• Oupsie

    Livets toppar och dalar

    Och jag ska gå och hålla maken sällskap, god natt på er alla!

  • Oupsie

    Piggelin, tycker att det låter klokt av er att vilja gifta er snart .


    Ni andra ogifta i tråden kanske ska ta och fundera i samma banor .


    Det är faktiskt stor skillnad på det juridiska när det gäller att var gift eller sambo, större skillnad än vad många verkar tro och det kan få väldiga konsekvenser om något händer.

  • Oupsie
    fru AM skrev 2010-09-04 20:55:55 följande:
    Alla som känner att de mår illa är välkomna att kräkas i Yasuragis brevinkast (men inte UTANFÖR dörren för då måste jag ta bort det). Inboxa mig om ni vill ha portkoden bara. JAg kan bistå med tratt. Och hålla bak håret när ni kräks!
    Jag kan komma, för huh vad jag mår illa idag trots ett par tabletter lergigan... Även om jag gör allt för att slippa kräkas skulle jag kunna göra ett undantag i det här fallet .
  • Oupsie

    Ja, håller med AM, det är jätteroligt att gifta sig! Och det är kul att gå på bröllop som gäst . Jag skulle kunna gifta mig igen . Fast med samma man då .

  • Oupsie
    _koko_ skrev 2010-09-04 20:58:50 följande:
    Oupsie - Jag vet att det är så, men sambon är en tjurskalle i det ämnet som jag just nu inte orkar ta den diskussionen med (igen). Han trodde t ex inte ens på att det utses förmyndare till barnen om den ena dör.
    Vad tråkigt att han ska vara en sån tjurskalle! Ta inte illa upp men jag blir nästan irriterad på sånt, när man inte vill ta in den information som finns. Det verkar vara ett ganska manligt fenomen att man inte vill diskutera vad som händer om någon dör. Har flera exempel på det i min närhet. Ibland är det inte läge att hålla på diverse principer utan faktiskt tänka på vad som är bäst för sin familj.

    Du kan hälsa från mig att jag tycker att han ska ta och skärpa till sig och gå och gifta sig!

  • Oupsie
    passionsblomman skrev 2010-09-04 20:59:07 följande:
    Oupsie, usch jag vet! För vår del har det nog varitmycket så att det alltid varit något i vägen. För min sambo vill INTE bara gå och få det gjort, han vill ha partyt så att säga. och då behövs det pengar. Pengar som först inte funnits, och sedan gått åt till bilverkstäder, ivf-verkstäder och annat helt ofestligt.Just nu är en stor grej för mig också min vikt. Hur barnsligt det än är, så har jag ingen lust att skruda mig till brud och väga 25 kg mer än jag vill. Men vi har faktiskt snackat om att skita i 40-års fester och lägga energin på att kanske ställa till en lite större fest ändå. Vi får se...
    Ja, det blir nog ofta så, att det är annat som kommer ivägen. Ni kan inte tänka er att ha en liten cermoni själva och ha fest lite senare? Så som Piggelin verkar inne på?
  • Oupsie

    Äsch, förlåt, jag ska inte hålla på och tjata. Alla gör som man själva vill så klart. Men ibland upplever jag det som att folk inte vill ta till sig information och lever lite i förnekelse (det där skulle aldrig hända mig) och då blir jag lite upprörd . Sorry!

  • Oupsie

    Telis, blir nyfiken på vad du är så arg på. Hoppas att det löser sig snart i alla fall (om det kan det).


    Ore, det är lätt att missa något inlägg här eller där, och likaså så skrev jag kanske lite kryptiskt i mitt inlägg eftersom det är ett öppet forum. Tack i alla fall . Och jag har glömt att rapportera om banken här, vi fick vårt lån så nu kan vi köpa huset .

  • Oupsie

    Koko, vad bra .


    PB, förstår det, och för de allra flesta går det ju alldeles utmärkt att vänta.


    Luna, ett samboavtal har ingen giltighet vid ett dödsfall utan reglerar bara de fall ett samboförhållande upplöses av separation.

  • Oupsie
    passionsblomman skrev 2010-09-04 21:26:42 följande:
    Oupsie, GRATTIS till husköp!Och jo, jag är fullt medveten om allvaret. Jag har påtalat saken för sambon i få se nu...snart 12 år.Jag sa för ganska många år sedan att man inte kan vänta hur länge som helst med syskon också. Se hur det gick.
    Började skriva det förra inlägget innan, men det blev ju fel svar till det här inlägget.

    Menade bara att för de allra flesta så går det ju bra att vänta med giftermål så länge det blir av någon gång, men som du säger, vissa saker ska man kanske inte vänta så länge med.

Svar på tråden Livets toppar och dalar