• muggles

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Idag är det förresten exakt ett år sedan jag plussade... men det känns rätt ok faktiskt.

  • muggles

    gosnosen: STORT STORT grattis till er! Så välförtjänt och hoppas att allt går bra!

    EA: äntligen tillbaka, har undrat om ni var hemma igen

    Piggelin: jodå här var en som bodde i Götet och undrade om ni tryckt på länken

    Zesa: välkommen!

  • muggles

     


    Telis skrev 2010-07-08 22:26:44 följande:
    Hej! Jag är så outsägligt, ända in i benmärgen, bortom all sans, och hjärtligt TRÖTT. Fy f*n och s*tan i gatan vad det suger fettaste fett att inte få sova ordentligt. Blir man deprimerad på riktigt av sömnbrist eller är det bara normalt att känna sig som man vill dö för att man är trött? Men jag tänker på er och skickar kramar till alla, men allra mest till Hattis (jag fick också en blödning med Televinken) och PB! Och ett stort grattis till min kära medsyster, gosnosen! Over and out from Telis, någonstans i skogarna inte alltför långt från Ore tror jag.

    Jag blev nog fan deprimerad.

  • muggles

     


    Telis skrev 2010-07-09 09:52:58 följande:
    snaily, min man har semester nu så vi är ute och åker lite och hälsar på folk lite här och där.Tinga, tack, det är säkert jättegoda råd för någon. Men det är lite för många problem här för att det ska hjälpas så enkelt som med lite avlastning och sova ut en morgon efter sex månader med sömnbrist. Min fantastiske man tar redan ALLA nattmatningar VARJE natt men ett problem är att jag vaknar ändå och har svårt att somna om. Problem nummer två är att jag inte KAN sova ut även när jag får. Jag är så trött att jag gråter och (på allvar!) tror att jag ska dö men sova kan jag inte. Ett annat problem är att jag inte kan sova när Televinken sover, han sover aldrig mer än 30-45 min på dagarna så även om jag gick och la mig då skulle jag varken hinna eller kunna somna. Och problem nummer 45 är att vi inte är hemma vilket innebär att vi alla tre sover i samma rum och att jag inte kan styra själv när jag vill gå och lägga mig och när jag ska gå upp.Det värsta är nog egentligen inte antalet timmar jag sover utan att sömnen blir så fruktansvärt upphackad med en timme här och två timmar där, det håller faktiskt på att göra mig galen. Det här är på allvar det värsta jag har varit med om. Jag önskar att det var sant med att man vänjer sig men det gör iallafall inte jag, det blir bara värre och värre och tyngre och tyngre.

    Ja just ja - det var ju så där illa det var, det har jag glömt

  • muggles

    Telis: jag hade också problem med att somna om. Problemet är att man blir störd så ofta och sömnen blir så upphackad så att ens sömnrytm blir helt uppfuckad, man får problem med att somna in. Jag känner igen det precis, tror det löste sig runt det att Moa blev runt 6 mån för min del.

    PB: längtan känner jag igen... (precis som Ore skrev). Jag tror ärligt att det inte blir några mer barn i Casa Muggles. Vissa dagar känns det väldigt ok och jag kan se fördelarna med det. Men vissa dagar känns det tungt.

    Tinga: härliga Japan-rapporten - blir mer och mer sugen på att åka dit! Jag älskade Lost in Translation, har sett den flera ggr.

    Jag känner mig rätt ensam om att ha haft jättebra sex under graviditeten - blev liksom både mer pilsk och så hade jag ju jättemycket flytningar så det blev mkt trevligare allting (kanske var det flytningarna som gjorde mig mer pilsk?). Vi har ett ganska frekvent sexliv och jag tror det bygger på att vi pratar mycket och har en väldigt bra kommunikation. Det är som att när ngn av oss varit iväg under kvällen på egen hand så blir det en stund av prat och "komma-ikapp" så det blir ofta att vi kommer i säng sent den kvällen. Det är som att vi har behov av att höra vad den andra har gjort under dagen. Vi pussas också mkt likt Lappis och mkt ömhet. När jag åkte till svärisarna i veckan lämnade jag en gullig lapp på makens örngott som han skulle hitta när han gick och lade sig på kvällen

  • muggles

    Ah har haft en superskön vecka, är helt nere i varv - SKÖNT! Var bättre väder i värmländska hålan än i Götet tydligen och vi har badat, ätit gott, druckit VIIIN, umgåtts med min mamma och mina supertrevliga svärföräldrar (maken jobbade denna vecka) så jag har fått lite barnvakteri och kunnat läsa Hypnotisören och sola mig lite

    Hattis: låter bra att det är brunt och lite. Jag hade en blödning med Moa (runt v 14) och det visade sig inte vara ngt farligt. Stor kram på dig!!! Nu ska det gå vägen!

  • muggles

    Nä läggdags... Hade bara lite abstinens ifrån er

  • muggles

    Telis: vill väldigt gärna fika! Vi kommer att få besök dels nu imorgon söndag tom tis förmiddag och sedan igen from tors. Men vi kan väl klämma in en fika därimellan säkert! Har du kvar mitt mobilnummer? Vi tänkte åka till stranden idag. Har ni tid att komma förbi vårt hus på en fika imorgon förmiddag? Är det fint väder imorgon med kan vi sitta ute (vi frukosterade ute idag - härligt härligt!).

    Jag förstår att du prövat det mesta ang sovandet. Jag känner igen det så väl att man har svårt att somna in och blir ännu mer frustrerad för att man inte kan de tillfällen som uppstår.

  • muggles

    Tinga: tänk vad japaner måste tycka att vi är "efter" när det gäller toa-kultur!!! Den där spolknappen som sprutar upp vatten i musen - har du sett den också? Har förstått att den finns där så att man ska slippa torka sig där nere (fast måste man inte det efter en vattendusch också?)

  • muggles

    PB: oj och jag som älskar sol och värme! Jag vill helst ha 25 grader varmt så jag slipper frysa Gärna 30 också, 35 går bra (så länge det är torr värme) men vid 42 grader i skuggan börjar det bli för varmt tom för mig. Provade det i Oz...

    Vi har varit vid havet idag igen, vi cyklade dit igen (mötte säkert 15 bilar som var på väg tillbaka från parkeringen för att de inte fick plats) och lunchade där. Tur att Moa älskar att bada (vår lilla badsäl!), skulle varit så jobbigt om hon var en unge som ville sitta i skuggan och spela dataspel Hon knallar istället runt och "vattnar krabborna" med vattenkannan och har blivit en riktig bergsget på klipporna. Jag tror havet var ca 22 grader varmt (minst) så det var superskönt.

    Moa säger så roliga saker ibland, hon tänker så lateralt (som ungar gör). Ikväll sa hon att hon inte ville lägga sig. Jag svarade "vill du vara uppe?" och hon svarade efter en funderingspaus "nej jag vill vara nere" (som i nedervåningen). Haha, där blev jag lite förvånad Härom dagen pratade vi om häxor (det är mkt häxor, troll och monster i huvudet på henne nu) och hon sa ngt om att de ju finns på Blåbärskulla. Fniss.

    Lappis: ha en härlig semester!

  • muggles

    Vi busade och bokade en resa till Kreta med Langley sista veckan på semestern. Vi kommer ju ändå inte få ngt mer barn så vi har en rejäl buffert att ta av Ska bli så SKÖNT att få slippa rodda disk, städ, handla mat, "vad ska vi laga idag", ... Och så ser jag fram emot att ligga vid poolen och läsa bok medan Moa röjer i barnklubben Och att sitta på balkongen med havsutsikt och sippa på lite vin på kvällen efter middagen... mmmmm!

  • muggles

    Vi bodde via citysonnet.com när vi bodde i NYC - kan varmt rekommendera det! (Kanske inte funkar för weekendresa?)

    Koko: vi funderade på att köpa portabel AC för i Moas rum blir det väldigt varmt på kvällen, där ligger kvällssolen på. Var inne i vårt sovrum ikväll och termometern visade på 27 grader och när jag gick in i Moas rum kändes det varmare Men det var så dyrt med portabel AC (ca 3000 kr) så vi köpte en fläkt istället för 149 :- Det gör ju inte luften kallare men det kyler lite att luften åtminstone rör sig. Och brummandet verkar inte störa. Snart bygger vi om allrummet till stort sovrum till oss och då får Moa ändå flytta till vårt nuvarande sovrum som inte har kvällssol.

    Men en portabel AC kanske kan vara ngt för er?

  • muggles

    Lappis: ha det så superskönt på semestern! Vi kommer att sakna vår lilla kanin!

  • muggles

    Förresten är pannkakor ingen riktig mat! Utan bara en massa tomma kalorier. Det är ju gott förstås men mer som en efterrätt. Själv måste jag ha ngt salt först, annars mår jag inte bra med bara en massa sockersött i magen. Apropå denna viktiga diskussion

    Vår lunch till stranden idag bestod av grillad kycklig från igår (grillad med glaze så den var supergod även kall), fetaost, paprika, salladsblad, zucchini, purjolök och kokt ägg. Det var supergott och fräscht! Ingen uppoffring att köra LCHF direkt... Sedan sket jag i dieten och åt både bulle och glass men jag är ju inte så rabiat. Känner mig hyfsat i form för att vara snart-40 och ha fött barn...

  • muggles

    Lappis: men han uppdaterar ju så dåligt här på tråden tycker jag - inte alls så flitig som du!

  • muggles

    Har nu läst ut Hypnotisören och ska börja på antingen Höstoffer (Mons Kallentoft - varför döper man ngn till Mons???) eller en bok om Sverigedemokraterna som mamma rekommenderat. Har ni fattat vilken vågmästarroll de ev kan få efter valet - skitläskigt tycker jag. Det gäller verkligen att alla röstar i höst för att de inte ska komma in i riksdagen!

  • muggles

    Nä nu är det nog läggdags. Även om Moa sov till kvart i nio i morse! Men det lär hon inte göra imorgon, det händer inte två dagar i rad...

  • muggles

    Det busiga i vår resebokning bestod väl i att vi "borde" lägga de pengarna på husamortering men jag tror vi klarar vår amorteringsplan (dvs med extraamorteringar) ändå, så vi bestämde oss för att ta oss råd.


    Oms: läskigt med spiralen! Men om du ändå tänkt dig ett barn till så är det kanske ingen katastrof - värre om du absolut inte ville ha ett till. Men jag förstår att det känns lite chockartat. Och hoppas nu det inte blir utomkveds el likn!


    Moa har sovit sin första natt utan blöja och det gick bra! Jag hade förberett mig på att springa upp 2 ggr minst men imorse kom hon upp och sa "pappa jag är jättekissnödig" så det gick hur bra som helst. Visst har hon varit snustorr i blöjan redan förut men jag trodde ändå det skulle bli ngn olycka.


    Vi hade besök av Telis med familj igår - himla trevlig familj det där! Jag tycker som alltid att Telismannen är grymt sympatisk (jag gillar engagerade pappor ).


    Nu har vi Moas kusin med familj på besök några dagar och idag blir det bla Lisebergsbesök. Senare i veckan kommer min morbror med familj och veckan avslutas med kusinträff i Värmland - puh! Mkt släkt blir det... Men kul! Så skönt att ha ett hus med mkt ytor för barnen...

  • muggles

    Hattis: jag blev så ledsen så ledsen när jag läste om ditt MF. Hoppas det blöder ut snabbt. Så otroligt otroligt tråkigt.

    PB: vad konstigt med din mens? Jag började svara på ditt mejl men sedan kom det en massa släkt i vägen och nu har jag precis läst ikapp här och de drar i mig för att åka till sommarstugan men änny däy now...

    Lappis: låter härligt även om jag personligen inte gillar att vandra så mkt.

    Sept: jag tycker ni gjort helt rätt som ställt er i adoptionskö, kanske kommer det inte att behövas dock...

    Oms: skönt att du inte var gravid och att spiralen hittades!

    Snaily: vad skönt med RUL:et!!!

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen