Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Livets toppar och dalar

    ÅÅÅÅÅÅ NENNE!!!


    Jag sitter och gråter igen!!!! 



    Är SÅÅÅÅ glad över att du är DU och att du har den fantastiska inställning du har! Snacka om positivitet! Härligt också att du mår såpass bra och det inte var lika illa som vi alla först var rädda för.


    Och SJÄLVKLART är Pricken det bästa och underbaraste! Och att P och han bondat så fint redan är skitbra! Tycker det var lite lika för oss eftersom vår Lillskurtan låg på neo ett tag och M fick ju sköta henne lika mycket som jag. I början t o m mer eftersom jag den första dagen låg på uppvaket typ heeela dagen efter k-snittet. Fasiken vad det tog i när de bedövade mig...!


     


    Njut nu vidare med familjen! 


    Kraaaam!!!!


     


     


     


    Ps en liten fråga bara som du kan ebsvara senare. Hur tog Nancy hemkomsten av Pricken.??? Verkar det gå bra?


    Tods nog får du tid, ork och lust att hänga här. skriva på bloggen eller mail. Just NU ska du bara vara tycker jag! Med dina favvisar runtomkring dig!!!!


     

  • sweetstreet

    Sorry måste jobba vidare så jag tittar in igen senare. Men vill säga till Melondoft att jag sett ditt meddelande och ska maila dig när tid finnes.


    Lite stressigt nu för dagis är stängt och vi försöker rodda våra jobb samtidigt med dottern. Så dagarna blir lite konstiga....


     


    Kram igen till Nenne!!!

  • sweetstreet

    Oms,


    vill skicka styrkekramar!!!


     


     


    Telis,


    himmel TA HAND OM DIG vännen! Det lät konstigt tycker jag. uttorkning och svält eller vad var det?!?!?!?


    Du drick mycket vatten och ja viiiiila! Om du kan och Televinken tillåter.


    Kram!

  • sweetstreet

    Grattis till abrnabarnet Kikki!!!


     


    och Telis,


    vad skönt att du känner dig bättre nu. Stress är aldrig bra....


     


     


    Ang tamponger och annat i toan så minns ni inte den där reklamen som gick på TV för länge sedan där toaletterna demonstrerade och skrek "vi är inga papperskorgar!!"...


    Tror det var samma omgång som man även får se en tecknad (?) man som slänger ner ngt i toan och spolar och tänker högt "Liiiite lacknafta gör ju ändå inget" och sedan zoomar man ut och ser hur många sådana gubbar som helst i en flerbostadshus som gör och tänker likadant....


    Det måste varit ngt renhållningsverk som gjorde den reklamen??


    Jag har försökt säga det till maken lääänge. Att inte slänga onödigt papper heller i toan. Typ om han snyter sig slänger han det pappret i toan om han råkar vara i badrummet. Varför inte i papperskorgen som står BREVID?!?!?


     


     

  • sweetstreet

    Hinner inte riktigt hänga här mer nu.


    Men försöker skumma lite senare.


     


    Melondoft håller på och filar på ett mail till dig!

  • sweetstreet

    Oj ville också säga till September att det var BRA att du kollade dig i tid!


    JAG har haft halsböld och DET önskar jag inte min värsta fiende!!!! USCH!!!!!


    Skitont och att tömma ur varet ur den heeeela tiden fan vad ONT det gjorde! Usch! Hoppas nu att du snart blir bättre och att den där början till halsböld går tillbaka! Kram!!

  • sweetstreet

    OJ! Har varit borta från tråden ett tag och nu har ni skrivit som blådårar igen!!


    Jaja, har ignen tid att läsa ikapp. Egentligen itne ens att VARA här....


    Men såg nu på sista sidan att ni diskuterat föräldraledighet. Well, när man bor i SUa som är typ sämsta landet vad gäller sådant så kan man bara säga: VAD GNÄLLS DET OM I SVERIGE????


    Sedan tycker jag att varje familj MÅSTE få rätten att bestämma om hur man vill ha det med sin EGEN barnomsorg. Faktiskt. Trots att det undergräver kvinnors lika-lön-på arbetsmarknanden. OM nu kvinnor VERKLIGEN ville dela mer lika med sina män, och likaås männen, så skulle det ju ske ändå. Mycket handlar ändå om vilja och jag har faktiskt FÅ vänner som delat lika rakt av. De flesta har delat så att mamman varit hemma 1 år ca och resten har pappan varit ledig. Och detta i familjer med välutbildade övre medelklassföräldrar. Så nej, jag tror inte att det vore bra att lagstifta om total jämsälldhet i den här mycket privata frågan. Men det är som sagt MIN åsikt...!


    Ang Mad Men


    Så började vi titta nu i veckan! SKITBRA! Fast efter 2 avsnitt!!!


    Men ser man denna serien inser man ju att jämställdheten  kommit en bra bit ändå sedan 50-talet


    FAST jag måste säga att jag ÄLSKAR dialogen mycket just för att den är såååååååå icke-PC! Befriande på ngt vi!


     


    Nu måste jag tyvärr vinka hejdå!


    Ska jobba lite till.S edan till tandläkaren och laga ett hål


    Och på vägen därifrån ska jag rösta. Hej och hå. Vet knappt vilket parti men känner att jag bara  MÅSTE rösta. Särskilt i år när SD verkar vara på gränsen att komma in i Riksdagen och DET vill jag INTE!


     


    Och om ngn känner för att uppdatera vad som hänt den senaste veckan vore jag glad o tacksam! Kanske kan hinna in och läsa omd et senare isåfall


     


    Puss o Kram!


     

  • sweetstreet
    start september skrev 2010-09-14 22:33:53 följande:
    Jag har inte hunnit läsa mer än sista sidan men såg ditt inlägg September. Vill börja med att skicka en stor varm kram! Det är så ledsamt att ni ska behöva gå igenom så många missfall. oavsett orsak.
    Sedan vill jag gärna förtydliga en sak som många inte vet (eller tänker på). Det här med kromosomskador handlar INTE enbart om de skador man faktiskt kan screena för. Dvs ofta de stora skadorna som trisomier etc. Vårt mänskliga genom är otroligt stort och det finns tyvärr mängder med skador vi med dagens "instrument" inte ens kan upptäcka. Så att man inte hittat några kromosmskador betyder egentligen endast att man inte hittat några av den typen vi KAN HITTA. Detta var en av de orsakerna till att jag aldrig brydde mig om att göra FvP efter vårt konstiga besked vid stora ULet. Vi fick ju en massa extra UL då och kunde med hjälp av dessa konstatera att fostret INTE hade någon av de trisomier /tror det var 18 i vårt fall) man först sa fanns en mikroskopisk men ändå ökad risk för. Jag kände att bara jag fick veta detta så fanns ingen anledning till att göra Fvp. Just eftersom jag visste att de på ett vanligt Fvp ändå enbart screenar för de här stora kromosomskadorna. Små deletioner, translocationer, mutationer etc kollar de aldrig efter såvida man inte har ngn svår ärftlig sjukdom i familjen och p g a detta ber om detta specifikt. 
    Alltså vet man ju itne vad som rosakde just detta MF. Det KAn ha varit genetiska skador även om vi inte har tillräckligt brametoder att se dem.
    Inte för att det gör det hela bättre. Ett MF är ett MF oavsett vad som orsakade det, och er längtan efter syskon minskar ju inte för att ni vet vad som orsakade ditt MF. 
    Jag vill mest säga att jag inte tycker att du ska behöva fundera så mycket över orsaken egentligen. Det är ändå inte något du kan få veta helt klart även om du gör tester. Men framförallt vill jag säga att jag är ledsen för er skull, men hoppas innerligt att det kommer bli ett syskon inom en snar framtid!!!!
    Lilla tjejen är pigg som en mört idag iallafall så det var kortvarigt. Några frågade om hur det känns att mitt MA i v 14 inte berodde på en kromosomskada. Jag vet inte riktigt. Jag ska ringa upp läkaren och verkligen fråga så att det blev testat på rätt sätt för säkerhets skull. Men jag tror att jag hoppades att det fanns en förklaring. Att MF alltid beror på att foster inte är levnadsdugliga. Men så är det inte och då råkar jag veta att det finns en mängd läskiga saker som kan orsaka dessa MF. Jag ville bara inte vara drabbad av det. Men det är jagnog. Eller vi, såklart. Och den är en jobbig resa framöver, trots att vi så lätt blivit gravida hittills. På ett existensiellt plan känner jag mig som en mördare som ens försöker när det kanske är så att något hos oss nu har ihjäl små foster. Visst kan det vara slumpen som gav oss dessa tre MF nu. Två i rad är ingen konstigt säger alla, tre kan också vara rimligt. Vi har en enorm syskonlängtan båda två och trots att vi inte är lastgamla (34 är jag, maken ett par år äldre) så tickar klockan. Men jag tror inte att det är omöjligt, bara kämpigt. Och jag lever ett jättebra liv redan nu och sätter värde på det. Totalego blev det här, får kommentera mer imorgon. Kram till er!
  • sweetstreet

    OJ! vad konstigt mitt inlägg blev!!!! Det var ju inte meningen! Nu ser det ut som hela mitt inlägg är själva inlägget från September!


    Knasigt!!

  • sweetstreet

    Heeej alla Gullisar!


     


    Hinner aldirg in här numera.


    Trist men sant.


    Hoppas iallafall att ni alla mår bra och så vill jag tacka sööööta rara Kokisen för en så himla mysig ocht revlig brunch!!!!! Sent ute jag vet, men som sagt tiden räcker inte till.... Hoppas du och din gulliga mamma fixk ett par fina dagar till i staden trots att vädret inte var det bästa efter er helg. Och så hoppas jag att ni inte tyckt jag svamlade på alltför mycket. USCH! I efterhand insåg jag hur MYCKET jag verkligen snattrat......!!!! .-o  


    Hoppas såååå att ni inte tyckte jag var en självupptagen idiot med tungrejser....


    Ibland blir det bara så. Munnen går i ett i ett... 


     


    Jaja, det var iallafall SÅ himla KUL att ses!


     



     


     

  • sweetstreet

    Såg att AM verkar haft problem med nattskräck också.


    Usch! Vem är det? Livia??? Eller är det Hektor redan?


    Det är INTE kul men man får trösta sig med att det inte är farligt och att de små inte minns ngt av det sedan. 

  • sweetstreet

    Så bara MÅSTE jag säga att min f d chef (han som numera är pensionerad) tränades upp av årets Noblepristagare Ewards! COOOOOLT tycker jag!


    Så himla synd bara att Edwards inte fick priset långt tidigare! Han är numera väldigt sjuk och om jag förstått rykten o skvaller rätt nästan "senil". Synd att han inte kunde få priset innan han blev såpass gammal och dålig. Ärligt talat blev jag personligen förvånad över att "IVFer inte fått priset" tidigare. De har ju varit successful jättelänge nu!!!

  • sweetstreet

    Nenne ang sex första gången så ta det bara lugnt och försiktigt!!!! Och gör inget förrän du känner dig mentalt redo. Det kanske dröjer lite efter att du faktiskt ÄR helt okej rent fysiskt där nere, men låt det ta den tid det tar. Jag tror annars det är lätt att man spänner sig mer än nädvändigt vilket i sig kan orsaka smärta.....


    Men sedan hller jag med tomtearmén om att man nog ska försöka att inte vänta alltför länge så det liksom blir en "grej" av det hela


    Kanske kan ni börja superförsiktigt med ett par fingrar??????? Dina och hans? Så kan även du känna lite att det är ok och att det inte gör ont. Sedan får ni ta små steg i taget och så VOPS så är ni där.


     


    Kram! Det ska nog gå bra.


    OCH hoppas de lyssnar ordentigt på dig när du går på efterkoll! Låt dem inte slippa undan!


     

  • sweetstreet

    Lappis!


    HEEEJ min superfavvokanin!!!!



     


    Jodå det ärhyfsat bra med oss. Känner mig dock alltid så jagad av tiden bara. har väldigt lite tid över att hänga här tyvärr....


    Men annars är det nog bra.


    Just nu.


     


    Vädret har de senaste dagarna varit tipppentoppen! Runt 20 grdaer och sol! Jag ÄLSKAR höstarna här!!


     


    vantrivs dock fortfarande på jobbet men just för tillfället känns det okej. Jag överlever..... Mest för att chefen (inte han som pensionerades då) varit mer eller mindre "frånvarande" vad gäller mig och mitt projekt sedan i somras. Alltså frånvarande rent mentalt. Har alltså inte varit på mig Men visst känner jag ändå en ständig press. Chefen har en viss förmåga att vara extremt passive aggressive och det är jobbigt. Jag längtar egentligen mest bara härifrån.... jobbmässigt alltså.... Jobbigt men jag försöker att se det positiva i livet vilket är familjen och mina vänner här!!

  • sweetstreet

    Well, nu måste jag springa igen! Har ett möte om 10 minuter i byggnaden intilll.


     


    Kram och puss till er alla!


    Om ngn har tid och ork att ge mig en snabb uppdatering vore jag glad. Då ska jag försöka in här ikväll o läsa den.


    puss o kram så länge!  

  • sweetstreet

    Å Snorkis!


    vad underbart att se dig här i tråden och ännu underbarare att du verkar kommit upp ur det värsta mardrömshålet. Även om jag förstår att det kommer ta lång tid och att ni säkert kommer in och ur i olika perioder av sorg. men det låter så himla fint att ni varit borta nu och kunnat finna lite ro. Härligt med jobbet också. Vilken BRA chef!!!!


     


    PB,


    jag håller tummarna!!!!!! När är det dags?


    Vad go du är förresten med ett sådant varmt mottagande av mig här i tråden....!


     


     


    Oupsie,


    man kan ju även bada lite svalt om man är varm (som Snorkis sa att hon varit). Då kan det kasnke kännas riktigt skönt att bada och liksom svalka av sig lite också. Hoppas verkligen att du kommer att känna lite mindre av detta framöver, men gissar att det kanske inte blir lättare med tiden?

  • sweetstreet

    Oj Lappis är du snuvig?!?!? Förkyld?

  • sweetstreet

    Å Snorkis!!


    Vill bara snabbt säga att jag förstår dig så väl! Att få känna avundsjuka är helt naturligt. Att känna skräck och kluvenhet inför en eventuell framtida graviditet är även det helt naturligt ju. Det du och din man gått igenom är bland det värsta man kan gå igenom som männsika tror jag. Detta att förlora ett barn! 


    Jag har itne hunnit läsa riktigt exakt alla dina inlägg här sista tiden men såg det här nu och jag vill mest skicka styrkekramar OCH jag vill även säga att jag är så GLAD över att du orkar vara i tråden och ventilera dina tankar och känslor!


    Det visar att du redan kommit en bit på väg även om sorgen och rädslan säkert tar strypgrepp på dicg och er ibland. Jag ösnkar bara att det fanns mer man kunde göra för att du skulle slippa den här rädslan. 


     


    Varma kramar!!!

Svar på tråden Livets toppar och dalar