• Tinga

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Lappis - åh, det låter som en mysig fredag. Själv ska jag avsluta det sista på jobbet inför Japanresan, för imorgon bär det av. Sen kommer jag hem nästa söndag och på onsdagen åker vi på semester till Normandie. Det är nästan som på den gamla goda tiden, när maken och jag klämde in åtta resor på ett år (semesterresor alla, alltså).

  • Tinga

    Lappis - ja, jag ska på kundbesök i Yokohama, så jag lovar att vinka till din pappa. Ha en skön helg! Bra förresten att du röt till lite åt din kompis; jösses vad somliga verkar vara hopplösa.

    Nenne - tack!

  • Tinga

     


    Lapinette skrev 2010-07-02 09:51:41 följande:
    Tinga - förutom i Japan så får ni ha det så himla mysigt i Normandie. Kanske grabbarna kommer att gilla fransk mat .

    De gillar ju mögelost, så varför inte!

  • Tinga

     


    passionsblomman skrev 2010-07-02 10:50:06 följande:
    Skulle jag plussa igen tror jag jag skulle kapa en minaret och en värstingmegafon och sedan plåga så stor del av landet jag hann innan vakterna tog mig.

  • Tinga

    Hej svejs! Här kommer en direktrapportering ifrån Tokyo. Här är det inte direkt någon behaglig värme; runt 30 grader, disigt och typ 100% luftfuktighet har det varit idag. Men vilken stad - helt galen! Försöker fotografera allt knasigt jag ser, för att komma ihåg det sen. T ex finns det på offentliga toaletter en liten krok bredvid handfatet, och över kroken sitter en bild på ett paraply. På samma offentliga toaletter finns också en särskild barnstol inne i toalettbåset, som man kan sätta sitt barn i medan man själv sitter på toa. (Alltså barnstolen har ingen toalettfunktion, utan är bara till för att barnet ska ha någonstans att ta vägen (gissar jag)).

    Jag har iallafall sett till att maxa upplevelserna idag, och Tokyo är verkligen en kontrasternas stad. Önskar bara att man kunde fånga alla ljud på (still)bilder också.

  • Tinga

    Klockan är 22 här nu, så jag borde egentligen gå och lägga mig, med tanke på att jag har två femtimmarsnätter i bagaget, men vem är trött när ens "inre" klocka bara är 15?!? Borde tagit med något tråkigt att läsa, så att jag hade blivit sömnig.

    September - vad härligt att ni fick en skön semester. Jag kan tänka mig att det är lite bökigt att fara runt med en tvååring i släptåg, och just därför ska vi bara bo på ett ställe i Normandie i sommar. Hade det bara varit maken jag hade det säkert blivit uppdelat på tre ställen (9 nätter totalt). Nu kände vi att om det ska bli semester får det inte bli för många "upp- och nerpackanden".


    Snaily - skickar en kram och hoppas att du håller ut tills semestern kommer.


    Hattis - om det nu är någon fördel med att din man inte var hemma när du testade så är väl det att du verkligen kan hitta på något kul sätt för att berätta det. Men jag förstår förstås att du velat dela den vetskapen med din man meddetsamma. Kram och grattis igen!


    Tack för alla Piff- och Puff-grattis också förstås!

  • Tinga

    Vickan - de anonyma bilderna kan jag lägga upp i mitt BT-galler här sen. (Eftersom jag inte finns på FB. ) I många avseenden känns japanerna otroligt barnsliga. Var inne i en pachinko-spelhall (typ flipperspel) där vuxna människor verkade sitta och fördriva hela dagarna. Ljudnivån var vidrig, så jag drog mig ut igen så fort jag fotograferat.

    För att visa att jag tar seden dit jag kommer har jag blingat min mobil med en Hello Kitty-figur.

  • Tinga

    Haha, nu vore det väl tusan om jag inte skulle lyckas vara först här på morgonen!

    Jag somnade faktiskt gott igår kväll, trots min inre klocka; var väl tröttare än jag trodde. Det blev 8 timmars sömn; sen väcktes jag av att min japanske kollega, som ska hämta upp mig idag, ringde strax före kl. 7, för att tala om att han kommer 9.35-9.40 istället för 9.30! Hallå; måste man ringa 2.5 h innan för att säga att man blir 5-10 min sen? Jaja, sen fick jag en skön timme till i sängen när jag bara fick ligga och dra mig, utan några vilda barn som vill att man ska gå upp.

    Ha en bra dag, allihop; nu ska jag åka till jobbet.

  • Tinga

    Sitter här proppmätt efter en japansk middag, först sashimi, sen shabu-shabu (japansk hotpot http://livefoodbeverage.files.wordpress.com/2008/11/shabu-shabu-26.jpg) och sen grönt te-mousse. Gillade sashimin bäst; shabu-shabu var jag inte så intresserad av, men det är kul att testa olika saker. Ni får säga till mig om jag babblar för mycket Japan nu; det är inte meningen att ge er en lektion om ni inte är intresserade.

  • Tinga

    BS - med tanke på ditt senaste inlägg hoppas jag verkligen att Astrid inte skrek hela vägen ner till Öland. Starkt jobbat med packningen, förresten. Hemma hade vi en packlista sen länge, men vi lade till en extra kolumn för barnen ifjol. Det är så mycket lättare att packa om man vet vad man ska ha med och bara kan pricka av det på listan. Maken och jag tar lika stort ansvar faktiskt, bortsett från att var och en själv packar sina egna kläder. (Fast ofta vill jag ha ett ord med i laget angående vad maken packar i klädväg. )

    Muggles - ah, har du semester nu? Så mysigt att cykla till badviken.


    PB - tänk att det där med solkräm ska vara så svårt! Jag fattar heller inte alla tester som säger att solkräm bara är bullshit; själv har jag väldigt lätt för att bli brun, men behöver ändå smörja mig, särskilt i början av säsongen, för att inte bränna mig. Visst; den exakta faktorn kanske inte alltid stämmer, men jag märker skillnad om jag t ex använder SPF 6 och SPF 15.


    Låter som att ni iallafall fick både en skön dag och en skön kväll till slut.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen