Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Livets toppar och dalar

    Oh! Vad fin!!!


    Tycker det är så häftigt att följa allas barn också! Se dem växa. Även om det enbart är via galleriet och så tråden förstås, men det är kul!!!

  • sweetstreet

    Cicci


    förresten! Vår lilla tjej är skitdålig på att äta frönsaker och frukt hon med. Enda grönskaerna som fungerar är ärtor. Hon gillar potatis också.


    Och frukt är just nu enbart banan. Hon åt lite nektarin hos min mamma när vi var i Sverige men i stort sett är det bara banan som gäller.


    Jag försöker smyga dit grönsaker i maten som morätter i köttfärssås eller andra såser/grytor etc. Det fungerar oftast men hon äter inte om det är bitar. Så jag river det mesta.


     


    Men visst kan det vara lite knepigt.


     


     

  • sweetstreet

    Usch jag undrar också sååå hur det går för Nenne!!!!!!  


     


    Hoppas hoppas hoppas att hon inte har det alltför överjävligt.

  • sweetstreet

    Hon skrev att hon börjat känna av värkar runt 13-tiden igår....

  • sweetstreet

    in kompis hade liknaden förlossning som September. Med första barnet. Tror det tog ca 3 dygn från första värkarna till att barnet sedan togs fram med akut snitt. Hon ahde värkar hela tiden och fick värkstimulerande me öppnade sig aldrig tillräckligt.  


    Tror hon t o m fick morfin någon av nätterna (hon var kvar på sjukhuset) just för att hon var så slut att de tyckte hon måste kunna sova lite för att återhämta sig ett tag. 


    Usch så hoppas jag verkligen INTE att Nenne har....

  • sweetstreet

    Am,


    oj jag såg men hade glömt mitt i alla dramatik här....


    Sorry!


     


     


    Hm måste fundera en stund....

  • sweetstreet

    Ska det vara någon SAK eller är kläder eller liknande ok?

  • sweetstreet

    Är det ett svenskt barn eller ett icke-svensktalande sådant. För om det är ett svenskt barn tycker jag själv som svensk förälder att det är jättebra med t ex svenska barnfilmer eller barnböcker. Just för att försöka håla språket igång.


    Men är det en engelskatalande liten parvel så är ju inte sådant att rekommendera....

  • sweetstreet

    Jag tycker i övrigt att svenska barnkläder är otroligt mycker roligare än de amerikanska. Rent allmänt alltså. I stil och mönster o färger. Här är allt sååååå könsuppdelat. Hemma tycker jag att man kan se mer "unisexkläder vilket JAg gillar. Åa ndra sidan gillar ju vissa inte detta utan föredrar flick- resp pojkkläder....


    Så det beror ju på.


     

  • sweetstreet

    Nu när jag var hemma hittade jag ett par "stövlar" men de har låga skaft. Alltå är de inte "riktiga stövlar" utan mer som skor med något högre skaft (typ till anklarna) men i stövelmaterial (gummistövel) om du förstår vad jag menar.


    De känns SUPER här eftersom höga stövlar ibland är mer jobbigt för barnen och de ändå oftast inte behvöer såpass mycket stövel om man säger så. Inte om de bor i stan. Man kan ha stvlar också som komplement såklart, men jag gillade de här stövelskorna just för att Lillskruttan kan ta på och av sig dem själv väldigt enkelt och de är perfekta för promenader i stan. Till och från dagis t ex.


    Ska de leka mer i vattenplöar eller i parker etc så kan de alltid byta till stövlar. Men som sagt jag tycker dessa var bra och har inte sett ngt likannde här. Dock minns jag inte märket men kan kolla upp när jag kommer hem.

Svar på tråden Livets toppar och dalar