Inlägg från: OomphGirl |Visa alla inlägg
  • OomphGirl

    Vad tror ni om denna Buffè menyn ??

    Jag hade lagt till någon mer grönsak, för det känns som det bara är spenat eller potatis fårn den delen av kostcirkeln ;)


    Marinerade rostade paprikabitar är en personlig favorit (du kan få recept om det är intressant), eller bara lite coctailtomater i en skål, kanske med fetaost eller mozzarella?  

  • OomphGirl

    Rostade Paprikor på åkermans vis

    räkna med en tredjedels paprika per person max

    Ta stora röda och gula paprikor
    Placera på galler på runt 200 grader
    vänd ofta tills de är svarta och bubbliga hela vägen runt men itne för svart på någon sida.
    Lägg sedan paprikorna i platpåsar och förslut
    Lägg dessa i kallt vatten

    När paprikorna svalnat skala bort skalet (ska gå enkelt om de är klara) skär sedan bort kärnhuset.
    Dela i cirka 3 cm tjocka strimlor.
    Ska de sperveras direkt så serverar man dem då direk med lite olivolja på
    Godast blir dock om man sedan iaf minst någon timma lägger dem i olivolja med skalade vitlöksklyftor (cirka 2 klyftor per paprika)
    Mycket gott till kyckling och ger trevlig färg till en måltid.
    Otroligt gott.

  • OomphGirl

    Glömde säga att allt låter gott
    Men kyckligklubbor är vääääldigt kladdigt..

  • OomphGirl

    De blir mjuka, de smälter nästan på tungan..

Svar på tråden Vad tror ni om denna Buffè menyn ??