Inlägg från: Linfröt |Visa alla inlägg
  • Linfröt

    Förrätt att göra själv

    Ingredienser
    12 bitar
    100 g kavring
    50 g smör
    4 gelatinblad
    200 g kallrökt lax
    1/2 dl hackad gräslök
    500 g Arla Köket Kesella kvarg
    2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
    1 pressad vitlöksklyfta
    2 krm stött svart- och rosépeppar
    100 g löjrom eller stenbitsrom
    Gör så här
    Mixa brödet. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Ställ i kyl. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min. Finhacka laxen. Blanda lax, gräslök, kvarg, crème fraiche, vitlök och peppar. Smält gelatinet på svag värme och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 4 tim. Bred över rommen och garnera med gräslök vid servering.

  • Linfröt

    Jag har hittat många goda recept på Tasteline.se
    Bla en räkcocktail med mango, melon och avokado.. Låter supergott.
    Laxtårtan ovan kan jag varmt rekomendera. Den har jag gjort succé med många gånger!!

Svar på tråden Förrätt att göra själv