• Oms

    Livets toppar och dalar

    Ore - vad skönt att du fick ett utbrott och att maen tog tag i huset - hoppas att det hädner ngt nu och jag rycker att du varit otroligt duktig som stått ut så länge! när var det su skulle på intervju, för visst skulle du det? du sa att du inte är helt klart på ditt jobb men med tanke på att du verklgien inte fick ngn ekonomisk uppskattnign för det du gjort måste kännas trist!

    PB - grattis till att sambon skulle på ytterligare en intervju! skoj skoj! hoppas vaerkligen att han får jobbet *håller tummar o tår - skriver m pekfingrarna nu*

    Snorkis - om du läser detta så vill jag att du ska veta att jag tänker på dig titt som tätt och jag hoppas att ni har det så bra som ni kan ha det, stor kram till dig!

  • Oms

    MSW -  vilket trådspam där ser att ni pratar en 2:a vad skoj, hoppas att det tar sig snart då!

    Lappis - men vad spännande att de ringt maken - låter ju oerhört lovande! ja många vill nog ha syskon och då kan jag tänka mig att väntan är längre för det, sen som du säger så pendler det med tid, populäritet bland länderna, regimskifte lagar o regler osv osv min vän o hans fru adopeterade från Ryssland för 5- 6 år sedan och det gick väldigt fort, mindre än 2,5 år från det att de ställt sig i kö för utredning, men det var kankse då. sen hände det klassiska att hon blev gravid trots otlagia underökningar och 5 ivf som inte blev ngt (inget fel funnit) och så blev hon gravid. bebis nr 2 föddes när väldigt mkt för tidigt (Allt gick bra) och det gjorde att de fick 2 killar nära i ålder. så helt plötsligt hade de då 2 barn vilket var lite av en chock för de båda men det har ju gått super!

  • Oms

    Oupsie - vad plugggar du nu? har helt missat att du börjat plugga igen minns att du sa att du skulle göra det men inte vad...

    Ang ansiktskrämer så använder jag numera Weledas wildrose serie, detta för att den inte innehåller några portilltäppande substanser och generellt är "ren" i sitt innehåll. en kräm för dagen o en för natten har även ögonkräm som jag änvänder ibland när sminket varit på extra länge. sminkar mig dagigen och använder bara mineralsmink utan de delar som retar huden (har glömt vadet det heter men det är ett ämne som finns i vissa märken) Jag har mkt känslig hy och har haft acne och fansig hy samtidigt som vuxen men efter att jag började med dessa produkter blev min hy mkt bättre!

    rengöringen gör jag ofta i farten med rengöringsservetter men har även rengöringmölk hemma som jag anävnder mig av när jag orkar. har slutat med ansiktsvatten och fick då än bättre hy lustigt nog fastän jag är eller iaf har varit en förespåkare för ansiktsvatten.

    tidigare använde jag enbart Decléors alla produkter, dyrt o lite bökigt tyckte jag m alla oljor o droppar hit o dit och det passade inte min hy alls! har vänner som använder det för jämnan och har underbart vacker hy detta trots att deras föräldrar i sin tur är rynkiga och prickaiga osv (Alltså inte de genetiska egenskaperna som gör detta) vi pratar hrä 5 hängivna 38-åringar utan en enda rynka... inte ens en bekymmerrynka eller kråkspark... sååå orättvist *blev lite ego där*

  • Oms

    Tinga - så skönt att höra att det sakta men säkert går framåt för dina små grabbar, visst det har kommit baksalag och flera lär du stöta på men det är ändå skönt att se att det KAN fungera någorlunda! mkt med jobbet ser jag, ta det lugnt o bränn inte ut dig bara! har ni hört ngt från föräkringen förresten? ngn handläggare än?

    Kängu - Bra där!! Maila och fråga varöfr du inte fick jobbet och varför man valde att skicka ett massmail. fråga om det var kunskapsluckor, personliga egenskaper, svagt intryck på intervjun eller om du inte matchade din CV? bra att veta för framtida intervjuer och det kan de gott hjälpa till med!

  • Oms

    Cissi - bra skrivet! visst är det så att det är de små sakerna i vardagen som gör de stora bråken, missförstånden etc. jätteviktigt att ta tag i sånt i tid, många  gör det tyvärr alldeles för sent och då är man nog inte mottaglig för kommentarer om vad man ska tänka på, hur man ska agera, tips o tricks osv. JAg tycker ni - o alla andra som går i rådgivning- är oerhört mogna, mår bra av att se att folk tar ansvar för sina förhållanden! så som man säger i  reggaevärlden - Big up Cissi

  • Oms

    PB - jag kommenterade medans jag läste igenom och såg senare att du också kommenterat Ores kommentar o andras med. det var inte mening att du skulle reagera så starkt på det jag skrev.

    Jag vet självklart också hur det känns att SD får ett så starkt stöd och BELIEVE ME jag har också mkt åsikter om detta och oerhört stor kunskap i invandringen i övrigt bl a eftersom  min man inte är svensk och inte heller hans vänner osv osv. Jag har också bott i ett litet samhälle där alla känner alla och vet precis människors reaktion när jag en vacker dag var den som tog den första afrikanen till det lilla samhället- ja du läste rätt, han var den första mörkhyade personen i det samhället jag bodde i.

    Under hela min uppväxt så fanns det inte en enda invandrare där jag bodde och sen plötsligt första året i gymnasiet kom det ett gäng flyktingar, kosovoalbaner - som alla var livrädda för, och vad hade de där o göra osv osv. jag bestämde mig där o då att ALDRIG vara en av dem som får dem att känna sig utanför utan jag tog kontakt med dem när vi träffades på stan osv och visade för andra att invandrare inte är farliga läskiga osv. jag blev varnad av mina kamrater när jag träffade min storas pappa - man sa att jag inte visste vad jag gjorde, alla vet ju att invandrare ljuger, är outbildade, är kriminella etc etc och att jag utsatte mig och våra ev kommadne barn för fara för att de inte skulle födas som vita osv osv.

    Jag lever varje dag med rädslan över vad som kan hända mig o min familj om det blir för mkt främlingsfientlighet i det här landet. Jag har träffat på nazizter o rasister i gäng i mina dar och jag har gjort det med min stora tjej o hennes pappa bredvid mig o det är vid dessa tillfällen då tiden stannar, då man går framåt som en robot och bara tänker faan faaan faaan varför gick vi den här vägen osv osv.

    Så för att svar på din fråga - självklart skulle jag kolla med skolan! men på ett försiktigt sätt för i den situation jag är i vågar man inte sticka ut alltför mkt om man inte får uppbackning - det kallas för självbevarelsdrift.

  • Oms

    Porchez - svåra beslut du har framför dig MEN jag tror att genom att du sätter ord på dem under kurator snack  så kommer du sakta men säkert att "hitta dig själv" vägen till framgång, såväl ekonomisk som emotionellt är inte rak, den går bakåt o framåt o hit o dit i omgångar och man kan ytterst sällan veta vad som händer framöver men mitt motto är iaf att man ska göra det man tycker om och det man tror på och på vägen dit ska man i vart fall ha kul och lära sig av livet - även om det är tråkigheter

    skickar en inspirerande styrkekram till dig

    Vickan - vet att du har IRL vänner men som sagt min mailboxa här o där är alltid öppna för dig o dina funderingar

  • Oms

    Cissi - ang Dubai ja herregud svårt val, jag åker ju själv till ett varmt land under vinterhalvåret med barn och minns ju sist när liten - som då var 1- belv jättesjuk och det i värmen och det var oerhört jobbigt då diareér och kräkningarn avlöste varandra och liten blev slöare, blekare och tunnare... jättejobbigt!

    oandrasidan så är det rätt enkelt att resa med så små och du har ju rest m V tidigare och den delen kan du ju så jaa, svårt val. och sen det hrä m dagis, jag tror att att hon kanske inte ska bort ifrån dagis så snart efter inskolningen då det kan dra ut på det jobbiga oandrasidan är det väldigt många barn som går första inskolningwsvecka o sen blir sjuka och då blir det ju samma sak där med att de är borta nära inpå inskolningen så ja, vet inte men det känns mest som om jag svamlar här nu

    sorry, ingen hjälp av mig tydligen...

  • Oms

    loggar in toksent efter 13 timmars arbetsdag... sjukt mkt på jobbet och skulle gärna åka med min jobarkompis som sticker till Dubai nu på lördag... och kommer då att tänka på Cissi

    Cissi - hmm, svårt! jag förstår  PRECIS hur du känner när det gäller barnen ang om du ska åka eller ej. det är svårt att bestämma sig och det är jobbigt när det så märkbart blir ego (dvs din stora märker av att du kommer vara borta) men det innebär inte att du inte ska åka! JAg tog ju en paus i december förra året och stack iväg till Gambia en vecka och det var så välbehövligt! superskönt men ändå ack så jobbigt att lämna barn o man bakom mig.

    behöver du åka? få tid till dig själv, vila upp dig? tänka? ja ÅK!!! men är det sådär att du likagärna kan åka ngn annan gång eller ngn annastans o med hela familjer osv ja då ska du nog inte åka för då kan du inte njuta ordentligt kanske...

    intervju imorn igen? är det på jobbet som du kontaktade förra veckan?

  • Oms

    hej tråden.

    har inte läst eller skrivit på ngn vecka eller så (kanske kortare tid - minns inte riktigt har konstant närminnesförslust) iaf så vill jag bara in o säga hej typ och spy lite galla över mitt liv just nu... ber om ursäkt om mitt inlägg inte passar in i ev pågående diskussion.

    ngn frågade tidigare hur det gått med mina (blod)provsvar, ja det har varit en lång resa  o än är den inte klar men det man vet är att jag har sjukt låga järnvärden (nu pratar vi inte HB utan järndepåe så som järnmättnad, serumjärn etc), att jag ev har en blodsjukdom som heter alfa-thalasemi (japp, det lutar åt det men det behöver INTE vara så) samt troligen också hypotyreos  (tydligen haft det i iaf 5-10 år... vad säger ni om det.... inte helt klar m utredningen där heller då man inte vet varför min sköldkörtel inte fungerar som den ska...) och ev en tarmsjukdom på det då jag inte tar upp järn i tarmen.... utöver det är min astma sämre än sämst just nu och förkyld e jag också.

    Ett under att man står på benen! har tagit så sjukt mkt prover de senaste veckorna och börjar känna mig som en nåldyna för att inte tala om hur man känner sig med konstant järnbrist - förvirring är ett milt uttryck om man säger så - jag glömmer ALLT o det HELA TIDEN! så jobbigt... måste avvakta alla svar oc bedömningar innan jag får börja medicinera så det lär ju ta ytterligare några månader innan det blir ngn ordning hos mig

    jaja, där lite om det, i övrigt är det mkt kring stora dottern nu, har varit hos skolläkaren på obligatoriska läkarundersökningen innan BAS-teamet tar vid för fortsatt utredning/behandling av hennes ADHD. vi har haft en riktig skithelg med mkt gråt, besvikelse och starka känslor och jag e helt slut mentalt... har dessutom galet mkt på jobbet och med det fackliga arbetet om än att det är roligt så tar det ju tid o energi som jag inte har just nu...

    av nämnda anledningar hamnar jag i bråk m maken och resten av familjen titt som tätt, det är jobbigt att man ALLTID måste vara på topp hela tiden för annars så fungerar det inte. önskar så att maken var höginskomsttagaren i min familj så att jag kunde gå ned i tid lite eller ja, bara kanske få en brejk ett tag.

    så. nu ha rjag gnällt lite, jag lovar att jag ska läsa igenom tråden i helgen, har redan flaggat för att jag vill ha datorn på lör kväll...

    tjingeling

Svar på tråden Livets toppar och dalar