• Oupsie

    Livets toppar och dalar

    AM, åh vad han bråkar den där Yasuragi, hota med hyresnämnden... . Men kul med auktionsfynd!

    Tinga, vad skönt att känna sig som en gladare mamma .

    Piggelin, intressant det du skrev om att bruden inte fick se för glad ut, eller för ledsen. Jobbigt att hela tiden behöva tänka på det under sitt bröllop.

    Piggelin igen, vad skönt att det kändes bra att träffa KBT-BM. Jättetrist att du har gått och burit på sådana känslor så länge, men som Tinga säger, bättre sent än aldrig.

    MSW, men fy, vilken kommentar . Det är så tråkigt att inte känna att man blir tagen på allvar när man faktiskt behöver hjälp, eller åtminstonde bli bemött med lite empati istället för att bli avsnäst. Blir så arg på sådant .

    Cicci, låter som ett kul bröllop ändå, om än lite annorlunda . Ha det så bra hos din mamma.

    Koko, heja Conny, både med potträning och höger/vänster . Maken brukar reta mig för att jag är så dålig på att skilja på höger/vänster så jag är väldigt impad av att han kan det så tidigt!

    Och heja Astrid som kan klappa händerna .

    Ego, igår köpte jag mammajeans . Gick förbi H&M och de hade 100 kr rabatt på alla jeans. Så jag tänkte att man kunde passa på. Kan fortfarande ha mina vanliga jeans som är tillräckligt låga så jag har inte tänkt så mycket på att köpa mamma-byxor.Maken tyckte att magen blev mycket snyggare, "eh, jo, alltså, innan, när du haft vanliga jeans, då så ser man kanske inte alltid att det är en gravidmage, men det gör man nu". "Ehh, mm, tack? Eller...". Anyways, får väl övergå till mammajeansen nu så jag inte går runt och bara ser tjock ut dårå. Såg att jag går in i vecka 19 idag om man ska tro på den BF som vi fick vid KUB. Ska bli intressant att se vad de säger för BF nästa vecka.

    Insåg att jag har glömt att tacka för grattis för huset, tack tack . Måste erkänna att det känns nästan lite läskigt också, tänk om vi ångrar oss . Men var det inte Muggles som också var lite tveksam till att flytta? Men i värsta fall så får man väl flytta igen då.

  • Oupsie

    Snaily, jag är inte säker, men jag tror att det är så att de s.k pappamånaderna måste tas ut som sgi-dagar, inte de på lägsta nivå. Har jag för mig.


    Måste också kolla upp det där, vi har ju en lite udda situation där ingen av oss har någon sgi... så vi kommer bara att få ut max 180 kr dagen även för sgi-dagarna.

  • Oupsie

    PB, är också avis på er tråddejt . Låter som att ni har haft det toppenbra, men vad annat kan det bli? Fy vad trist att det drar ut på tiden . Skickar en stor kram!

  • Oupsie
    snaily skrev 2010-09-09 16:03:24 följande:
    OupsieJapp, så är det. Tänkte att han skulle kunna ta lägstadagarna också utöver sina "pappadagar", om jag inte räknar helt galet så borde det bli smartast... men känner mig hyfsat förvirrad! Och nåt informationsmöte som ordnas av FK finns såklart inte häromkring...
    Kom på att du säkert syftade på resterande dagar efter jag skrivit mitt inlägg .

    Men de får man väl flytta som man vill?


     


    Jisses, vad värdelöst lite info FK har på sin hemsida, hittade bara en liten pdf. Får man mer info om man loggar in med bank-id?

  • Oupsie
    muggles skrev 2010-09-09 13:27:11 följande:
     Oupsie: jag var VÄLDIGT tveksam men jag ångrar det inte en sekund. Det bästa beslutet vi gjort! Och jag saknar inte vår gamla lgh ett dugg trots att jag trivdes väldigt bra. När får ni tillträde, nästa år?
    Det sista vi har hört är att det beräknas vara klart i maj, kanske juni. Jag tror inte att jag kommer att sakna vår lägenhet. Vi har trivts jättebra här, men nu känner jag mig ganska trött på den faktiskt. Det jag oroar mig lite för är att jag kommer att tycka att grannarna är för nära inpå, för det är små tomter och mycket bebyggelse i området. Ibland känner jag mest för att flytta till landet någonstans med större tomt, där man kan vara mer ifred. Men, men, vi får väl se hur det känns. Vi har ju bott i lägenhet i många år och där har man verkligen grannarna nära. Det kanske bara är mina nya tendenser till folkskygghet som talar .
  • Oupsie

    Snaily, ok. Ingen idé att bry sig om att logga in då, får se om jag kan hitta mer info på något annat ställe. Det låter som att det bästa är att han tar ut lägstadagarna, helt klart.


    Tydligen så måste man ta ut sgi-dagar de första 180-dagarna. För mig är det samma som lägstanivå . Hade ju hellre sparat de dagarna till någon gång i framtiden när jag förhoppningsvis har en sgi... *surar*

  • Oupsie

    MSW, ja fast det är mest bara en jordhög man får, så vi får väl beställa gräs på rulle så att vi kan få en gräsmatta lite snabbt . Men det hade varit grymt skönt att få flytta innan sommaren.


    Angående sgi-dagar vs lägsta dagar... varför ska staten LÄGGA SIG I det . Är det inte upp till varje familj att själv betämma, vilka dagar som ska tas ut! Va?!! Va?!!! Ska staten TVINGA oss till att ta ut sgi-dagar fast vi inte vill? Jäkla kommunistfasoner!!! Kommunism är vad det är, minsann!


    För att använda sig av lite "absolut INTE individualiserad föräldrapennings"-argumentation .

  • Oupsie

     


     MSW, ja och de ska ha förberett för en uteplats, dvs marken ska vara tillräckligt plan för att man ska kunna lägga plattor eller bygga ett trädäck vid huset.


    MSW skrev 2010-09-09 16:42:52 följande:
    Jah undrar med över anledningen till varför det där är reglerat..
    Ja, var är VALFRIHETEN, jag bara undrar?!!

    Lycka till med väckningen .

  • Oupsie
    Parnassia skrev 2010-09-09 20:18:16 följande:
    Kollar alla på Idol??
    Nejdå, jag är här, och kollar på svt:s utfrågning av Maria Wetterstrand. Men jag funderar nästan på att byta över till idol...
Svar på tråden Livets toppar och dalar