Så långt borta men ändå så nära
eigollet - har inte varit i Vietnam men hört att det ska vara fantastiskt vackert!
eigollet - har inte varit i Vietnam men hört att det ska vara fantastiskt vackert!
Har pratat med pappa - japan i april!
Tinga - nej ingen rutt upplagd än mer än att Tokyo och Kyoto är ett måste. Sen blir det definitivt en tripp upp i bergen och Kinesiska havet då pappa idag meddelade att han flyttar upp i bergen i nästa vecka. Han vill se träd och vara ute i naturen så han lämnar Yokohama. Samt att det för honom är en säkerhetsaspekt då de pratar om nästa stora jordbävning som kommer att drabba Japan och Tokyo ligger då pyrt till medan stället han ska flytta till inte ligger dirket i skarven av någon "platta".
Nå väl, först blir det att boka flygbiljetter och sen disktuera med min far gällande släktträffar och annat. Sen kan vi lägga upp en rutt men vi ska definitivt köpa ett interrailkort för två veckor så vi kan resa hur mycket vi vill.
Tinga - vad komiskt, jag började precis skriva på den andra tråden "vart ska ni åka"? Men jösses, en diff på 20 000 kronor!
Själva har vi börjat titta på biljetter till Japan och maken har hittat bästa pris med Austrian Airlines. Jag har även skickat iväg en fråga till Japanspecialisten för ett pris med flyg, interrailkort samt de första hotellnätterna i Japan. Så får vi se vad som är billigast.
Tinga - komiskt nog har jag använt mig av Japanfoto. Såg någonstans att det fått bäst i test (fast det kanske alla de där företagen säger) och bläddrade i en av deras ex. i butik när jag var i Göteborg förra sommaren. Det är riktigt skoj att bygga upp albumet. Sen lär man sig självfallet efter tidens gång. Jag gör mitt ganska så "klassiskt" med svart bakgrund och vit ram på alla foton. Såg i helgen min svägerskas första album med grå bakgrund och mycker fler foton per sida etc. Annan stil (smalare och mindre) på texten etc. Kul att få lite nya idéer. Sen kan man lägga in kartor, ha olika bakgrunder med blommor etc. Men som sagt, jag är fortfarande ganska så traditionell fast en karta över vår Kalifornientripp finns i det albumet.
Telis - säger som Anne, åk och sen får du tala om hur det var? Har också varit inne och kikat på just det där hotellet efter att ha fått en mycket trevlig tidning från Ving (det var då jag började kolla upp kryssningar på Nilen).
Själv har jag inte planerat några resor i helgen men däremot gjort ett fotoalbum à la Portugal. Ska göra ett för varje favoritresemål. Hoppas på att det dimper ned hemma på fredag .
Sen undrar jag hur Piggelin hade det på Karnelund och gosnosen på Maldiverna. Vill gärna höra lite mer?!
Anne - trist, för London är himla trevligt! Själv har vi inga resor alls inplanerade. Känns lite konstigt efter ett ganska så fullspäckat schema i år men ska försöka sätta lite guldkant på tillvaron med trevliga middagar, lite utflykter i närområdet och lite extra "treatment".
Tinga - vi tänker lite så också (även om vi äter ute en hel del) men vi lägger gärna på en hel del på själva vinkostnaden eller champagnen. Sen har vi inga problem att äta t ex entrecote en måndag kväll eller som Telis som drack rödvin och åt gruyere igår. Det sätter lite guld på vardagen.
Annars, så har jag kollat in både Norge, Danmark och Cornwall i veckan (sommarsemester med bil) och för någon dag sedan så var det alpresor (weekend) som kollades upp.
Om man får klämma in lite mat/restaurang här så läste jag igår om detta ställe http://www.favikenmagasinet.se. Alltid kul med lite udda restauranger ute på landsbygden. Skulle sitta fint med ett besök där om vi åker till Norge .
Jag brukar emellanåtgöra färsbiffar à la Grekland dvs med fetaost och soltorkade tomater. Sen brukar jag ha ugnsrostade grönsaker och tzatziki till.
Japp, ikväll blir det musslor på Duvels med vänner . De har riktigt bra musslor och MASSOR med belgisk öl även om jag oftast tar ett glas vin istället.
Imorgon blir det middag här hemma med vänner och tänkte då bjuda på lite tilltugg med champagne när de kommer. Sedan blir det fläskfilé med kantareller och coctailtomater (ett recept jag hittat på en blogg) och därefter den berömda chokladfondanten. Det var så länge sen vi åt den och de har inte provat den än.