Klockarbol, ja det är marigt med allt som ska stämma för fruktskörden. Och så vissa år är det skorv eller rönnmal eller något annat skit på alltihop i stället. Eller som när en hagelskur härom året slog sönder merparten av de Skånska äppelodlarnas skörd. Redan långt innan det mognat klart.
I fjol var där så galet mycket gråpäron på de två jätteträden här, att man faktiskt knappt kunde skönja bladverket på dem. I år ätr det mer av äpplen än päron, men då vi har 4 olika päronträd och 8 äppelträd, nej vänta, det är 9...så har vi att göra med att lassa undan fallfrukt även om där skulle bli urusla fruktår framöver.
Är det förresten inte så IDIOTISKT Svenskt ur-löjligt, att jag inte får ge frukt till skolan, dagiset och ålderdomshemmet här i byn?
Jo, för det är LAG på att man inte får det, för det kan vara jordbakterier på dem! Vaffan, det måste det väl kunna även om de plockats på träd i Kiviks fruktodling, likväl som om de plockats från mina träd???
Istället får man alltså KASTA tonvis med lyxig fin frukt, som annnars kunde försett massor av folk med hemkokad äppelmos, hembakt paj, äppelkräm och bara massor av god frukt att äta direkt som den är!