• porchez

    Livets toppar och dalar

    FruCicci skrev 2010-09-21 21:22:52 följande:
    Tack VIckan Oms, jo vi får fortfarande i familjerådgivning och kommer göra det hela hösten, det är jätte bra o vi har läst oss att kunna just prata med varandra utan små onödiga klommentarer eller stick så att säga, allt handlar om HUR man säger det o ofta HUR man upplever ngt... ja ja, vi har faktsitk, kommit framåt... ibland har det känts som att kasta pengar i sjön, eftersom det är så självklara grejor man missat i sin kommunikation....men vi har gamla bitterheter o makens urspåring vad gäller alkohol vid ett antal tillfällen som jag inte accepterar och som han faktsitk gjort ngt åt. Det känns jätte bra men man måste ju fortsätta lite iaf....
    låter klokt att fortsätta med rådgivningen. och ibland är de det enkla som är lösningen. Just detta hur man säger saker, hålla inne med spydiga kommentarer osv. är nog så viktigt även om det kan kännas löjligt när det är en person man känner så väl som borde förstå vad jag menar osv.

    Är iaf jätte glad för er skull att ni är på rätt väg och att din man tagit tag i sina problem. Att du inser att även han har rätt ibland (för jag tror inte det är alltid ) och att ni kan prata er fram till ett beslut.


     

  • porchez

    Jag funderar också mycket på vad jag egentligen vill.


    Får ju ofta höra att du är singel, ung och inte bunden till nånting, ut och res med dig, flytta till annan stad eller börja plugga, byta jobb osv.


    just nu när mitt jobb är kaos. Så är jag ju sugen på att göra nånting på ett sätt, samtidigt som om jag inte riktigt vet om jag vill eller vågar. Ställer mig de här klassiska frågorna, vad vill du bli när du blir stor?


    Jag trivs ju med det jobbet jag har, det är bara allt runtomkring jag inte trivs med, arbetskamratet, ledningen, tråkiga uppsägningar m.m.


    I november ska det företag jag jobbar på öppna en butik i min "stora" stad, alltid sen jag var liten har jag önskat att jobba i butik. Jag gick tom. med handelspogrammet på gymnasiet för att jag ville jobba i butik. Men efter gymnasiet har jag ramlat in på olika kontorsjobb och blivit fast där, för att jag gjort ett bra jobb och klättrat mig upp. Att ta en butiksbiträde jobb, skulle vara ett steg tillbaka, sämre lön och sämmre arbetstider. Men samtidigt nånting jag alltid velat göra. Sen är det inget framtids jobb, men är det nångång jag ska göra det så är det kanske nu?

  • porchez
    viktualia skrev 2010-09-21 21:44:54 följande:
    Porchez - bra att landa i det där som första del i kuratorsbesöken!!! Och jag borde återkomma om tidpunkter att ses... men jag är yrat bort mig och är lite dålig på framförhållning just nu..
    förstår att det är rörigt hos dig nu, men det gör inget att vända, jag är inte direkt heller på topp just nu, vi tar det när vi får tid
  • porchez
    viktualia skrev 2010-09-21 21:46:20 följande:
    Porchez - kan du prova butiken under nån kortare tid? tjänstledigt från ditt nuvarande en stund?
    som sagt med de chefer vi har så är detta förmodligen ingen lösning alls. och tror inte det för min skull heller, om jag väl gör nånting vill jag göra det helhjärtat...
  • porchez

    Muggles det var väl du som frågade om ansiktsbehandlingar från början? minnet är bra med kort


    Jag har varit på en "hudvårds-analys" en gång, där fick vi själva fylla i innan man började hur mycket man var engagerad av att tvätat sig osv. För dom som vill att det ska gå fort finns det 3-i-1 produkter som det räcker med att bara tvätta av sminket med, och är man van med att bara tvätta sig en gång om dagen, så räcker det. De anpassar sig efter dig. Så jag tycker du ska gå  iväg till någon som förhoppningsvis kan tipsa dig om liknanade produkter och som lägger sig på DIn nivå.


    För så som de sa när jag var iväg; om jag säljer på er krämer, och annat ni inte är intresserade av att avända och det bara hamnar i badrumsskåpet så tyker ni bara att jag är dyr och kommer aldrig mer tillbaka,,,


     

  • porchez
    viktualia skrev 2010-09-21 21:59:15 följande:
    så lösningen är att söka sig vidare till nåt annat företag/nån annan värld?
    Ja men att hitta ett nytt jobb är ju inte det lättaste, att söka sig till det här butiksjobbet, skulle (om det funkar) vara en möjlighet att komma bort från kontoret, men tyvärr då ha samma chefer. Men ett steg till nånting annat, men jag vet tyvärr fortfarande inte om det är vad jag vill...

    Aaahhh blir galen, kan det inte bara finnas någon med alla svaren???

  • porchez

    nej nu är det dags får Porchez att gå och lägga sig.


     


    Så god natt på er

  • porchez
    FruCicci skrev 2010-09-22 13:02:08 följande:
    Mamma och jag orsakade en krok förra veckan i blekinge.... jag bromsade in på en 70 sträcka för att svänga vänster, det är inte vanligt att man gör det där på den huvudleden, för det är en liten mini jord väg.... men jag skulle det iaf. Bilen bakom såg att jag blinkade och höll till höger om mig och fortsatte rakt fram, men de andra missade det så det blev en skön serie krock De var vansinna på mig, även att det inte var mitt fel och ville att jag skulle stanna, men hur lät är det mitt på vägen när man liksom har svängt redan. De tog reg nummer och ringde min pappa och sa att jag var en usel förare (hade hans bil)... sen kom det fram att det var länspolismästaren som krockat bla.... gahhh kunde ju varit en bättre person... hur så ringde jag tillbaka till honom sen och visade mitt deltagande och att jag inte alls försökte smita iväg o sa att jag körde mycket försiktigt med tanke på att jag hade 2 barn i bilen och en mamma Galningar finns över allt! Särskillt i trafiken! 
    börjar med att skiva att jag läser ikapp, och ber om ursäkt ifall detta kommer fel i tiden

    Cicci jag var inte på plats, men så som jag tolkar det så är krocken ditt fel. När jag tog körkort lärde jag mig att vänstersväng får endast ske om du kan göra det utan att störa bakomvarande trafik.  Kan detta inte ske, så ska man hålla ut till höger  tills bakomvarande bilar kört om, (oftast finns den bussficka eller liknande vid vänstersvängar) annars får man låta bli att svänga och se till att vända senare i trafiken och åka tillbaka.


    Vänstersvängar är luriga och orskar många onödiga krockar,och det döms vid svåra olyckor nästan alltid till den som ska svängas fel.

  • porchez

    Grattis Lappis ännu en milstople till adoptionen tagen!

  • porchez

    Cicci blir lite avundsjuk på Dubai! Vill så gärna komma utomlands nu, eller bara boka en resa inför vintern, för att bli säker på att komma iväg, den senaste veckan har 3 kollegor varit i Turkiet och kommit hem utvilade,bruna och fräscha!

Svar på tråden Livets toppar och dalar