Inlägg från: lanovia 08 |Visa alla inlägg
  • lanovia 08

    I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...

    Vi skulle ha åkt i oktober och till Grekland.
    Nej hon hinner inte vaccineras, normalt vaccinerar man vid 18 månaders ålder, men man kan om man vill vaccinera dem redan vid 9 månader. Gör man det så tidigt måste man ta om det när de är 18 månader, men det hade vi ju gjort i såfall. Det ioroniska är att E kommer vara 8 mån när vi åker så det är bara 1 månad fel. Eller 1,5 för vi vill helst inte ha vaccinbieffekt med ev hög feber i Grekland.

    Vi pratade med en vaccinationsmottagning som tvärtemot vår BVCsköterska tyckte att det bara var att åka. Risken var enligt dem obefintlig. De har säkert rätt i att den är liten men vi har insett att vi inte har lust att ta den. Det handlar om E´s hälsa och liv. Hon är ovaccinerat mot mässling som, om man pratar med våra föräldrars generation, är en superhems sjukdom. Min mormor satt och vaktatade min mamma när hon hade den livrädd för hennes liv.
    Alltså summasummarum enligt vissa är det vansinnigt att åka andra tycker att risken är lika stor som att gå ut på gatan här. Vi tror på att risken kanske är ett mellanting däremellan men tänker inte testa. Fasiken om något skulle hända.
    Jag skall ringa och avboka resan idag.


    Ninnnis skrev 2010-07-05 15:01:17 följande:
    Lanovia, när var det ni skulle åka? Och vart? Hinner hon inte vaccineras innan? 
  • lanovia 08

    Istället tänker vi ta en semestertripp någonstans i Sverige. Kanske blir det norrland, jag vill se Umeå igen och maken har aldrig varit längre upp än Dalarna.

  • lanovia 08

    Fru E vad kul att fått tillgång till huset! Kan tänka mig att ni är sysselsatta nu. när flyttar ni då?

    Fru Sy lycka till med modevisningen. Jag har ju bara sett dina barnkläder men syr du vuxenkläder också? Ellerär det barnkläderna som skall mannekängas?
    Låter som en trevlig helg. Bra med något som distraherar lite.

  • lanovia 08

    Träffade som sagt Daa och en oskäggig skäggman igår. Daa visste jag redan att var mycket trevlig och vad säger man... man efter person. Skäggig eller oskäggig var även maken trevlig.

    Men hörrni vart kommer detta skäggmannen ifrån???

  • lanovia 08

    Jadå, hon var väldigt trött och ovanligt gnällig igår men mycket piggare än i måndags. Idag hoppas vi på en helt återställd tjej.


    Sonja68 skrev 2010-07-06 08:24:53 följande:
    Lanovia, hoppas E är piggare idag.
  • lanovia 08

    Nu är Grekland avbokad. Lite tråkigt känns det, men samtidigt väldigt skönt. Nu behöver vi inte oroa oss för att åka med ovaccinerad bebis.
    Istället har vi börjat gnida våra resehjärnor för fullt igen, vi två är så tröttsamma ibland. Måste ha något att planera och se fram emot! Och båda är likadana, jag hade behövt en som bromsar mig ibland, istället är det jag som får dra i nödbromsen mellan varven.
    Ialla fall nu är vi väldigt inne på att eventuellt packa in oss i bilen och göra resan som vi pratat om länge men som alltid fått stå åt sidan för en utomlandssemester. Dvs biltur up to the north of the north  of Sweden.

  • lanovia 08

    KRAMAR om Blommis länge och väl! Hur känns det idag?

  • lanovia 08

    Jag är just nu superirriterad på en TANT i Coopskundtjänst här i närheten. Vi såg ett superbraerbjudande där förra veckan, trodde vi, men hade visst missuppfattat det lite. När jag ringde för att fråga om de hade kvar  det även denna vecka fick jag minsann höra att jag måste vara helt knäpp som tror att de hade ett sådant bra erbjudande, det fattar du väl att vi inte kan ha. Nä men sätt upp lappar med text som vi fattar då. Vi var två som läste och tolkade det likadant.
    Jag kan acceptera att vi missuppfattade texten men jag accepterar INTE att bli idiotförklarad när jag ringer och frågar. För en gångs skull lyckades jag nog bita ifrån ganska bra under samtalet. Kärring!

  • lanovia 08

     


    passionsblomman skrev 2010-07-07 23:46:59 följande:
      NI ska ju bo inne i huset fattar la du! Det är själva husvagnen som kanske är för bred för stolparna, fast både lastbil, flyttbil och traktor har hittills gått att få in iallafall.

    Förlåt men, fnissar lite när jag tänker på hur stor Bruttan husvagn måste vara isåfall för att inte gå in.

  • lanovia 08

     


    Fru sy skrev 2010-07-07 10:09:31 följande:
      Det är barnkläderna som skall visas. Syr lite vuxenkläder oxå ibland med mammorna som skall gå med sina barn kommer att ha egna kläder.

    Hur gick det då?

Svar på tråden I vått och torrt, under aftonstjärna och midnattssol...