur ni ska förklara det för resten av släkten..
    Nej jag skämtar inte.
Svar på tråden Hon vill bjuda kusin som hon har ett förflutet med