• Tinga

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Hattis - vad kul med bilder på dig! Man får verkligen en känsla av att du är en kvinna med vitt skilda intressen.

  • Tinga

    Jag är i bakartagen just nu; är självpåtagen fixare av morsdagstårta till imorgon. Både mina syskon med familjer och mina morförldrar är bjudna till mina föräldrar på middag imorgon, så tyckte jag att jag kunde avlasta dem med tårtan. Just nu befinner sig en mandelchokladmarängbotten i ugnen, och imorgon ska den täckas med vitchokladmousse och röda vinbär. Egentligen brukar jag tycka att vit choklad är alldeles för söt, men tänkte att det kunde balanseras väl av de lite syrliga vinbären. Återkommer med receptet om den blir lyckad.

  • Tinga

    Telis - vi brukade promenera en liten sväng först, för att barnen säkert skulle ha somnat tills vi kom fram till restaurangen. Någon gång hände det förstås att de vaknade till under middagen, men då räckte det med att gunga vagnen lite, så somnade de om igen.

    BS - skönt att det har vänt för Iris nu. Här tycker vi att det fortfarande inte blivit ett dugg bättre, trots antibiotikan. Imorse hade Puff 39.7 i temp. Det blir bara Piff och jag som åker på morsdagsmiddag idag; maken får stanna hemma med Puff. Har lovat att ta hem en bit av tårtan, så att maken också får smaka den; gissa om han har gått och suktat här nu på förmiddagen när jag grejat i köket.

  • Tinga

    Muggles - åh vad härligt att höra att resultatet blev så bra som det blev. Ett till dig och ett till frysen låter ju som en toppenutdelning på tre ägg. Och att det andra ägget var så bra att det gick att frysa tyder ju på att det verkligen är toppkvalitet på de här två befruktade små liven. Gissa om här ska hållas tummar de närmaste två veckorna. Kram, kram!

    Snaily - heja dig som kör med positivt tänkande; inget i sak ändras ju för att man tänker negativt, så då kan man lika gärna försöka vara positiv istället, och förhoppningsvis må lite bättre. Stor kram!

    BS - tack för tipset om att kombinera Alvedon och Ipren; här har vi bara kört med en i taget. Men idag har han iallafall hållit sig feberfri sen han fick den där första omgången Alvedon imorse. Pigg har han dock inte varit, men vi hoppas att det vänder imorgon, om han fortsatt får vara feberfri. Vad trist om Iris måste sluta med simningen pga öronproblem. Har hon haft många öroninflammationer hittills? Det här var iallafall första omgången här hos oss, och jag hoppas att det dröjer länge tills nästa. Faktum är att detta är första antibiotikakuren någonsin för Piff eller Puff, oräknat den omgång de fick på neo när de var 10 dagar gamla, men då skulle de ju inte ens varit födda, så den omgången kan omöjligt räknas.

    Samtidigt som Puff nu är sjuk kämpar vi på med att hålla Piff sondfri och få honom att äta av sig själv, men det går inget vidare. Hans diet (egenpåhittad) består för närvarande av mjölk, ädelost på tub och små mängder näringslösning (knappt hälften av vad han borde äta). Imorgon ska doktorn ringa, så vi får väl se om hon har några bra tips att komma med. Han kissar rejält iallafall, så någon vätskebrist lider han åtminstone inte av, men han kan omöjligt få i sig tillräckligt med kalorier. Och vi föräldrar lider av rejäl tålamodsbrist, som varje måltid varje dag försöker slå knut på oss själva för att hitta något han vill äta.

  • Tinga

    Lappis - jag delar gärna den där Polaren med dig istället för Muggles, för jag har ingen anledning att låta bli alkohol.

  • Tinga

    Lappis - ja, just nu är det lite för mycket här, för maken känner sig också hängig (ni vet hur det är med sjuka män ) och den kommande veckan ska jag gå en krävande kurs på jobbet, måndag till fredag 8.00-17.30 varje dag, så jag har begränsade möjligheter att stötta hemma. Den här kursen går bara en gång per år, så jag måste verkligen försöka gå den nu. Lite taskig timing! Dessutom åker jag till Madrid i tre dagar nästa vecka, så jag kommer att vara dåligt närvarande då också. På sätt och vis lite skönt för mig att slippa ifrån "eländet" hemma ett tag, men det känns inte alls bra att lämna maken ensam med det. {#lang_emotions_undecided}

  • Tinga

    Muggles - ja, just det; borde lagt till smör till Piffs diet, för det äter han också. Fast vi slits lite mellan att ge honom ädelost (som innehåller mer protein) eller smör (som innehåller mer kalorier). Han får en klick smör på en sked, som han stoppar in så fint i munnen (när han är på det humöret). Matning är uteslutet. Ska ta upp ämnet med doktorn imorgon, angående vad vi ska prioritera. På två dagar har han dragit i sig en hel tub ädelost - 175 g! Kalorimässigt är det inte supermycket, även om det är en del, men jag fattar inte hur man smakmässigt tar sig igenom så mycket ädelost, och då gillar jag det ändå själv ganska mycket.

    Ore - tack för lillfingerhållningen!

  • Tinga

    Piggelin - aha, så det var så det låg till! Stort grattis till den väntade lill*! Jag blev väldigt misstänksam när vi träffades häromveckan, men ville inte fråga, ifall du ätit dig till magen. Så här sitter en som inte blev chockad, men däremot väldigt glad. Hälsa mannen och gratulera också! Vet Amanda något än?

    Ledsen att jag inte hinner kommentera mer; måste jobba lite nu på kvällskvisten eftersom kursen tar all tid på dagarna. Ett par saker dock, som någon skrev om till mig tidigare.

    Jovisst får Piff äta både smör och ädelost, men eftersom han inte sätter i sig obegränsade mängder vill vi optimera hans näringsintag och sammansättning på det. Det var därför vi undrade om något skulle prioriteras framför något annat. Maken pratade med dietisten idag, och hon skulle räkna lite på vad Piff egentligen får i sig. (Det kan vi egentligen göra själva också; det är ju bara att läsa på innehållsförteckningen, men vill någon annan göra det åt oss tackar vi inte nej. )

    Glass hade Piff hemskt gärna fått äta om han hade velat, men vi har aldrig lyckats få i honom mer än ett par skedar vid varje tillfälle, så det känns inte som någon favorit. Läkaren och dietisten verkar vara överens om att det viktigaste är att Piff äter något alls; vad han äter känns inte som att det är så noga med.

  • Tinga

    Morning ladies!

    Har inte haft tid att läsa de senaste 40 sidorna, och det ser mörkt ut den här veckan också, för häng här, men jag får ju träffa många av er på lördag.

    Kursen jag gick i förra veckan var superbra, och imorgon bitti åker jag till Madrid för att träffa våra egna säljare och några kunder. Hemma igen sent på torsdag kväll.

    Puff är äntligen kurant från öroninflammationen nu, men i hans elaka(?) föräldrar tog honom till kirurgen i onsdags, för att de skulle kolla upp den saknade testikeln, som jag berättat om tidigare. Tyvärr var det dåliga nyheter om den, för den var skadad och verkningslös. Troligtvis skadades den vid hans bråckoperation för snart två år sen. Som väl är har han en testikel och den ser tydligen frisk och fin ut, så med allra största sannolikhet ska det inte påverka hans förmåga att bli pappa så småningom. Så länge inget händer med den bara, för han har ju ingen back-up. Maken och jag har bestämt oss för att inte oroa oss för det, för enligt läkaren är ju sannolikheten väldigt, väldigt liten att något problem ska uppstå, men visst hade det känts bättre om han haft en i reserv.

    Med Piff kämpar vi på med maten, men han verkar nöjd med lite näringslösning, lite mjölk och lite mögelost.

    I lördags hade maken fixat barnvakt till Piff & Puff, för vi hade biljetter till Green Days konsert på Ullevi. Det var faktiskt min födelsedagspresent, och eftersom vädret var fint och konserten superbra blev det en väldigt lyckad present.

    Nu önskar jag alla en skön vecka. Kollar in på fredag för att kolla upp de senaste planerna inför tråddejten. Kram!

  • Tinga

    Lappis - låter bra att du börjat Polarens uppladdning inför lördagen redan nu. Ser fram emot att träffa både honom och er andra.

    Japan är inte förrän om fyra veckor, så det är ingen ko på isen med tips.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen