• snaily

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Tinga
    Vad intressant med muséet! Men jobbigt och tungt förstås.
    Oj vad mycket du hunnit uppleva på din resa!


    MSW
    Jag lär få ett officiellt BF-datum efter RUL på tisdag så jag hojtar till då!


    Nenne
    Jag frågade Falun om BF och de sa 3 dec, fast tror de menade 2:a egentligen för så blir det om man räknar "rätt". Min virriga doktor sa 2:a. Nu hoppas jag bara att jag inte blir flyttat till framåt julafton eller så... inte för att jag tror att jag kommer gå över tiden, jag är ju fortfarande helt övertygad om att vi kommer få en tillväxthämmad bebis alldeles för tidigt (fast kanske lite större än 4 cm stor som jag drömde, får vi hoppas! ) - MEN, jag vill kunna börja min havandeskapsledighet i slutet av september som planerat, och blir BF-datum flyttat så flyttas ledigheten också framåt och det skulle ju kännas rätt tungt... Har alldeles för lite semester kvar för att täcka upp nåt stort glapp där.
    Det är förresten helt och hållet FK som bestämmer om man får havandeskapspenning eller ej - man måste bara ha ett utlåtande från arbetsgivaren som talar om huruvida man kan bli omplacerad eller ej (ej i mitt fall).


    PB
    Låter ju helt sjukt att inte få HP om man har tungt jobb inom vården!
    Jag bara förutsätter att jag kommer få det - om inte jag får det, vilken yrkeskategori ska det då vara till för undrar jag.


    Grattis till kaninmannen, tjohoo!
    Och jösses vad härligt med semester så snart Lappis!

  • snaily

    Hattis
    Nej vilket elände med blodet!! Men ändå en liten lättnad att höra att det "bara" är lite brunt som kommer, det verkar ju vara väldigt vanligt och behöver inte betyda något hemskt... Hur som helst, i v 7+0 gjorde jag VUL och det var inget som helst problem att se hjärtslag då, har hört om folk som gjort det tidigare också och det har varit tydligt. SÅKLART att du ska få ett VUL efter allt elände du varit med om!
    Skickar STORA KRAMAR och håller alla tummar för att det går bra nu!!

  • snaily

    PB
    Jag säger som Hattis, att jag känner igen mig en del i din ÄL-ångest/stress, även om jag tack och lov aldrig nådde Gränsen... Men det är hemskt att läsa att du mår så dåligt!! Sitter alldeles för långt bort och kan inte göra mycket annat än att skicka en stor cyberkram till dig också!

  • snaily

    Ösregnet här passar bra till trådens sinnesstämning just nu!


    Ego...
    Nu har jag i alla fall helg och känner mig rätt nöjd med det! Sen bara 5,5 arbetsdagar kvar (varav några jour i och för sig) innan semestern. Skönt!! Var uppe sent igår kväll pga jobb och sen blev jag väckt av jourtelefonen kl 6 (onödigt tidigt, kunde sovit en värdefull halvtimme till), det var någon som inte ens visste att de ringde mig... bara brus och bakgrundsprat. Tre gånger om.


    Jag har bestämt att maken och jag ska spontanäta middag på Gourmetrestaurangen, om den har öppet, de svarar inte i telefon när jag ringer. Vi får åka dit och kolla. Maken tyckte det var en halvgalen idé (en vanlig torsdag liksom  ) men jag tycker det är värt att fira att jag har helg nu, och att vi dessutom klarat av 19 fullgångna veckor nu!

  • snaily

    Parnassia
    Lyxrestaurang är egentligen att överdriva, men det är den trevligaste vi har häromkring i alla fall! Den är finare i verkligheten än på hemsidan men jag inboxar dig!


    Ynglet hade en riktig sprattelstund nyss när jag låg på sängen och vilade, det är så skoj att maken kan både känna och se rörelser nu. Inte så ofta dock, ofta när han ska titta så blir Ynglet alldeles stilla men så fort maken lämnat rummet så sprattlas det igen.

  • snaily

    Parnassia
    Vad har katten för symptom? Kattbiten - ont, och ofta flera sår, tufsig päls kring sår, varigt/svullet om det gått några dagar. Ormbett - akut superkraftig diffus svullnad i tass/ben, oftast.


    Snorkis
    Nej, inte GBS, det låter besvärligt och läskigt! Kotten kunde väl passa på att komma ut nu mitt under din antibiotikakur! *lockar på liten Kotte*


    Maten var god! Innan hade jag bestämt mig för att bara äta två rätter för jag tycker jag blir proppmätt så fort nu för tiden, men det blev visst tre rätter ändå... *raaaap*


    Ledig imorgon - å vilken underbar tanke!

  • snaily

    Snorkis
    Jag åt "same-toast" (typ toast skagen fast med renkött), kalvkorv med en massa goda tillbehör till varmrätt och hemgjord glass till efterrätt.
    Sov så gott!


    Förresten fick vi underhållning under middagen också då en bäver simmade förbi så tjusigt utanför fönstret (där det rinner en stor å, om du minns Koko?).


    Hej Fjällbruttan!

  • snaily

    Tycker också uppvärmda toasitser är en rätt galen idé, om än väldigt användbar på vintern! Annars kanske man kan uppfinna något mer energisnålt, typ rattmuff runt toasitsen? Inte det? Ohygieniskt, säger ni?

  • snaily

    Parnassia - getingstucken?? Behöver inte synas något eller svullna. Ordentligt huggormsbiten med gift = alltid svullnad. Är han lugn nu och ni inte hittar något konstigt tycker jag ni håller honom inne under natten och kollar lite noga igen imorgon bitt.

  • snaily

    Telis
    Fy fasen vad jobbigt det låter med kronisk sömnbrist! Stackars!! Å vad jag ska tänka på dig nästa gång jag ens överväger att gnälla över bara ett par timmars förlorad sömn pga jobb, när jag ändå får sova natten efter (oftast).
    Televinken - bli stor sömnig tonåring SNART!
    Så ni är ute på vift alltså? Gör ni något trevligt?
    Önskar dig en riktigt god natts sömn!!


    Parnassia - verkar han helt som vanligt imorgon kan han väl få gå ut, tycker jag.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen