• älskarlivet

    Om barn på bröllop

    För oss var valet enkelt! Vi kunde inte ha med hela släktens barn (dvs min släkts barn eftersom min man inte har någon släkt alls) för då hade vi inte kunnat bjuda några vänner! Vi ville hellre ha våra vänner där än en massa kusinbarn!


    BlackWIngedAngel skrev 2010-03-08 23:58:56 följande:
    Nu kommer det säkerligen bli några upprörda röster kring detta, men jag skriver ändå, för jag förstår faktiskt inte varför man förbjuder barn på bröllop.Man hävdar att man bara vill ha vuxna med, därför att barn inte har roligt på bröllop. För mig känns det hela bara som en ursäkt att hålla antalet gäster nere en aning. Om de gäster ni bjuder nu ÄR vuxna människor, vem skulle göra bedömningen om deras barn skulle tycka om bröllop, mer korrekt än deras egna, vuxna, kloka föräldrar. För om man bestämmer att de inte är vuxna nog att fatta det beslutet, så är ju inte de heller vuxna nog att komma på bröllopet då?.Det enda som ter sig än mer märkligt för mig är de som bjuder barnen till ceremonin, men inte till kalaset. Jag vet åtminstone INGA barn som tycker att gudtjänster är roligare än kalas och då tillhörde jag ändå själv de barn som tyckte det var roligt att vara i kyrkan. Men inte roligare än kalas. Nej, jag har många roliga minnen från när jag barn och var med mina föräldrar på kalas. Och visst finns det barn som inte trivs på bröllop. Faktum är att jag känner ett par som har en son som inte klarar av stora kalas utan att bli arg eller liknande. Men eftersom föräldrarna är just VUXNA människor så är de naturligtvis medvetna om detta och fullt kapabla att fatta beslutet att lämna honom med barnvakt, utan att jag behöver tala om det för dem.
  • älskarlivet

    Och jag kan säga att vi som brudpar tyckte det var skönt när två av våra kompisar tackade nej för deras son inte var bjuden.. Vi vill inte ha sura miner på vårt bröllop, passade det inte så fick det vara så..

    Vi är inte vänner med det här paret längre, för de surar fortfarande för de inte "fick" komma...


    födelsedagsbrud skrev 2010-03-10 16:55:59 följande:
      Jag håller med Fru Stolpe i det hon säger...Vi har oxå tackat nej..och det har lett till en del tråkigheter...hur ego får en brud vara?????Skall själv gifta mig med barn vid min sida, okej accepterar att mina barn inte får följa med på bröllop vi är bjuden på, men då får brudparet i fråga oxå acceptera ett nej!!  Jag tycker kanske oxå att detta är en familjens högtid och har svårt att se att man väljer att inte ha med barn. Ett barn behöver inte vara med till 02.00 och uppleva "fulla" människor...
  • älskarlivet

    Min fd vän sa till oss att om inte hela familjen var bjuden så kom ingen.. Då fick det vara, och så får de sura, vi bryr oss inte.


    Nordiskbrud skrev 2010-03-10 18:05:55 följande:
    Och jag förstår inte varför båda måste stanna hemma med barnen, om man nu inte vill lämna sina barn så kan ju i vart fall en av föräldrarna komma på bröllopet (dvs den som står närmast eller den som känner att den vill mest). Har aldrig varit några problem i vår bekantskapskrets eller släkt att dela på sig vid sådan eventualiteter...Känns ju som en otroligt barnslig markering om ingen förälder kommer när det faktiskt inte är nödvändigt att båda är hemma för att ta hand om barn några timmar. Så jag förstår om brudpar blir sura för man förstår ju markeringen och det är ett avståndstagande. Därför köper jag inte argumentet att man som brudpar får tåla att par tackar nej för att barn inte får komma med på festen.
  • älskarlivet

    Nej, men det står en fritt att tacka nej till ett bröllop om man inte vill eller kan komma.

    Jag tycker dock inte man som gäst ska sura för att man inte "får" komma... Min fd kompis surar fortfarande för att de inte "fick" komma.. De ansåg nämligen att de inte "fick" för att inte deras son var bjuden..


    Skuggan skrev 2010-03-10 20:44:27 följande:
    Men ni som anser att man ska dela på sig. Har ni aldrig varit bjudna på ett bröllop på annan ort? Alla bröllop är inte fester man åker till på ett par timmar och sen far hem igen.Vi ska på ett bröllop i vår som kräver en lång resa och två nätters boende. Jag hade inte varit särskild sugen på att stanna ensam hemma med vår dotter i två dygn om vi inte hade kunnat ordna med barnvakt. Av anledningar som jag tror att jag tar ställning till bättre än någon av er. Självklart är markeringar fåniga men varför utgå ifrån att folk fattar beslut för att göra markeringar mot er. I en barnfamilj får man fatta besluten utifrån hela andra parametrar. Det resonemanget om något är otroligt egocentriskt. Världen cirkulerar liksom inte kring brudparet.
  • älskarlivet

    Ja vi blev inte sura, däremot är min fd vän som sagt fortfarande sur.. Hon och sambon kom inte för att inte hela familjen var bjuden. De blev väl sura för att vi inte gjorde undantag för just dem eller något..

    Vi är inte vänner idag..


    Skuggan skrev 2010-03-10 20:51:38 följande:
    Ja min poäng är väl snarare att man från båda håll måste respektera varandras val. "Vi vill inte ha barn på vår fest" är ett helt legitimt uttalande och det får man som gäst förhålla sig till utan att sura."Då kan vi inte komma" Är ett precis lika legitimt svar och det får man som brudpar tugga i sig, utan att sura. Typ.
  • älskarlivet

    Men jag tycker också det är fånigt med gäster som tydligt markerar och tackar nej av princip... Som då mina vänner, de går aldrig någonstans utan sin son, det är deras val så klart, men jag förstår inte hur man kan vara så inskränkt. Det är kanske inte så konstigt att de inte har så många vänner..


    Skuggan skrev 2010-03-10 20:59:05 följande:
    Fast nä. Det gör inte det. Inte på något sätt. Just där och då, på festen och under bröllpet, då cirkulerar allt runt brudparet. Men alla gäster har fortfarande sina liv att ta hänsyn till, de fattar fortfarande beslut utifrån sånt som är viktigt i deras liv och bara för att någon ska gifta sig så upphör inte det att gälla.Så därför anser jag att man måste lägga bort ego-tänket när det gäller personer som inte kan delta i bröllopet. Det är inte alls säkert att man fattar det beslutet för att man på något vis ogillar brudparet, eller att man itne tycker att det är otroligt roligt att just de ska gifta sig. Men det kan finnas annat i ens liv som måste få gå före. Barn är ofta såna saker, om än inte alltid. Men självklart ska man välja hur man vill att dan ser ur. Men man kan inte sura över att vissa gäster inte kan komma om barn inte är bjudna.
  • älskarlivet

    Ja, men då tycker vi nog likadant I deras fall handlar det inte om att de inte har möjlighet till barnvakt, utan att de inte vill ha det och då surar de så fort det är någon tillställning där man inte kan/får ha barn med..


    Skuggan skrev 2010-03-10 21:05:29 följande:
    Haha, det verkar ju onekligen jobbigt. Men det är ju deras förlust om de missar ett bröllop tänker jag.Eller, vi går sälla någonstans utan vår dotter, men det beror mest på att vi bor för långt för familjen och inte har någon tillgänglig barnvakt. Generellt så tycker jag att principer är nästan alltid bara jobbiga när de ska blandas in i relationer. De gör lätt mer skada än nytta.
  • älskarlivet

    Ja, det är mycket där som är lite märkligt, men det är en annan diskussion..

    Vi har i alla fall gett upp vänskapen för allt ska vara på deras villkor hela tiden..


    CeKe skrev 2010-03-10 21:09:19 följande:
    ojojoj, låter som en rätt osäker anknytning om jag får göra en lekmannabedömning! Undrar hur den pojken ska bryta sig loss och hur hans tonår kommer se ut!
  • älskarlivet

    Precis, barnet är väl 2 år nu, så han är inte liten längre..


    Skuggan skrev 2010-03-10 21:10:32 följande:
    Ja det är ju en tråkig inställning. Om barnet är så stort att de inte lever på amning vill säga. Då får man ju helt enkelt inse att man ibland måste välja, och att man själv är ansvarig för de val man gör.
  • älskarlivet

    Jag vet att i detta fallet är det bara för att de inte vill ha barnvakt och tycker att man ska bjuda hela familjen och inte välja ut vem man bjuder..

    Men som sagt, vi har ingen kontakt idag, och saknar det inte heller..


    Skuggan skrev 2010-03-10 21:15:11 följande:
    Hihi, som vår ungefär. Man vill gärna tro att de är små men men... Nä de flesta tvååringar klarar ju av barnvakt och till bröllop hinner man ju ofta ordna nåt i förväg, det är ju inte inbjudningar som dimper ner veckan innan direkt. Men, det kan ju finnas anledningar till att de inte vill ha barnvakt som de inte berättar om. Sånt är svårt att veta.
Svar på tråden Om barn på bröllop