• Tinga

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Lapinette skrev 2010-07-08 16:07:47 följande:


    nenne - ja igår var det hurrarop och vimplar .. idag inte lika skoj längre.

    Nä, fy vad jag blev ledsen nu. Och orolig - PB, kan du inte utveckla dig lite?

  • Tinga

    PB igen (sorry att jag tjatar ) - har du någon hos dig som tar hand om dig och stöttar dig?

  • Tinga

    PB - till att börja med - du är inte mer ego här än någon annan, och dessutom får man gärna vara det när behovet finns.

    Jag vet egentligen inte alls vad jag ska säga för att försöka trösta dig (inget kommer ändå att hjälpa, gissar jag), men jag tror iallafall att det är bra att få sådana här utbrott, för att inte bära runt på allt elände inom sig. Man måste pysa ut övertrycket ibland, för att inte gå sönder.

    Jag känner och lider verkligen med dig, och önskar att jag kunde göra något för dig. *kram, kram, kram, kram, kram*

  • Tinga

     


    passionsblomman skrev 2010-07-08 16:16:18 följande:
      Nej. Men jag har städat bilen. Den är JÄVLIGT ren nu.

    Jag brukar springa en runda när sinnet rinner på mig. Att utmatta sig fysiskt tror jag är ett bra sätt att hantera känslor, så bilstädning var säkert en bra sysselsättning.


    Jag kan se genom dina svordomar i inläggen att det verkligen pyser frustration ur öronen på dig. Jag är själv likadan; använder inte så mycket svordomar i vanliga fall, men ibland måste man få använda de där fula orden - rejält, dessutom.

  • Tinga

    Snaily - *dregel, dregel*

    Telis - tänkte precis på dig när jag läste ikapp, att det var länge sen du var inne. Har din man semester nu, eller? Eller finns det någon annan som kan ställa upp? Eftersom Televinken flaskmatas kan ju någon annan ta matningar också. Jag vet precis hur dåligt man kan må av sömnbrist, för det var en av anledningarna till att jag rasade ihop när vi kom hem från neo med Piff & Puff.

    Mitt tips är att ta varje tillfälle som ges till sömn; lägg dig så fort Televinken somnar, även om du bara tror att han kommer att sova en kort stund och även om det känns jättetrist. Det känns ändå inte roligt när man är så trött, så det är lika bra att försöka vila så mycket det bara går. Kramar!

    Vickan & Snorkis - angående att spara föräldradagar eller ej, så tillhör maken och jag "hamstrarna". Man måste ju inte använda kvarvarande dagar till att tas ut på helttid, utan de kan ju användas för att ge barnet kortare dagar på dagis också, t ex genom att jobba 80 eller 90%. Det är ju ett sätt att hålla uppe SGI:n också, om ni eventuellt ska ha fler barn. Dessutom är det skönt att ha dagar för att kunna ta lite längre ledigt t ex under sommaren och över julen, utan att fundera på om semesterdagarna räcker.


    Snorkis igen - du har inte drabbats av för tidig födsel iallafall. (Fast man får gnälla ändå. )

  • Tinga

    Säger hej och välkomna till Zesa & Fjällbruttan - glömde det tidigare. Ursäkta!

    Nenne - ni verkar verkligen träna på det här med att vara uppe och strutta på nätterna, med tanke på allt Nancy utsätter er för. Kanske bra att ha i bagaget om några veckor?


    Lappis - kul att chokladen gick hem! Min favorit är hallon - fanns det någon sådan i asken? (Nu på sommaren är deras egen butik stängd, så man får hålla till godo med färdigpackade askar från grannaffären, som står för föräljningen då. Resten av året kan man kombinera själv. ) Tycker att hallon och mörk choklad gör sig väldigt bra ihop.

    Nu är sista kundmötet avklarat här i Japan; ska bara kolla av lite mail och skriva en sista mötesrapport innan semestern väntar. Tänkte att jag skulle fira helgen med att åka till den skybar som syntes i Lost in Translation. Imorgon ska jag besöka något tempel och en stor park (Uenoparken), tänkte jag.

  • Tinga

    Telis - jag menade heller inte att det skulle hjälpa med bara en natts återhämtning för att du sen skulle vara på banan, det var därför jag undrade om din man hade semester, med baktanken att du då skulle kunna få sova ut många nätter.

    Personligen tycker jag att ni ska åka hem från er semester om det nu är så att du mår så dåligt av att ni alla sover i samma rum. Jag menar, resan blir ju ändå ingen rolig upplevelse för dig om du mår så dåligt. Dessutom tycker jag att det är ens eget ansvar att se till att verkligen göra allt för att må bra, och om du nu mår så dåligt att du tror att du ska dö av sömnbrist och sover bättre hemma tycker jag att det låter som att det vore bättre för er att åka hem.

    Sover du lika dåligt hemma? Finns det ingen möjlighet att du sover i en helt annan del av huset, för att inte störas av Televinken och maken på nätterna? Det finns ju insomningstabletter man kan ta, om man har svårt att somna; kanske det skulle hjälpa? Jag vet inte hur snabbt de verkar, men kanske man kan ha nytta av dem även till en snabb tupplur? Det låter som att medicinsk rådgivning i ämnet vore på sin plats.

    Alla mina sympatier - jag vet hur hemskt det är när man är sådär totalt utmattad. Kram!

  • Tinga

     


    Lapinette skrev 2010-07-09 10:01:06 följande:
    Tinga - har inte kollat om hallon finns men minns att vi har lavendel och någon med bladguld. Tror att asken kommer att vara uppäten innan vi sticker på söndag .

    Choklad är till för att ätas!

  • Tinga

    Lappis - det är bra att det är lagom storlek på pralinerna att dela en på två, så slipper man slåss om vem som ska ha vilken. Det är ju inte alltid som i Aladdin, att det finns två av varje.

  • Tinga

     


    Lapinette skrev 2010-07-09 10:56:56 följande:
    Tinga - vi delar alltid så man får smaka alla men kaffechokladen fick maken (jag gillar ju inte kaffe) medan han gav mig den med ingefära.

    Det där hade kunnat vara jag och min man också!

  • Tinga

    Nähä; nu ska jag ut och göra Tokyo osäkert. Synd bara att det regnar; utsikten från skybaren blir ju inte detsamma då.


    Hörs senare!

  • Tinga

    BS - jag kanske ska bli trådleverantör av choklad? Fast just nu blir det nog svårt; lite väl långt att skicka ifrån Tokyo. För övrigt höll jag på att garva ihjäl mig när jag läste om att du "täpper till truten" på Astrid fram på morgontimmarna.

    Fjällbruttan - vilka fantastiska tårtor!


    Ore - du ska väl inte ha några större diskberg stående på bänken i huset; där har du väl diskmaskin? Men visst är det praktiskt med ett diskställ att ställa diverse jox i, men det borde ju kunna stå direkt på granitskivan, tycker jag.


    Ojoj, det kostar att frottera sig med eliten; gick till Park Hyatts New York-bar på 52:a våningen (baren från Lost in Translation) och där inmundigade jag mitt livs dyraste Caesarsallad och ett glas kalifornisk Zinfandel; ca 550 SEK gick kalaset på. Men utsikten var fantastisk, så det var häftigt ändå. Jag ska ju ha traktamentet till något. Nu är det iallafall hög tid att hoppa i säng, så att jag orkar med en hel dag med sightseeing imorgon. Muji har dessutom sin flaggskeppsbutik här i Tokyo, så den tänkte jag också leta upp; pappers- och ordning-och-reda-människa som jag är.


    God natt!

  • Tinga

    Telis - kram! Du vet, det finns många här som är duktiga både på analyser och problemlösning, så om man bara vill gnälla av sig, utan att få råd, får man vara tydlig med det. Alla råd var ju med välmening.


    PB - skönt att höra att du iallafall lever, om än med nöd och näppe. Kram!


    Idag har jag haft en riktig heldag i Tokyo; har rört mig ute på stan i över 14 timmar! Det är ambitiös Tinga-sightseeing, det. Jag har varit i flera olika stadsdelar, och det har också inneburit en offentliga toaletter-studie, dock helt ovetenskaplig. För det första är alla offentliga toaletter väldigt fräscha här, och för det andra är de alltid gratis. Sen finns här en del finesser som inte finns hemma, t ex kan man trycka på en knapp för att det ska spelas upp ett brusljud, så att eventuella "plopp" och kissljud inte ska höras in till grannen. På andra ställen sköts detta automatiskt; bara man sätter sig på sitsen börjar störningsljudet. Shit, jag har garvat högt för mig själv flera gånger idag.


    Jag passade på att kolla in Tokyos skyline från hamnen också. Där fanns ett jättestort pariserhjul, 115 m i diameter, som jag åkte, så kunde man se hela centrala Tokyo. Häftigt. Lite shopping har det också blivit, bl a ett par solglasögon och lite fint japanskt papper till kortpyssel. Dessutom har jag sett fler Louis Vuitton- och Hermés-butiker än jag trodde var möjligt i en enda stad. Tjänar alla människor storkovan här, eller? Fast det finns andrahandsbutiker också, så alla handlar väl inte nya grejer.


    Nu ska jag ta en dusch och sen är det dags att packa väskan. Imorgon bitti är det dags att bege sig till flygplatsen. Jag har haft en superbra vecka, både på jobb- och upplevelsefronten, så jag är fantastiskt nöjd. Tidigt söndag kväll är jag hemma, sen blir det till att packa upp, tvätta och packa igen, för på onsdag åker hela familjen till Normandie. Pratade förresten lite med Piff & Puff i telefon idag (först Piffs ena öra, sen Puffs ena öra, därefter Piffs andra öra och till sist Puffs andra öra ), och det var ju inte utan att jag kände lite hemlängtan då. Fast innan dess har det gått väldigt bra; jag har haft så fullt upp med jobb och upplevelser att jag knappt hunnit tänka på dem därhemma.

  • Tinga

    Lappis - skickar en snabb hälsning och önskar dig en riktigt skön semester! Mina föräldrar är i Kroatien just nu, och rapporterar om härligt väder, sköna bad och god mat.

    Muggles - jag har testat vattensprutfunktionen på toan här (bidé kallar japanerna det; hemma brukar det ju vara en separat mojäng), men blev inte impad. Fast man kan justera trycket på vattenstrålen med en knapp. De borde ju ha en fläkt också om de nu sprutar vatten; annars blir ju inte trosorna roliga.

    Och en annan reflektion om det här landet; om de tycker att vi ligger efter i toalettfrågan kan jag lugnt säga att de ligger efter i jämställdhet. Man kan få dagis först vid 4 års ålder, så i de allra flesta fall innebär det att kvinnan slutar jobba när man får barn, åtminstone om inte far- eller morföräldrar kan passa barnen. Jag har träffat ca 50 pers totalt på olika möten i jobbsammanhang den här veckan, men de enda kvinnor som synts till är de som stått i receptionen eller serverat dricka.

    Nu åker jag till flygplatsen, så nästa gång vi hör är jag i gamla Svedala igen.

  • Tinga

    Så där ja; då var man hemma igen! Mysigt att komma hem och pussa & krama alla mina tre killar. Nu går tvättmaskinen för fulla muggar (Piff & Puff har varit hos farmor och farfar hela veckan och maken sen i torsdags kväll), så att vi kan börja förbereda avresan på onsdag.

    Vänner - kul att du tittade förbi!

    Oms - oj, vilken dramatik med den saknade spiralen! Och cliffhanger till imorgon med; hur ska detta sluta?!?

    Muggles - vad skönt med bokad semesterresa att se fram emot. Även om vi har fint väder hemma nu, så är det ju skönt att slippa fixa mat och sådant, utan bara kunna fokusera på att ha det skönt.

  • Tinga

    Jag är också en så'n som gillar värme mycket bättre än kyla, och idag var det lika varmt när jag klev av tåget i Malmö, som det var när jag klev av tåget i Tokyo. Men göta petter vilket åskväder vi har haft här nu ikväll; ett av de värsta jag varit om. Hoppas att vi lyckas vädra ut lite av värmen i huset nu; eftersom ingen varit hemma på flera dagar är ju huset kokande varmt.

  • Tinga

    Snaily - åh vad skönt att höra att allt såg fint ut. Vilka goda nyheter!

    Nu säger jag tack och hej för ett tag (tror jag ). Imorgon åker vi till Normandie, men jobbdatorn finns med i bagaget, så om jag har anledning att öppna den kommer jag säkert att titta in här också. Fast ambitionen är såklart att bara vara ledig. Jag är tillbaka om ett par veckor, och då hoppas jag att Snorkis bebis har tittat ut.

    Semesterkramar till er allihop!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen