• Tinga

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    PB - jag kan bara instämma med Lappis; inga ämnen är tabu här. Det här med antalet gånger man har sex under en viss tidsperiod är ju egentligen inte relevant, utan det är ju huruvida de två parterna är nöjda med det som är det viktiga. Sen förstår jag ju att sex på kommando inte är någon höjdare (har ju själv varit där), men det är såklart jobbigt om man i många år känner sig missnöjd med hur sexlivet är. Att det är bättre i vissa perioder och sämre i andra är ju bara naturligt för alla par, eftersom även livet i allmänhet går upp och ner. Kram på dig!

  • Tinga

    Hej babbelmajor! Hinner ju knappt läsa ikapp här nu.

    Gosnosen - supermegagrattis till plus! Jättekul!

    Nu befinner jag mig i Hiroshima, och jag lyckades få ihop en timme på Fredsmuséet och en halvtimme i parken efteråt.

    för att jag är glad för att jag hann dit och för att där fanns så mycket hemsk information. Bomben föll bara ett par hundra meter från hotellet där jag bor och i princip allting häromkring utraderades. I området närmast omkring där bomben träffade steg temperaturen på ett ögonblick till 3-4 000 grader. Helt sjukt!

    Muséet var väldigt bra uppbyggt och jag hyrde en ljudguide också, för att hinna igenom så mycket som möjligt under min timme där. Usch; jag hade tårar i ögonen flera gånger. Särskilt ögonvittnesskildringarna och fotona var hemska. Och de minnessaker de sparat från vissa människor, tillsammans med en kort berättelse om deras liv.

    Fredsparken muséet ligger i ligger på en ö, där centrum av Hiroshima fanns förut. Efter bomben bestämde de sig för att göra hela ön till ett minnescentrum och en park för fred. Starkaste upplevelsen i Japan hittills.

  • Tinga

    Lappis - jo, Japan kräver definitivt mer än någon timme här och där på en tjänsteresa för att komma till sin rätt. Det blir säkert en semester här någon gång, för maken vill garanterat åka hit. Och jag känner att det vore intressant att få "visa" t ex Hiroshima för Piff & Puff, fast de får bli lite större först.


    Snaily - Pirr, som dök upp här för några veckor sen, fick HP, och jag har för mig att hon jobbar som sjukgymnast.


    Shinkansen har jag åkt en tur med idag, förresten. Det ser väldigt "spejsigt" ut på utsidan, men insidan är ganska japansk, dvs gråbeigebrun.


    Det får bli en del kvällsarbete idag, för att betala av "tidsskulden" när jag var på muséet. Dessutom måste morgondagens besök planeras. Var på kundmöte i förmiddags också, men det var lite mer likt hur det funkar i Europa än på det igår.

    Imorgon kväll kommer jag tillbaka till Tokyo och jag ska försöka få till ett besök på hotellet där Lost in Translation spelades in. Vore coolt att ta en drink i deras skybar.

  • Tinga

     


    Lapinette skrev 2010-07-07 15:40:40 följande:
    Tinga - hotellet vi bodde på i Hiroshima hade en underbar skybar ... men jag minns inte alls vad det hotellet hette. Som sagt, var ju ganska så länge sen jag var där.

    Rihga Royal, kanske? Här bor jag iallafall, och jag tror att det är Hiroshimas högsta hus. Mitt rum är på 23:e våningen, men här finns åtminstone 30.

  • Tinga

    Nä, nu säger jag Gute Nacht, meine Damen! Hög tid för mig att sova, om jag ska lyckas masa mig upp på den joggingtur jag tänkt mig imorgon bitti.

  • Tinga

    Hattis - åh, nej!  Hoppas att det inte är någon fara. Flera här (inklusive jag själv) har ju haft blödningar utan att det varit någon fara. Skickar en jättekram så länge!

    Parnassia & MSW - vad kul att min rabarbertårta är så uppskattad. Men jag håller med; lite längre tid än vad som angivits i receptet är på sin plats, fast lite döbakad och kladdig får den gärna vara. Rabarbertårta och kladdkaka i ett liksom.

    Nu är jag tillbaka i Tokyo igen, och ikväll tog jag en liten tur i ett av Tokyos mest berömda och luxuösa varuhus. Cartier, LV, Burberry, Bulgari, Mahnolo Blahnik, osv, så långt ögat nådde. Trots rea kom priserna inte i närheten av vad jag hade lust att spendera. Avslutade med att gå förbi en pappersbutik som en kollega rekommenderat, men den hade redan stängt för kvällen. Får bli ett nytt försök på lördag.

    När jag tog pendeltåget in till centralen ikväll, vid 18-tiden, såg jag japaner som sov stående! Och ingen talar i mobiltelefon på tåget heller, för det är ju förbjudet. (Här verkar ingen göra något som är förbjudet; inte ens gå mot röd gubbe, fastän det inte är en bil i sikte.) Fast typ alla, som inte sover , står med näsan djupt nere i sin mobiltelefon och sms:ar eller surfar.

    Och så har de elvärme i toalettsitsarna här! Det är nog en av de galnaste sakerna jag upptäckt.

    *slut på dagens Japan-rapport* (Kul att jag lyckats göra dig nyfiken, Oms! )

  • Tinga

    Nä, man känner sig verkligen trygg här. Jag har ingen aning om brottsstatistiken skiljer sig åt jämfört med t ex Sverige, eller om det bara känns säkrare här.

  • Tinga

     


    Blivande fru L skrev 2010-07-08 15:37:50 följande:
    Tinga - kul med japanrapporter! Uppvärmda toasitsar, det var det galnaste! Men skönt, kanske?Lappis - kul med ny bil om ni slår till! Vi skulle behöva en större bil eftersom barnvagnen bara går in i bakluckan om man monterar av hjulen... Budgeten tillåter dock ingen ny bil, snarare en från 90-talet eller möjligen tidigt 00-tal.

    För all del; det är inte obehagligt, fast det känns lite onödigt när det är 30 grader varmt. Sitsen är ju inte ens särskilt kall ifrån början då.

  • Tinga

    Men PB - vad ska man säga? Kan vi hjälpa på något sätt?

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen