• nextstopsuburbia

    Hon vill bjuda kusin som hon har ett förflutet med

    Hej,

    Jag och min flickvän har sedan en tid tillbaka planerat för vårt stundande bröllop. Vi är överens om det mesta vad gäller ekonomi, festlokal och kyrka. Vad som däremot orsakat vilda diskussioner är huruvida vi skall bjuda hennes kusin. Till historien hör att de har ett förflutet då de, cirka ett år innan vi blev tillsammans, hade sex vid två tillfällen. Detta är något som jag under alla våra år tillsammans mått mycket dåligt över, mycket på grund av att hennes släkt har en mycket god sammanhållning och att jag därmed tvingas träffa honom regelbundet och därmed inte kunnat glömma bort och gå vidare.

    Jag menar på att det är VÅR dag och att vi båda skall känna oss glada och lyckliga tillsammans med de människor som vi bryr oss om. Att bjuda någon bara för att han eller hon råkar tillhöra släkten är inget jag vill. Hon har dessutom vid flertalet tillfällen påpekat att hon inte tycker om honom och att han beter sig illa mot andra.

    Så, min fråga är vad jag ska göra? Är jag oresonlig? Jag har absolut förståelse för min flickväns situation och att det kan vara svårt att utesluta kusinen samtidigt som vi bjuder hans syster och pappa. Jag har till och med erbjudit mig att diskret kontakta honom och be honom tacka nej till vår inbjudan...

  • Svar på tråden Hon vill bjuda kusin som hon har ett förflutet med
  • Alexxxi

    Håller verkligen med dig!


    HappyE skrev 2010-02-18 12:33:56 följande:
    Jag förstår absolut att man inte vill ha sin blivandes gamla ligg på bröllopet. Inget konstigt alls!! Du har all rätt att säga nej. Tänk bara ut hur ni ska förklara det för resten av släkten..
  • fibobs

    Lägg det gamla bakom dig och gå vidare kan jag tycka....en det är ju bara vad jag tycker.
    Alla har ett bagage....lr?

  • fibobs

    Lägg det gamla bakom dig och gå vidare kan jag tycka....en det är ju bara vad jag tycker.
    Alla har ett bagage....lr?

  • fibobs

    sorry, tryckte lite för fort :/

  • shakynose
    fibobs skrev 2010-02-18 12:54:34 följande:
    Lägg det gamla bakom dig och gå vidare kan jag tycka....en det är ju bara vad jag tycker.Alla har ett bagage....lr?
    Nej, det finns faktiskt de som väntar med sex till bröllopsnatten.
  • fibobs

    helt rätt, men ett bagage har man ju med sig...i någon form.

  • Panzerfaust

    Två tankar:

    1. Hon vill ju uppenbarligen gifta sig med dig så vad spelar det egentligen för roll om hon haft sex med en av de som kommer på bröllopet ca ett år innan ni ens blev ihop?

    2. Det här med att nuppa sina kusiner, det är ganska äckligt.

  • Sanna2010

    Är det bara jag som reagerar på att hon haft sex med sin kusin?!?!

    I övrigt så tycker inte jag heller att kusinen ska komma på bröllopet! Det är er dag och ni bestämmer vilka som ska bjudas!!

  • nextstopsuburbia

    Tack för alla era tankar kring detta! Det är svårt att själv avgöra vad som är rätt och fel när man inte har någon att bolla ens tankar med.

    Jag ska väl förtydliga att jag självklart accepterar att hon har haft ett liv innan mig. Hon kommer från en mindre stad och det är inte sällsynt att jag tvingas umgås med hennes gamla ex. Det jag har svårt att hantera är just att hon haft en sexuell relation med sin kusin och jag har svårt att koppla av och vara mig själv i hans sällskap. Jag har tagit upp frågan om hur hon skulle känna om jag bjöd någon av mina ex, men hon anser inte att det är samma sak. Hon tycker att vi måste bjuda kusinen för att han ingår i släkten och att det vore konstigt att inte bjuda honom när vi bjuder resten av hans familj. Detta kan jag också ha förståelse för i och med att det säkert kan komma en del frågor om han inte blir bjuden. Men att som sagt diskret prata med honom och be honom tacka nej, kan det vara ett alternativ?

  • anne på grönkulla

    Det är ju nu ett faktum som inte går att ändra på. Kanske inte smart, men gjort.


    Sanna2010 skrev 2010-02-18 13:11:26 följande:
    Är det bara jag som reagerar på att hon haft sex med sin kusin?!?!I övrigt så tycker inte jag heller att kusinen ska komma på bröllopet! Det är er dag och ni bestämmer vilka som ska bjudas!!
Svar på tråden Hon vill bjuda kusin som hon har ett förflutet med