• Telis

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Agggh, fatta att Com Hem har sumpat vårt bredband och telefon IGEN. Det är ju bara en månad sen vi var utan både telefon och bredband i fyra dagar, undrar hur länge det blir den här gången?! Com Hem går fetbort kan jag säga.

    Nu surfar jag på någon puckad grannes oskyddade nätverk.

    Jag behöver hjälp - vi har bröllopsdag i veckan, vad ger man till världens bästa man?!

  • Telis

    muggles, tack för tipset! Dessvärre fick jag ett presentkort på en spadag för två när jag fyllde år och som jag inte utnyttjat än så det känns inte riktigt aktuellt.


    Jag köpte en trädgårdsbok åt honom igår. Han påstår sig vilja fixa i ordning vår trädgård, och då måste han som den ingenjör han är, läsa på först. Min känsla är att när arton hundra trädgårdsböcker är plöjda så har intresset gått vidare till något annat men den som lever får se.  


    muggles igen, vilken lyxdag du verkade ha igår! Vad skönt det måste vara att bara få vara ensam hemma ibland!

  • Telis

    Vickan, Televinken får 2-3 matskedar puré eller gröt mitt på dagen och det har han fått sedan han var 4 månader, jag har inte märkt att han fått några problem av det. Får Trollet ont i magen, är det därför han inte sover bra? Har han fått smakportionen på kvällen? Då kanske du kan testa att ge lite mindre och mitt på dagen istället?

    Men, ni kan ju inte komma med bra presenttips NU, jag skrev ju att jag köpt en bok till honom.

    nenne, ! Fast dig litar jag inte på som barnvakt just nu, du kan ju behöva åka till BB precis när som helst.

    Hihi, Operakällaren går vi nog inte på en "vanlig" bröllopsdag. Det får vi ta när vi "fyller" 20 år, när det blir 10 år ska vi nämligen göra om bröllopsresan.

    Skärgårdstur hade varit trevligt men det hinns inte med. Iallafall inte på den här sidan Sverige.

    Den där rabarbertårtan, smakar den mandelmassa? För det är nämligen bland det läskigaste jag vet.

    Idag är det inte alldeles galet att vara mammaledig!

  • Telis

    Tinga, vi åkte till Göteborg! Fast vi åkte med kanalbåt på Göta Kanal i sex dagar med luxushytt, tvårättersluncher, trerättersmiddagar och drinkar i solnedgång på akterdäck.

  • Telis

    På tal om mat till spädisar - hur gör ni andra, ger ni maten när dom sitter nakna i badkaret eller? OMG, vad kladdigt det blir!!

  • Telis

    BS, jag försöker torka av under tiden också men den lille herrn envisas med att han ska styra in skeden själv i munnen. Sen kniper han åt så hårt om skeden att när jag ska bända den ur hans lilla hand för att ge mer mat så säger det bara *fläpp* så far skeden iväg och så skvätter det matrester i halva köket. Dessutom får han ju då mat på händerna som han sen sitter och viftar med så att det blir mat på stolen, på låren, på kläderna, på mig, i pannan, på golvet, ja .... kära nån.


    Lappis, ingen sändknapp?!

  • Telis
    nennesjuttioåtta skrev 2010-06-29 16:36:29 följande:
    AAAaaaaaaw romantiskt så det förslår! 
    JA!
  • Telis

    Liten, tack för tipset, ska prova det imorgon! Majskrokar köpte jag för första gången idag faktiskt, det blev ingen succe. Iallafall inte hos Televinken, han klöktes (är det så du brukar säga, Tinga?! ), däremot så åt jag upp nästan halva påsen. Starkt beroendeframkallande!

  • Telis
    Ore skrev 2010-06-29 21:23:15 följande:
    Kan intyga att kakan inte smakar så mycket mandelmassa, som Tinga skrev så blir det mest småsött och krispigt av mandelmassan...
    Aha! "inte så mycket mandelmassa" säger Ore - nä, det blir ingen sån rabarberkaka här.

    Jag tycker att majskrokarna smakar majs men det kanske frigolit gör också? Jag har aldrig ätit det. Fast jag gillar sånt där knäppt som oblater och kommer ni ihåg dom där rosa och ljusblå ufo:na med surt pulver i? Dom gillade jag också.

    muggles, jag har redan en sån haklapp tack vare AM ( ), men den är fortfarande lite för stor. Det bästa hjälpmedlet just nu skulle nog vara ett par handbojor i miniformat.

    Piggelin, åh vad skönt med din pappa! Läskigt att inse att föräldrarna börjar bli gamla och inte är odödliga.

    Ja, vår bröllopsresa var väldigt mycket vi. Vi resonerade som så att eftersom den kostade som en Thailandsresa så skulle vi aldrig lägga så mycket pengar på den om det inte var något speciellt medan Thailand, Bali eller Maldiverna osv skulle man lätt kunna åka till när som helst om man nu vill det.

    Piggelin igen, just Amalfi var vi inte så jätteimponerade av men Amalfikusten är heeeeeeeelt underbar!! Dit skulle jag jättegärna åka igen. Ska ni åka dit kan jag tipsa om en restaurang med tre Guide Rouge-stärnor som var riktigt rolig!

    Hoppas ni blir sams snart, AM, så semestern blir riktigt härlig! Om jag inte hinner in igen: ha det jättejätteskönt!

    Förresten, hur gör man med bilstolar och transferbussar och sånt när man reser utomlands med barn?

    Lycka till i eftermiddag, Lappis!!
  • Telis

    GRATTIS, GRATTIS, Hattis!!! Hurra, vad roligt! Vad spännande att få överraska maken riktigt ordentligt!

  • Telis

    Och GRATTIS även till Lappis för det goda "beskedet" från soctanten!

  • Telis
    Tinga skrev 2010-07-04 15:08:47 följande:
    Klockan är 22 här nu, så jag borde egentligen gå och lägga mig, med tanke på att jag har två femtimmarsnätter i bagaget, men vem är trött när ens "inre" klocka bara är 15?!?
    JAG!! *viftar med båda armarna* Fy fanken, ust nu skulle jag kunna somna stående i ett hörn ute i trädgården om jag bara fick.
  • Telis

    ust=just Orkar tydligen inte ens trycka på alla tangenter...

  • Telis

    Hej!


    Jag är så outsägligt, ända in i benmärgen, bortom all sans, och hjärtligt TRÖTT. Fy f*n och s*tan i gatan vad det suger fettaste fett att inte få sova ordentligt. Blir man deprimerad på riktigt av sömnbrist eller är det bara normalt att känna sig som man vill dö för att man är trött?


    Men jag tänker på er och skickar kramar till alla, men allra mest till Hattis (jag fick också en blödning med Televinken) och PB! Och ett stort grattis till min kära medsyster, gosnosen!


    Over and out from Telis, någonstans i skogarna inte alltför långt från Ore tror jag.

  • Telis

    snaily, min man har semester nu så vi är ute och åker lite och hälsar på folk lite här och där.

    Tinga, tack, det är säkert jättegoda råd för någon. Men det är lite för många problem här för att det ska hjälpas så enkelt som med lite avlastning och sova ut en morgon efter sex månader med sömnbrist. Min fantastiske man tar redan ALLA nattmatningar VARJE natt men ett problem är att jag vaknar ändå och har svårt att somna om. Problem nummer två är att jag inte KAN sova ut även när jag får. Jag är så trött att jag gråter och (på allvar!) tror att jag ska dö men sova kan jag inte. Ett annat problem är att jag inte kan sova när Televinken sover, han sover aldrig mer än 30-45 min på dagarna så även om jag gick och la mig då skulle jag varken hinna eller kunna somna. Och problem nummer 45 är att vi inte är hemma vilket innebär att vi alla tre sover i samma rum och att jag inte kan styra själv när jag vill gå och lägga mig och när jag ska gå upp.

    Det värsta är nog egentligen inte antalet timmar jag sover utan att sömnen blir så fruktansvärt upphackad med en timme här och två timmar där, det håller faktiskt på att göra mig galen. Det här är på allvar det värsta jag har varit med om. Jag önskar att det var sant med att man vänjer sig men det gör iallafall inte jag, det blir bara värre och värre och tyngre och tyngre.

  • Telis

    Ni är jättegulliga allihopa men jag beklagade mig mest för att jag ville beklaga mig, inte för att jag ville ha råd. När man har haft det så här i sex månader så har man hunnit prova det mesta eller åtminstone funderat på, och ratat, andra lösningar.

    Jag skulle aldrig någonsin i hela livet kunna lämna Televinken här och åka hem för att sova! Och jag vill verkligen INTE att vi avbryter semestern allihopa heller. Herregud, jag har gått hemma varenda dag i sex månader och sett fram emot semestern så mycket, inte sjutton vill jag gå hemma och dra! Ja, jag är trött men det är fruktansvärt skönt att få vara borta hemifrån lite, här får jag ju iallafall lite avlastning på dagarna (och slipper laga mat! ) även om jag inte sover mer än hemma.

    Det här är som sagt ingenting som har kommit den senaste veckan, jag har sovit för lite och för dåligt sen Televinken kom för sex månader sen. Det spelar alltså ingen som helst roll om vi är här eller hemma.

    Och nej, jag kan inte be min man göra mer, han gör redan mer än man kan begära och han orkar inte heller hur mycket som helst. Tabletter vill jag inte heller ta. Jag är säker på att det här kommer att ordna sig så fort Televinken inte längre äter på nätterna.

    Jag har pratat med BVC både om att jag sover dåligt och att Televinken sover i så korta omgångar och äter så ofta men dom säger bara att det brukar vända vid sex månader och att han ser så himla fin och välmående ut att han ska få bestämma själv hur och när han vill äta och sova. Och det vill jag att han ska få.

    Oms, nej det beror inte på att jag inte litar på min man, det gör jag absolut! Den största anledningen tror jag är att jag inte kan slappna av när jag vet att jag snart kommer att bli väckt igen. Till en viss del kan det också bero på att jag har dåligt samvete över att min man får ta så mycket på nätterna, han blir ju också trött, och på att jag har ont i ryggen, särskilt fram emot morgnarna.

    muggles (och andra!), tusen tack för sympati! Och vad skönt att höra att man inte är ensam om att ha känt så här!

    muggles igen, nu är vi i Götet så om ni skulle ha tid med en fika eller så så vore det jättekul! Imorgon och på måndag ska vi bo på ett hotell som ligger väldigt nära där ni bodde förut och på tisdag och onsdag bor vi hos ett par vänner som bor åt det hållet ni bor nu fast lite närmare stan.

    Ore, jag har också hört det där med att barn sover så bra i vagn, jag hade en kollega som var tvungen att vara ute och gå hela dagarna och kunde inte ens stanna vid röd gubbe för hennes son sov bara när vagnen rörde på sig. Tyvärr är inte Televinken sån. Han sover 30-45 min i vagnen också och sen vaknar han oavsett hur mycket den skumpar.

    Jaja, imorse fick vi sova till kl 7 och ligga kvar till kl 8 så det finns hopp om livet.

  • Telis

    mugglan, tusen tack för en jättetrevlig fika! Jag har ju sett på foton att ni bor jättefint men det var ännu finare och läckrare med den där klippan i verkligheten! Och tack för komplimangen om min man, jag kan säga detsamma om din.

    Häromdagen tog vi en färja ut till Öckerö och åt lunch, det var ljuvligt svalt och skönt där ute efter hettan inne i stan. Vad läckert det är med Göteborg att det finns riktig skärgård och öppet hav precis utanför knuten! Varje gång vi är i Göteborg vill jag flytta dit för att det är så himla fint.

    Oms, jag har inga problem med att ta emot tips och råd när jag har bett om det. Men nu med sömnbrist är jag kanske lite väl lättstött, men jag blir faktiskt lite lite stött av råd som att min man kanske kan hjälpa till och att jag ska passa på att sova när bebisen sover. Man undrar ju vad ni tror att jag har gift mig med för karl om han inte erbjudit sig att hjälpa till med Televinken när jag är trött. Eller hur puckad jag är som inte tänkt på att jag kan försöka sova på dagen om jag inte fått sova på natten. Fast jag kommer ju själv med råd här ibland som säkert är helt oönskade, så jag ska inte säga nåt.

    Hattis, håller tummarna stenhårt för ett fint VUL imorgon, förstår att du är vansinnigt orolig!

    snaily, skönt att RUL:et såg bra ut!! Kommer du att fixa förlossningen själv hemma också?

    Ore, kan bara hålla med om runda hoar. Hoppas att det blev ett bra val till sist!

    Heja snorkbebisen, du får komma ut nu, det är helt okej!

  • Telis

    Kramar till Hattis!!! Usch, vad hemskt tråkigt och jobbigt!

    BS, jag vet att du har berättat det förut men var är det ni håller till någonstans nu igen? Jag kanske inte är så jättelångt borta.

    nenne, så skönt att det är okej med Nancy!


    Snorkfröken77 skrev 2010-07-18 20:27:17 följande:


    Men allvarligt, hur länge orkar man sova 2 h max i sträck och sedan vakna för att man har ont eller måste kissa???
    Jadu, jag vet inte! Man måste ju liksom orka eftersom man inte har något val men fy f***********n vad det är jobbigt. Efter fem månader började jag verkligen gå på knäna. Tusen sympatikramar!
  • Telis

    BS, aha, så långt ner. Vi är på den andra kusten uppe vid Mörbylånga. Det blev ett spontanstopp här, imorgon ska vi upp till norra Öland. Synd, det hade varit kul att träffas.


    Oupsie, är det melatonintabletter? Det har jag hört ska hjälpa mot jetlag. Tack för tipset men jag vill inte ta några tabletter alls.


    Jag törs knappt skriva det men den senaste veckan har Televinken, och jag, sovit så himla bra. Kanske sover han längre för att vi alla ligger i samma säng, kanske sover jag bättre för att jag inte behöver gå upp för att ge honom mat? Vem vet, men imorse gick jag iallafall upp före Televinken!


    Fast just i natt sov jag dåligt, vi bodde på hotell vid en gågata där hela /()#"&/! stan tydligen passerade på väg hem från krogen. Dra mig baklänges vad fulla karlar kan låta.


    Åh, vad härligt, koko, att Lillebror både äter och sover bättre!!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen