• Sonja68

    I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...

    Villemoa skrev 2010-08-10 20:22:47 följande:
    Det låter som att hon är väldigt osäker. Lite fjortisvarning om hon ska bli så sur för att du har befogenhet att godkänna innan henne. Om hon nu så innerligt vill ifrågasätta kan hon väl gå till ägarna, VD:n och styrelsen, om hon nu vågar. Du kanske skulle föreslå det så kanske du slipper bli ifrågasatt i framtiden.Vaddå "säkerställa processen"?? Du har ju för länge sen fått det förtroendet. Nä nu får hon sluta muppa sig innan jag sätter mig på tåget upp med foglossning och halsbränna och allmänna gravidhormoner
    Ja, DEN varningen skulle jag ta på fullaste allvar: Gravid Villemoa med foglossning och halsbränna är förmodligen inget att lajja med

     

  • Sonja68
    passionsblomman skrev 2010-08-10 21:09:23 följande:
      Och faktum är ju att nog fasen grälas och även diskuteras det ordentligt mycket mer högljutt och utan att man tar det som jordens katastrof, både i latinamerikanska, arabiska och mer sydeuropeiska länder än det görs i "sköt dig själv och skit i andra-sverige"Eller hur?
    Skriver under på det! Maka till hetlevrad ryssjävel med lika hetlevrad släkt.

    JÖsses som det gormats och grälats och diskuterats i sommar i Moskva. Och inte är man ovänner för det, inte gick jorden under heller. Men ledde det till något mer konkret annat än att alla (utom jag då) fick lufta lungorna och pysa ut ångan? Knappast. Men hellre det än att man går och surar i evigheter!

  • Sonja68

     


    passionsblomman skrev 2010-08-10 22:26:20 följande:
    Jag måste bara har något mer än Småländskt blod i mina ådror...

    Italiano kanske?

    Mina ryska släktingar (eller makens då) säger att jag är typiskt, nordiskt sval och sansad. Låter lite tråkigt tycker jag.

  • Sonja68

    Men å andra sidan så är det väl tur det, det väger upp mot makens heta temprament och irrationella beteende

  • Sonja68

    Aleta: Stor, varm, medkännande, innerlig kram till dig från mig. Oerhört sorgligt och jobbigt som ni går igenom nu Min inbox är vidöppen för dig om du vill ösa ur dig. Bara så du vet.


     


    Fru Sy: Superduper GRATTIS!!! Helt sanslöst fantastiskt


     

  • Sonja68

    Leksi, lycka till med dopet och pussa gullungen från tant Sonja

    Lanovia; Det är 2 år och 4 månader mellan mina och jag tycker det är perfekt  I början var det jättejobbigt att ha två blöjbarn, så jag såg snabbt till att få storasyster torr och att hon snabbt lärde sig att klä sig (i alla fall hjälpa till att ta på sig kläderna) själv, äta själv och bli mer självständig. Slet enormt på ryggen med två "klumpar", en liten som inte kan gå och en stor bångstyrig som också helt plötsligt var utan både armar och ben...
    Men när väl T var torr och började kunna göra lite själv så blev det lättare. Tätare hade jag nog inte velat ha. Kroppen behövde få återhämta sig också.
    Men du har helt rätt i att man ska nog inte planera för mycket och måla upp tänkbara scenarion, för barnen kommer ju som sagt inte på beställning bara så där...
    Man får vara glad om de kommer alls. Så egentligen är väl åldersskillnaden inte så viktig. Jag väntade tills jag kände mig något så när redo, rent fysiskt och mentalt, för en till graviditet. Hade nog väntat lite till om inte maken pushat, "nu kan vi väl försöka, vi ska ju snart flytta till hus och då är det jobbigt för dig med stor mage, kom igen nu". Nu var det ju oerhört lyckosamt att jag blev gravid i princip direkt med tvåan...

  • Sonja68

    Heloise: Konstigt vad olika det är det där med hur hormonerna beter sig när man är gravid.
    Jag, som annars varit lite av en pojkflicka, smal, inga former, hårig osv, blev superkvinnlig när jag var gravid. Former och boobisar och mindre hårväxt på kroppen (inte värre i alla fall), medans håret på huvet blev jätteglansigt o tjockt o fint En pigmentrand fick jag på magen båda gångerna. Men SEN ca 6-8 mån efter förlossning, då amningen började trappas ner lite och jag var smalare än smalast igen, ja då blev jag hårig och dan minsann !
    MEN; har hört flera som fått tjocka svarta hårstrån både på haka och bröst vid graviditet, så det verkar ändå vara det vanligaste scenariot.

  • Sonja68

    God morgon! Idag är en bra dag, för det är ju FREDAG. Första jobbveckan snart avklarad. Saknar min morgonrunda på joggingspåret MEN, jag var på 30 min Spinning + 30 min Torso (mage, rygg, bål) igår och det var sköööööönt. Ska försöka jogga lördag/söndag i alla fall. Har ju så bra joggingskor så jag vill ju gärna använda dem Fru Sy; sätt dig längst bak i salen, utifallatt. De där kräkanfallen kommer hastigt på och de går inte att stoppa... Ha det gott alla!

  • Sonja68

     


    Daa skrev 2010-08-13 11:38:09 följande:
    Fru Sy: tänkte bara inflika att mitt illamående var värst kring vecka 10. Fram tills vecka 8 var det nästan helt kräkfritt, om än lite störande (tandborstningen har varit otäck hela tiden och är det fortfarande). Och även när det var som värst hade jag gott om tid på mig att ta mig till närmaste toalett och stå därinne och fundera en stund över hur det skulle bli. Så det är väldigt olika.

    Daa; måste le åt din beskrivning "fundera en stund över hur det skulle bli" Ser det framför mig, hi hi.
    För mig kom det hastigt, liksom sköljde över mig som en kraftig våg och nästan omedelbart en kaskadkräkning...uääääääääk. En gång fick jag springa från kontorsplatsen, genom en lång korridor till toan med kräkset i munnen. Huvva!!!
    Har spytt på nån parkering utanför MVC också vill jag minnas.

  • Sonja68

    Ja, kramar till Aleta med familj från mig också!

  • Sonja68

    Sammanfattning av helgen: Lördag morgon 3,5 km på joggingspåret, shopping (gympakläder till T och en ryggsäck till K), kombinerat 6 och 51-årskalas hos brorsan med SMÖRGÅSTÅRTA....


    3,5 km på joggingspåret imorse. Bad i utomhuspool på campingen med ungarna. Jag badade själv fastän det blåste svinkallt. Brrrrrrrr.


    Nu har jag bakat Cantuccis, lagat kyckling till middag, varit till återvinnigsstationen och handlat. Jag är slut... Dricker te med Riga-balsam nu och vill bara gå och sova.


    Kramen till alla!

  • Sonja68

    Grattiskramar till lilla Esther som fyllt 1 år Tänk att det snart är dagisdax... Tiden går!

    Felet med mina löjligt korta och söliga joggingrundor är att de ger mig en ursäkt att vräka i mig sötsaker... Belönar mig själv med lite glass, gofika osv. Blir så arg på mig själv.
    Men Cantuccis gjorde jag till maken för att fjäska. Tycker lite synd om honom där han ligger i soffan med benet i vädret och ränneskiter. Eller, ja, hrm, han ränneskiter inte i soffan utan i toaletten, men magen har totalt havererat för honom av penicillinet han äter. 2 bautakapslar 3 gånger om dagen i 14 dagar! Hans stora buk är inte så stor längre faktiskt. Skadar iofs inte

  • Sonja68

    Daa: låter helt klart som bebissprattel Lite bubbel i magen och som att små fjärilsvingar som fladdrar på insidan av magen.

Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...