Inlägg från: Nordiskbrud |Visa alla inlägg
  • Nordiskbrud

    Förslag på kall förrätt?

    Jag har lite tips i min blogg på förrätter, kolla för lite tips
    Soppor är ju bra om ni vill att det ska stå kallt färdigt länge och sedan bara läggas upp. Röror etc tenderar att se trista ut och få en beläggning om de står färdiga några timmar. Några tips är gurksoppa eller avocadosoppa med örtolja och oststänger. Det är gott och kan stå kallt. Bara att "ösa" upp innan servering, ringla olja och lägga en stäng över tallriken. Gazpacho är ju en annan sommar förrätt som kan stå kallt och tillbehören färdighackade så det bara är att lägga upp vid servering.

    Pannacttan är kanon och behöver bara garneras starx innan servering.

    http://louisespis.blogspot.com/search/label/f%C3%B6rr%C3%A4tt


  • Nordiskbrud

    Å andra sidan förhindrar citronjuice att avocadon mörknar. Man kan också testa att lägga kärnan i, förhindrar att tex guacamole mörknar.

    Tänkte inte så långt först men västerbottenpaj på en liten sallad, toppad med en klick crème fraiche, löjrom, hackad rödlök och lite dill är ju snyggt, enkelt, gott och kan stå kallt.


Svar på tråden Förslag på kall förrätt?