Inlägg från: Skuggan |Visa alla inlägg
  • Skuggan

    Dryck till Västerbottenbuffé

    Vi gifter oss i Västerbotten i sommar och kommer därför bjuda på en västerbottenbuffé. Antagligen med potatisgratäng till, men tillbehöret är inte helt spikat.

    Den kommer i övrigt innehålla sånt som tjälknul, marinerad fläskfilé, västerbottenspaj, gravad lax, hjortronsås, kantarellcréme och lite till.

    Nu undrar jag, hur komponerar vi dryck till detta. Självklart kommer vi också få prata med systembolagetpersonalen men ofta får man bra tips så här med!

    Vi kommer bjuda på rött vin som huvuddryck. Men vi vill att det ska finnas ett vitt alternativ samt öl och alkoholfria alternativ (som ju också ska funka med maten).

    Innan det bjuder vi på en brudskål i rosébubbel, Rotari för att vara med mer bestämd. Råkar någon ha tips på gott tilltugg till detta så tas även det tacksamt emot!

  • Svar på tråden Dryck till Västerbottenbuffé
  • Skuggan

    Haha, bra idé! Vin är jag för petig för att gå på etiketten men ölen var ju given!

    Ja vi får säkert bra tips där men ibland finns det någon med järnkoll så här med, då kan man få lite olika uppslag att testa!

  • Skuggan

    Åh, antecknar så pennan glöder!

    Hm, undrar om man ska fortsätta på temat över tårtan också. Har inte funderat i de banorna tidigare.

  • Skuggan

     


    scarborough81 skrev 2010-05-13 22:22:18 följande:
    Vargtass?? Givet...

    HIhi, kul tanke. Men den ska ju som blandas på hemkört och det har vi inget.

  • Skuggan

     


    scarborough81 skrev 2010-05-14 23:13:28 följande:
      Nej jag skojade bara.. tänkte bara lätta upp stämmningen lite.. kan vi alla behöva.. skratta då och då...

    Hihi, jo ja anade det.

  • Skuggan

     


    Nordiskbrud skrev 2010-05-15 00:30:46 följande:
      Något med hjortron? Vaniljpannacotta eller vitchokladmousse blandad med färska hjortron och så hjortronsylt smaksatt med lite punch på anslagen, kanske? Vit marsipan runt och dekorerad med marsipan formad som hjortron och hjortronblad. Skulle vara riktigt snyggt.Eller lingon och kola, också väldigt god kombination. Funderar på en mörk browniebotten och lingnmosse med en kolafudge på toppen alt ljusa bottnar täckta med kola och så moussen.Om vi vill ha dessert är det väldigt gott med hemlagad vanlijparfait, varma vanilj hjortron och ett västerbotten chips.

    Mmm,  det vattnas ju i munnen bara av att läsa ditt inlägg!

    Vi är dock lite inne på tårta så just den här gången blir det ingen pannacotta. Jag kom just hem från ett bröllop där de hade en fantastisk moussetårta så hela vägen hem satt jag och funderade på om hjortron kan tänkas göra sig bra i tårta men jag är osäker, tror inte jag sett något sånt.

    Det ska även passa både barn och nötallergiker så lite lurigt blir det.

  • Skuggan

    Åh, vi har funderat på en brownietårta med tryffel, kanon idé verkligen att kombinera den med vitchokladmouss och hjortron. Det låter ju bara hur gott som hellst!

    Nä, barn är lurigt just eftersom det är så olika. Vår tjej älskar choklad, ju mörkare desto bättre. Men många barn gillar inte choklad alls. Å andra sidan kan man lätt slänga ihop en vanlig jordgubbstårta vid sidan av.

    Den tårtan vi åt nu var en chokladbotten med ett lager mörk chokladmousse och ett lager jordgubbsmousse. Det var mumma det med.

  • Skuggan

    Ja jag kan tänka mig att det är super kul och gott! Går det att laga sådana saker på egenhand för att prova kombinationerna eller är det hemskt svårt? Vi bor nämligen inte på orten vi ska gifta oss i.

    Hallon och choklad är en fantastik kombination, en av mina absulota favoriter. Det är alltid ett alternativ.

  • Skuggan

    Alltså, pannacottan sjunker in här. Skule kanske inte vara så dumt. Man måste ju inte ha tårta! Vi är dessutom ett litet sällskap och har en rätt informellfest så det skulle kunan fungera kalas.

    Ojoj så mycket att lura på.

Svar på tråden Dryck till Västerbottenbuffé