• Lapinette

    Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen

    Har inte läst allt men vill bara skriva till Cicci innan jag springer in för massage. Of course, vi har garage i huset! Där står vår bil vi har idag och där kommer även våra nya bil att stå. Skulle vi inte ha garage så skulle vi inte ha någon bil heller eftersom vi andvänder den så pass sällan.

    Lovar att läsa ikapp och komma med vettigare kommentarer när jag är masserad och glad/klar .

  • Lapinette

    Porcehz – härligt att någon kommer att ta över gymet.


     


    AM – hångel med sjömannen . Låter som klaspicknicken var bra .

    Och angående att berätta eller inte berätta så som Sweet var inne på så det vi får lära oss på Adoptionskursen är att man ska berätta och vara öppen mot sitt barn men sedan ligger beslutet hos barnet, hur mycket och när han/hon vill veta mera. Vi kommer inte att "tvinga" vårt barn att vara t ex koreanskt men jag kommer absolut att uppmuntra det. På något sätt så vet jag ju själv hur det är att vara en del av en annan kultur samtidigt som jag är en stolt svensk. Nu blir det ju något annorlunda förutsättningar för Telis, inte lika självklara men jag tror att ni kommer att klara det galant (det sättet ni väljer att berätta på). Ni har inte fått höra från andra par i samma situation hur de har gjort? Ingen info när ni hade ert samtal innan? För oss som adopterar så gås detta grundligt igenom och man verkligen poängterar hur viktigt det är att berätta samt att ta reda på så mycket som möjligt om barnets ursprung.

  • Lapinette

    Ahh... jag har ju också en massa kort i kameran. Lovar att ladda ned dem i helgen och skicka dem till Telis. I söndags satt jag istället och jobbade med korten från London så nu finns de på FB. Ska sedan ta mig i kragen och ta hand om NY .

  • Lapinette

    Fru E - ha, ha... så du är blöt i grenen!!!

    mugglan - Kroatien är fint men där kan nog Cicci mer än mig. Själv har jag varit utanför Split på en av öarna, Brac, med maken för en så där 4 år sedan.

    I Stockholm skiner solen men det är fortfarande kallt. Igår satt jag och frös hela dagen och drack te för att värma mig men idag är jag vit och beigeklädd .. skam den som ger sig. Det är sommar, det är sommar, det är sommar ... !!!?

  • Lapinette

    mugglan - Grekland kanske som alternativ till Kroatien?

  • Lapinette

    Italienare älskar barn och på Sicilien är de väldigt "laidback". Jag lovar dig massor med god mat, sol och azurblått vatten. Sen kan det vara lite bök och stök och ta sig fram med barnvagn men så är det väl i alla Sydeuropiska länder.

  • Lapinette

    Massor av fisk, skalddjur, pasta och så är de fenomenala på sötsaker (gick upp 3 kg min första vecka på ön).

  • Lapinette

    Telis - gillar dina förslag på resor . Är lite avis på kompisarna (2 olika familjer) som hyrt hus i Frankrike i sommar. Den ena i Pyreneerna så vi tipsade dem om ett besök i Collioure. När vi har barn ska vi också hyra hus och sluta flänga runt som vi gör nu. Båda sortens resor har ju sin charm.

  • Lapinette

    Telis - har lärt mig att uppskatta London mer och mer. Tyckte mest det var smutsigt, bullrigt och tröttsamt när jag var yngre.

Svar på tråden Hur man fastnar och aldrig kommer loss igen