• Oupsie

    Livets toppar och dalar

    Jag har också alltid snurrat in tampongen i papper och slängt den i papperskorgen. Förutom en gång, när jag slängde den i toalettstolen, och då blev det stopp... Jag gissar att det var på grund av min jäkla tampong. Men jag var tretton, fjorton år och det var ju döpinsamt att på något sätt visa att man hade mens. Och det fanns ingen papperskorg på den toaletten där jag var och jag fick lätt panik och visste inte vad jag skulle göra med den, och i de där informationsbladen till tampongpaketen står, eller stod det i alla fall, faktiskt att man får slänga dem i toaletten. Så det gjorde jag, och sen dagen efter blev det stopp i avloppet. Vi var hemma hos några släktingar så de fick ringa några som kom och spolade avloppet, de har aldrig någonsin sagt något om att det var en tampong som orsakade stoppet, och de som spolade kanske inte sa något heller, vad vet jag. Jag har i alla fall aldrig vågat säga något om det *rodnar lite*. Men om det var mitt fel så hoppas jag att det är preskriberat nu.


    Fast de senaste åren har jag använt menskopp, efter att ha läst om det här på BT faktiskt. Då behöver man inte fundera på vad man ska göra med tampongen.

  • Oupsie

    Muggles, tack för din input angående sushi. Vet fortfarande inte riktigt hur jag ska göra. Det är laxen som jag gillar, så om jag inte får äta den så kan jag likaväl vara utan sushi, eller rullar med crabfish är väl i och för sig ok.


    På livsmedelsverkets hemsida står det bara att sushin ska vara nygjord/nyförpackad ingenting om att den ska ha varit fryst.

  • Oupsie

    PB, fy vad störigt med en så krånglande tant! Hoppas att du får en ordentlig koll imorgon och att det inte är någon fara.


    Oms, hoppas att diagnosen på dottern gör att hon får all hjälp och stöd hon behöver från skolans håll. Kan tänka mig att det känns jobbigt för henne, men som September, tror jag det var, sa så kanske det är bra att hon fick diagnosen först nu, och inte när hon var liten då det säkert finns en risk att man lätt ses som sin "diagnos" av omgivningen. Och du har varit en utmärkt mamma till henne under alla dessa år, och självklart kommer du att vara en lika bra mamma i fortsättningen. Kram !

  • Oupsie

    God kväll i tråden,


    Telis, fy vad läskigt! Undernäring och uttorkning . Krya på dig!


    Nenne, så kul att se dig i tråden igen . Strunta i att skriva blogg och svara på mail, njut av din lilla familj istället .


    Piggelin, ja, alltså det sushistället som jag brukar handla på känns väldigt fräscht och jag har alltid varit nöjd med sushin där så jag tror inte att det är någon fara att köpa där. Men att köpa färdig sushi i kyldisken vill jag inte göra. Det är en del saker man ska tänka på när man ska äta, men jag tror att det är lite lättare nu än vad det var för några år sedan.


    Ego, ligger fast i soffan . Har varit på hundträning ikväll och nu har jag ont så fort jag står upp eller rör mig. Det började i helgen, men igår blev lite bättre, och nu blev det tydligen värre igen... Ringde till BM, innnan idag (känns som att jag ringer dit hela tiden), och hon sa att jag skulle ringa till sjukgymnasterna. Så jag ringde dit för att få reda på att de har telefontid en halvtimma om dagen, och om "du hör detta meddelande under telefontiden så betyder det att vi är upptagna i ett annat samtal". Så en halvtimma telefontid, och inget kösystem, låter som att det kommer bli piece of cake att få tag på dem imorgon...

  • Oupsie

    På tal om att köpa kläder tidigt, hade inte några av er som fick barn i vintras svårt att få tag på overall till era barn? Är det läge att försöka hitta en sådan nu? Behöver man en overall?

  • Oupsie

    Vickan, tack. Förresten, köpte du overall till Trollet? Gissar att BF kommer att vara i närheten av Trollets födelsedag.

  • Oupsie

    Fru E, fy vad trist med uppkörningen . Hoppas att du får en ny tid snabbt!


    Porchez, men oj vilket kaos på jobbet. Låter jobbigt.


    Åh, har så svårt att komma ihåg allt som jag skulle kommentera...


    Lappis, såg dina bilder på FB. Ser helt fantastiskt ut!


    BS, trist med föräldrarna. Som du säger, de har ju rätt att göra som de vill, men samtidigt är det trist att hela tiden känna att man får anpassa sig efter andras villkor.


    Kikki, har barnbarnet kommit idag?


     

  • Oupsie

    Ego, jag vet inte riktigt vad det är som gör ont men det gör mest ont i svanskotan och upp i ryggen men också en del mellan benen och inne i skinkorna, vilket kanske tyder på foglossning? Men det gör ont ganska långt upp i ryggen, gör det det när man har foglossning? Jag fick i alla fall tag på sjukgymnasterna idag, efter bara tre försök, och fick en tid redan imorgon. Helt fantastiskt med tanke på hur länge man har får vänta på allt annat.

    Angående overall, jag kommer bara ihåg att det diskuterades i tråden i vintras. Men eftersom det inte var riktigt aktuellt för min del då, så lade jag kanske inte allt ni skrev om det på minnet . Hade mest för mig att det var svårt att få tag på vissa storlekar. Men det är ju svårt att veta om det behövs, jag vet inte vad vi kommer att göra de första månaderna eller vilken typ av kläder som behövs då, som Telis (och någon mer?) var inne på . I vanliga fall är det inte så mycket vinter kvar i mitten av februari i den här delen av landet, men i år så var det ju kallt ovanligt länge. Men det löser väl sig .


    Telis skrev 2010-09-01 08:59:43 följande:
     Oupsie, Televinken är född i januari och vi hade ingen overall till honom. Fick visserligen låna en av Frejis men tyckte att det var så mycket enklare att bara stoppa ner honom i åkpåsen än att trixa med ben och armar. Åkpåse is the shit tycker jag! Så himla smidigt eftersom man kan öppna den runt om och bara lägga ner honom och dra igen dragkedjan. Det är ju jättesvårt att köpa overall nu också när man inte har en aning om vilken storlek man borde köpa. Lille Tjosan kan ju vara pytte, normal eller som Pricken (nja, kanske inte, endast Pricken kan vara så stor ) när hoan födds.
    Eller vilken storlek som sagt... jag hoppas inte att hoan i min mage blir lika stor som Pricken, men det finns kanske en risk att det blir en stor bebis. Kan ju berätta att maken var 56 cm lång och vägde 4,6 kilo. Inte så långt från Pricken-size... så jag hoppas att hoan brås på mig när det gäller storlek (om man får säga så?) .
  • Oupsie

    BS, och Muggles (har för mig att du frågade någon gång också om vad maken och jag var oense om, eller var det någon annan?). Det största problemet tror jag ligger i att jag inte mår särskilt bra och maken har varit väldigt stressad och därför har vi säkert också bråkat om saker som vi, förhoppningsvis, inte hade bråkat om annars. Bara att den andre maken har tagit på sig en roll som den "store familjeförsörjaren" vilket gjort honom stressad. Min uppfattning är också att in man har väldigt svårt att hantera stress och när han är stressad så går det inte särskilt bra för honom med arbetet och då blir han så klart ännu mer stressad och så blir det en ond cirkel. Och jag har väl inte kunnat stödja honom på samma sätt som jag har kunnat göra i vanliga fall. Samtidigt förstår jag att det antagligen är väldigt provocerande för honom att se mig gå runt här som en deprimerad zombie när jag bär på vårt gemensamma barn. Jag har i alla fall fått en tid hos en kurator om ett par veckor och jag hoppas att det kan hjälpa att få prata med någon lite och de senaste dagarna har vi i alla fall varit ganska sams.

Svar på tråden Livets toppar och dalar