• Tinga

    Livets toppar och dalar

    Snorkis - Telis uttryckte sig så himla bra (som vanligt ) - det skulle vara tusen gånger värre om du inte skrev i tråden, så att vi inte visste hur det var med dig. Och efter att ha funderat lite mer på min egen avundsjuka, och pratat lite till med maken, känns det som att avundsjuka egentligen bara är ett friskhetstecken. Kanske att det är lite "nyttigt" också, för jag tror att varje gång man känner avundsjuka tvingas man reflektera lite över sin egen sorg och vad man varit med om, och förhoppningsvis läker man då lite mer för varje gång. För egen del hoppas jag att det blivit ytterligare lite bättre på matfronten för Piff & Puff när min väns tvillingar föds, för om vi då har en mer eller mindre normal situation blir det nog lättare för mig att glädjas ordentligt med henne, och att känna mindre avund. Kram på dig!

    Oupsie - usch, sådana där människor som verkligen inte försöker sätta sig in i hur andra har det kan verkligen vara dryga. Riktiga energitjuvar brukar de vara. Hoppas att det blir bättre, och annars är det väl en relation som kommer att rinna ut i sanden så småningom. Kram!

    Parnassia - gratulerar till jobbet! Vad kul att du känner dig så pass positiv att du firar med skumpa. Skönt att du får lov att ta det i din egen takt. Sjysst lön gör ju inte det hela sämre.

    Porchez - bara bolla på om jobbet, du. Jag har också varit ordentligt tuff i löneförhandlingar några gånger - man ska inte sälja sig billigt, om det inte ligger väldigt speciella skäl bakom.

  • Tinga

    Apropå maten för Piff & Puff så åt Piff en hel köttbulle på dagis igår, och lite macka också, så vi ser små framsteg hela tiden. Puff åt en fiskpanett häromdagen, utan panering förvisso, men ändå glädjande.

  • Tinga

     


    muggles skrev 2010-10-21 09:42:21 följande:
    Heja och hurra! *plopp* *klunk*

    Det är väl Billabong du dricker?

  • Tinga

    Vet ni vad, förresten? Jag tror att vi har slagit nytt trådrekord vad gäller antal inlägg! Tror att en av de första trådarna kom upp i precis över 12 000 inlägg, så nu är vi ju med råge förbi.

  • Tinga

    Vad gulliga ni är som firar Piff & Puffs framsteg, förresten! ♥ För varje dag som går, med fortsatt stabilt läge på matfronten, börjar jag mer och mer tro att det faktiskt har vänt nu, och att vi inte kommer att behöva sonder eller diskutera knappar mer.

  • Tinga

     


    Telis skrev 2010-10-21 11:11:28 följande:
    Lappis, jag har sex veckors semester idag och på det här nya företaget har dom fem veckor så dom tycker nog att det är en löneförmån om dom ger mig sex veckor men eftersom jag redan har det så tycker ju jag att det bara är plus minus noll. Betald sjukvård har faktiskt alla på det nya jobbet så det är inget att förhandla sig till. Det får man väl räkna in i och för sig - fast jag hade ju hellre tagit högre lön. Eller åtminstone den lönen jag har idag.

    Du har det för bra idag, helt enkelt. Skämt åsido, tycker annars att det var ett bra förslag från Lappis att försöka hitta andra vägar än just kronor och ören att kompenseras genom, men det verkar ju uppenbarligen svårt.

  • Tinga

     


    Oupsie skrev 2010-10-21 12:40:16 följande:
    Kanske skulle ha delat upp det i flera inlägg så hade vi slagit rekordet än mer .

    Det var orutinerat.

  • Tinga

    Oupsie - det bär av till London om 4 veckor. Du var ju där ganska nyligen, så är det något vi absolut inte får missa får du gärna tala om det. Tänkte också satsa på att shoppa mig lyckligare när vi är där.

  • Tinga

    Porchez - usch, men vilken besvärlig chef du har! Det är ju jättedåligt av honom att inte hålla sitt löfte om att meddela att din tjänst ändrats, eftersom det nu gör det svårare för dig att sköta ditt jobb. Om du pallar, tycker jag verkligen att du ska försöka vara tuff mot honom när ni ska prata om din tjänst igen. Du har ingen facklig organisation du kan kontakta, för att få lite stöd i ryggen? Jag hoppas åtminstone att du och chefen kan sitta ner och ha ett ordentligt samtal, helst ett där ni gör en befattningsbeskrivning för din tjänst, så att du verkligen får klart för dig vilka arbetsuppgifter och vilket ansvar du har. När det är gjort är det ju läge att diskutera lönen, eftersom du då vet vad som skiljer sig i förhållande till den tjänst du hade tidigare. Löneökningen ska ju stå i rimlig proportion (eller över ) till ditt utökade ansvar.  Jag lider verkligen med dig, för jobbet är en stor del av ens liv och om det inte funkar ordentligt mår man verkligen kass. Många kramar!

    PB - vilket elände att pannan ska bråka nu, mitt i kylan och mitt i alla IVF-utgifter. Så'n himla trist utgift också - tänk att få lägga alla de pengarna på annan renovering istället. Håller verkligen tummarna för att banken bifaller er lånebegäran.

    Snaily - det låter ju som att det finns flera med konstiga värden på SF-måttet, där allt trots allt varit normalt, så jag hoppas att det gäller dig också. Annars säger jag som Telis - det är väl bra att de kollar upp det; hellre en koll för mycket än en för lite. Kram!

Svar på tråden Livets toppar och dalar