Inlägg från: kikki kikki |Visa alla inlägg
  • kikki kikki

    Livets toppar och dalar

    Ska snart iväg till MVC för att sen åka till sjukhuset och göra en tillväxtkontroll.....jag har inte gått upp ett gram utan gått ner 2 kg sen jag blev med barn...pga att jag kräks hela tiden och inte kan äta mjölk prudukter.
    Dom har flyttat fram BF ett antal gånger och nu börjar dom fundera på att barnet kanske växer för sakta så att första budet på 28/9 gäller och inte 10/10.....ja ja vi får väl se vad dom säger idag.....ska springa där var tredje vecka nu tills knodden kommer.

    vinke vink

  • kikki kikki

    Ja så nu har jag vart på tillväxt kontroll.....blev inte som jag trott......jag var ditskickad för att kolla så att barnet växer som det ska för jag har inte gått upp någe alls under graviditeten och jag kan inte äta/dricka mjökl prudukter och jag har kräkts varje dag och är nu i v 31.

    Jag kommer dit och dom gör ultraljud och mäter mage och huvud och fostervatten och så var det klart.....jag frågar då lite nervöst hur det ser ut.
    Då vänder hon på datorn och visar mig 3 kurvor och ett kryss en bit över den översta kurvan....och så frågar hon om jag har fått stora barn innan???

    Till saken är att från början sa dom att efter mensen skulle jag ha bf den 28/9 men sen har dom flyttat fram det flera gånger 2 ,5 ,8 och det sista budet den 10/10.

    så jag frågar om det kan vara så att den ska ska komma runt månadskiftet....."ja det ser ju nästan ut så säger hon då....men det är inte upp till mig att svara på"....

    Nähä.....men när jag tänker på det så blir jag rädd...tänkt om dom envisas med att det ska vara den 10/10 och så får jag en jätte bebis.....

  • kikki kikki

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-08-06 08:52:34 följande:
     Kikki – så du är stort sf-mått fastän du gått ned i vikt bara? hur ofta ska du kolla tillväxten nu då? 

    Jag har 2 tider till med 3 veckors mellanrum så jag ska dit i slutet av aug och sen i mitten av sep

    Min BM ville att jag skulle göra detta för att se så att barnet inte var för litet med tanke på vikten och så.......så jag blev väldigt paff när dom säger på sjukhuset att barnet är väldigt stor.

    Men det kan ju bero på att jag är 1-2 vecor längre gången än dom sagt.....första budet var i slutet av sep men sen har dom flyttat fram det till 10 okt.

  • kikki kikki

    Ja det är tur att dom har koll nu.....får väl se vad dom säger den 19:e när jag ska till mvc nästa gång.....

    jag hoppas att dom säger att jag ska ha 1-2 veckor tidigare...ler....är lite trött på att vara så här klumpig nu.

  • kikki kikki

     


    lunagarden skrev 2010-08-06 22:45:42 följande:
    Hej, har just kommit hem från en härlig tvådagars minisemester på Öland, varmt, soligt och göttigt var det Kikki - när jag var på UL i v 32 sa de att bebisen vid normal tillväxt skulle väga 3,4-3,7 kg om han föddes i tid. När han föddes 40+2 vägde han 4,2 Så ha inte ALLTFÖR hög tilltro till deras prognoser

    Men bebisen är en bit över den översta kurvan nu, fast allt talar för att den ska vara mindre än beräknad.

    Jag har fan inte lust att klämma fram en 5 kg klump.....skrattar....

  • kikki kikki

     


    lunagarden skrev 2010-08-07 17:27:25 följande:
      Haha, nä, vem vill det B-)

    men det är ju klart....då kanske han går till jul...ler

  • kikki kikki

     


    passionsblomman skrev 2010-08-07 21:18:48 följande:
      Nä, hur skulle du kunna göra det. Det är inte alltid en så lätt och glättig tråd det här, så ibland är det inte så enkelt att komma in som ny heller. Det tog då ett bra tag för mig att få lite koll och känsla. Jag-som många andra, läste bara i början, smög mig sedan in-och har därefter fastnat totalt.Jag har iallafall velat ha fler barn sedan min första son föddes. Nu är han nio och ett halvt och efter att först ha väntat in sambon-som först var "nöjd med ett", medan jag själv kom igen efter depression och en massa skit, så har vare sig "blir det så blir det " och avslappnat "umgänge", eller ÄL-stickor, inseminationer (5st) eller ivf (1 st) eller FET (frysförsök) (1st) funkat. Vi har nu "sommarpaus" inför ytterligare ett ivf. och när man fan inte ens kan ha så regelbunden cykel att man kan köpa ETT paket ÄL-stickor, och när det väl blir gubbe, ja då kör det ihop sig så det blir manliga stressyndrom eller han jobbar natte, eller vi är osams eller vad fan som helst, som normala par kan ha som skäl att inte göka en kväll. Bara det att skippar man det av sådana skäl, ja då har man sumpat även denna månads chans.Jag är snart 40 och har inte några månader att slösa bort längre. Och det är vad läkarna också säger med hänvisning tll mina värden, så det är inte bara åldersnojja.Summa summarum: det går fanimig inte ens att försöka själva som vanligt folk längre, för hela grejen är så mentalt jobbig.Well, nu har iallafall sambon ringt och sagt ifrån sig kvällens extrapass på jobbet "av brådskande familjeskäl" Haha till och med jag måste ju garva!Men ahn insåg väl, att tanken på att han annars skulle "lyckas prestera" medan sonen är vaken nu innan han skulle ha åkt iväg, OCH helst när han kommer hem i morgonbitti arla morgonstund...tja, det var visst bättre att vara ledig då.NÅNTING har han visst fattat sedan förra månadens totala psykbryt...

    Är också ny här och känner inte dig men du får en styrke kram iaf.....

    Och jag har motsatt problem.....kan fan inte ens kolla på ett par kallingar på H&M utan att bli med barn.......

    Livet är för jäkla orättvist.

  • kikki kikki

    Också läst andra tråden....fy fan vad orättvist.......önskar att man kunde göra någe....

  • kikki kikki

     


    nennesjuttioåtta skrev 2010-08-08 12:06:40 följande:
     Och jag måste bara säga: jag håller inte riktigt med om att det är ett problem om det är motsatt – att man blir gravid snabbt och lätt färdigbrett. Att skydda sig är inte så himla jobbigt, faktiskt. Om man jämför. Att inte kunna få barn när man vill är ett helvete och något man aldrig tror sig kunna komma ur. En jävligt ond spiral och förbannat hopplös. Och de som är gravida går tiden rysligt snabbt för, de hinner t o m få syskon, och det känns som man fortfarande väntar på samma ägglossning eller mens som när man fick veta att de hade plussat och man fattar inte vart ens egen tid tog vägen. Nej, att bli gravid lätt är inget man ska tala om som ett problem. Det är en ynnest om än säkert jobbigt på sitt sätt.  Tycker jag iaf. 
    Jo för mig blev det ett problem när jag vart  immun mot p-piller hela tiden och fick byta sort varannan månad.
    till slut så funkade hormon spiralen iaf men jag hann bli med barn mellan bytet av spiral.
  • kikki kikki

    Passa på och visa han dammsugaren också....skrattar

Svar på tråden Livets toppar och dalar