• snaily

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Herreguuuud vad roligt med ett överraskningsplus i tråden!


    Nu håller jag bara ALLA tummar för att PB's mensmage också betyder plus!!...

  • snaily

    MrsB
    Kul med bröllop på riktigt och inte bara på TV!
    Lycka till på intervjun imorgon!


    Vickan
    Fyyyy vad läbbigt med ett så stort sår i huvudet! Hoppas verkligen han mår bra efter omständigheterna, och att det inte blivit någon hjärnskakning eller annat otäckt. Kram!


    Oupsie
    Sluta vara social med gästerna nu och kom hit och berätta hur det där plusset egentligen kom till! (Eller jaaa, jag har ju en vag aning om hur folk brukar göra, även om vi valt ett något modernare och mer kontrollerat sätt själva ) Skämt åsido - var det en "hoppsan-grej" eller resultat av aktiva försök? (Valfritt att svara om det är känsligt, förstås!)

  • snaily

    Ego
    Jag har försökt "koma" bort hela dagen, med tv, dator och sömn för att få tiden att gå. Är nog en aning spänd inför morgondagens läkarbesök, mer än en aning också kanske...
    Har i alla fall skrivit världens mest ambitiösa frågelista, skäms redan lite över den.
    9.30 ska vi vara där imorgon.


    Telis
    Kanske skulle försöka lura med mig syrran (som har trädgård) till Zetas på fika och blomdoftning någon gång, lät härligt!

  • snaily

    Fortsätter spamma tråden...


    Undrar när det tänker bli sommar här egentligen?? Antagligen aldrig! Varit runt 10 grader i helgen och blåsigt som tusan, har knappt varit utanför dörren... Jag har aldrig tidigare varit så här blek i slutet av juni. Och imorgon är det sommarsolståndet, redan. Sommar??! *fnys*
    Nu hotar de dessutom med regn under midsommarhelgen för vår del, blää. Det krävs verkligen kanonväder under min semester för att kompensera för det här eländet...

  • snaily

    Oupsie
    Förstår att det känns förvirrat! Men det är på riktigt!
    Eller vad var det nu för tabletter du hade ätit igen??
    Mensvärk i tidig graviditet är väl jättevanligt vad jag förstått.

  • snaily

    Det är säkert inte förrän lite senare det spelar någon roll med såna hormoner, när könet ska bildas. Ämnet i Primolut-Nor är samma som i många p-piller, och det händer väl då och då att barn blir till trots p-pilleranvändning och det brukar gå bra!


    Blir till att börja knapra folsyra nu då!

  • snaily
    Oupsie skrev 2010-06-20 22:20:50 följande:
    Mår illa och har känt mig yr tidigare i veckan. Och brösten är ömma. Och så mensvärk också.
    Du ser! Du har ju till och med symptom!

    Uuuuuuuuh.... kanske måste åka och jobba.... vill iiiiiinteeeeeeee

  • snaily

    Passionsblomman
    Neeeeeeeej!!
    Fy fasen vad orättvist, IGEN! Storkramar skickas med expresspaket söderut!


     


    Men hörrni - när närmsta stad är 13 mil bort åker man ju inte dit så värstans ofta, så då lär man passa på att göra llite ärenden när man ändå är där! Typ äta thailunch, köpa nya underkläder, handla på Systembolaget och sånt skoj. Nu är vi hemma i alla fall. (forts följer)

  • snaily

    Hur som helst - på vägen till stan var det två långa stopp pga asfalteringsarbeten, så vi höll nästan på att komma för sent till doktorn. Fy vad jag hatar att vara så stressad när man är på väg till så viktiga saker. Vi kom i tid i alla fall - i god tid visade sig, för vi fick veta att läkaren vi skulle träffa hade jour på förlossningsavdelningen och var lite upptagen där! Men som barnmorskan sa, allt var förberett så det skulle inte ta så lång tid när vi väl kom in.... sa hon och gick. Som vi befarat alltså hade de förberett för fostervattenprov bara och uppenbarligen inte för min långa lista med frågor.


    Läkaren var helt galet überstressad när hon till slut kom, ultraljudet gick på typ två minuter och hon hade inte tid att förklara vad hon såg, men hon sa att allt såg bra ut i alla fall. Risken för trisomier är fortfarande den vi fick angivet på KUB-testet, 1:70, jag börjar avsky de där flummiga sannolikhetssifforna som egentligen inte säger något... Vi gjorde i alla fall INTE något fostervattenprov, i enlighet med vad vi bestämt oss för om allt såg fint ut på UL.


    Sen var det ju alla mina frågor då... hon kände väl till det här jag läst om om papp-A-värdet och kopplingen till dålig moderkaka, tillväxthämning, död, elände och förskräckelse. Men i Sverige går man tydligen inte vidare med några speciella undersökningar bara baserat på det dåliga blodprovsvärdet. (Som vanligt är det säkert pengar och resurser som brister...) Det är den vanliga kollen hos BM som gäller och tycker hon att magen växer dåligt får man remiss för ett extra UL. Och att man ska ringa förlossningen om man slutar känna fosterrörelser efter v 22, som för Snorkis häromdagen... huuu vad jag kommer vara nojig och bara gå och känna efter när (om) den tiden kommer!


    I princip fick jag väl svar på mina frågor, men det kändes sådär eftersom läkaren var så himla stressad och inte tog sig tid att lyssna. Ska tillbaka på RUL om tre veckor, hoppas då på en lugn och snäll barnmorska som förklarar fint allt som ses på skärmen.


    Så var det med det! Guldstjärna till alla som orkat läsa ända hit!

  • snaily

    Telis
    Vad galet irriterande med din husläkarjakt!
    Jag brukar irritera nästan ihjäl mig när jag ringer sjukvården och det är upptaget hela tiden, när man till slut kommer fram säger telefonsvararen "vi har telefontid mellan klockan 9 och xx" - och ja? klockan är ju typ kvart över nio nu, öppna telefonjäkeln någon gång då!


    BS
    Åå vad mysigt med liten Jocke snart! Härliga bilder på fejjan förresten!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen