• Mrs  B

    Livets toppar och dalar

    BS = Lider med er!!!!    Just nu är Malte precis sån och det tar på krafterna vill jag lova. Maken är iväg så jag får tampas med det själv samtidigt som Max är "värsta 6 åringen" med allt vad det innebär (mest tårar och orättvisa just nu). Usch och fy!!!!!

  • Mrs  B

    Cicci och Koko = Stämmer bra det som Cicci skrev. Max sov inte en hel natt förrän han fyllt 3 år och fram tills dess var det fruktansvärt jobbigt MEN sen dess och framförallt nu sover han ljuvligt. Ingen sjusovare kanske men sover iaf runt 10 timmar och det tycker jag är fantastiskt skönt!

  • Mrs  B

    Koko = Har för mig att Prins Christian är 5 år och Isabella är 3 år, men kan ha fel.....   Kul att det blir tvillingar iaf.


    Ha det super ikväll och njut av att vara barnlediga!!!!!!!


     


    Lappis eller någon annan för den delen = Har du någon "måste se" lista för Barcelona????? Mina föräldrar ska åka dit för första gången nu i september (60 +) och när jag var där var jag bara där över dagen och då åkte vi med buss så det var lite tajt med tiden för oss, lite svårt att föreslå det vi såg. Mina föräldrar ska vara där i 3 dagar.

  • Mrs  B

    PB = lät inte så trevligt hos doktorn men tur att det inte var något annat "värre". Krya på dig och hoppas medicinen hjälper! Stor kram till dig!!!!


    En dagiskompis mamma var och kollade en knuta i bröstet idag och som tur är var den helt ofarlig. Hemsk tanke att få cancer nu.....


    Vickan = mat, tider och rutiner är ju aoch o


     


    När jag hade mitt sena mf blev jag sjukskriven i 2 veckor, kunde blivit fler men jag tyckte det var så depprimerande att vara hemma så jag gick till jobbet ändå. Jobbade 75 % just då och klarade mig väl sådär. Mina två veckor hemma bestod i en massa tårar och samtal till olika kompisar. Max fick som tur var vara på dagis och där hade han det bra. Mina två andra kompisar som misste sina barn i BF-veckan var den ena sjukskriven i 6 månader och åkte till Thailand direkt medan den andra kompisen var hemma i ett år.

  • Mrs  B

    Hej hej!!!


    Nu börjar det dra ihop sig och snart bara natten kvar innan jag börjar mitt nya jobb!!!!!! Ska bli sååå kul och hoppas verkligen jobbet uppfyller mina förväntningar......


     


    EA = Ingen fara att du glömde! Det kommer förhoppningsvis fler tillfällen. Kommer att vara ledig en dag i veckan så då kanske vi kan sammansluta på lunchen. 


    Kängu (tror jag det var) = vi har en "stolpotta" (som AM visade) och en liten Babybjörnpotta. Max gillade den lilla pottan när han började sitta på pottan ( 1 1/2 år) men sen blev han så lång och satt nästan dubbelvikt så då köpte jag stolpottan istället och den gillade han. Köpte även en toalettring men den gillades inte. Malte sitter lite på båda pottorna men även på toaletten (utan extra ring).


     


    Vet redan vad dagispersonalen kommer att säga över att Malte inte är "torr".   Vet att det gick bra att gå på pottan på dagis innan vi gick på sommarlov och då kom kommentaren att "då är väl Malte torr när han kommer tillbaka i augusti". Men här hemma tappade han intresset med att gå självmant. När vi sätter honom på pottan/toaletten kommer det ibland och ibland inte men inga större mängder. Min filosofi är att man inte ska stressa fram något men nu hör jag fler och fler som säger att deras barn är torra och då är de runt Maltes ålder och då blir jag stressad.......    Åh, vad jag längtar tills han är helt klar med blöjprocessen!!!!!

  • Mrs  B

    Parnassia = Kräftor MUMS!!!!!!!!!!!!!!!!  När ska jag komma??????


    Vickan eller någon annan = Behöver tips på bra "matlådor" som man kan laga i förväg och frysa in och som dessutom blir gott. Tips någon??????


     


    Håller på att föra diskussioner med maken om hur "markservicen" ska skötas här hemma nu när jag börjar jobba. Diskussionen går väl sådär....... En sak vi är oense om är bla det här med att laga middag på kvällen. Jag vill ha middag dels för att jag är hungrig och sen för att jag måste ha en matlåda till dagen efter medan maken äter dagens lunch ute och vill inte äta middag två gånger per dag.


    Trist med sant så får det bli ett schema här på hur vi ska lösa sakerna men är nog ganska vettigt för att vi ska komma ihåg och verkligen göra det som ska göras. 


    Ja, ja det löser sig nog. I-landsproblem........

  • Mrs  B

    PB = Malte är 2 år och 7 månader


    Noterar även matförslag.....


    Ska man frysa in även potatis, ris och pasta???? Jag har nämligen bara frysit in det andra...

  • Mrs  B

    Håller på att läsa ikapp medan jag fortfarande har ögonen öppna och huvudet med mig.


     


    Första dagen är nu avklarad och jag är nöjd än så länge men håller på att strida angående schemat. Jag ska jobba 80 % och därmed ha en ledig dag i veckan men det ska visst 2st till i arbetslaget så vi får väl se var det landar......


    Maken kommer att få lämna på morgonen och jag hämta eftersom han inte har en exakt tid att passa på morgonen, vilket jag ju har.   Tyvärr blir det lite mer stressigt när maken är iväg på sina resor men det löser sig nog.....


     


    Muggles = I grunden är jag inte stressad över att Malte inte är torr än eftersom Max var strax över 3 år när han blev torr och då blev han torr både natt och dag inom loppet av två veckor. Han var inte redo innan och det kanske inte Malte heller är. DET jag däremot är stressad över är att alla andra hela tiden ska påpeka att deras barn minsann är/blev torr vid 2,5 års ålder.....    Maken kommer inte att kunna hämta eftersom han inte slutar i Lund förrän 17 och har sen en timme att köra. Finns ingen möjlighet att gå tidigare, måste vara på kontoret till 17. Han får istället lämna på morgonen!


    Koko = Maken och jag ska som sagt göra upp ett schema med alla sysslor när han börjar jobba på måndag så får vi se hur det går. Han hade iaf lagat mat till pojkarna idag och det finns tom över till mig inför morgondagen.

  • Mrs  B

    Ore = Maken vill inte alls ha lagad mat två gånger om dagen men då tänker han bara på sig själv.   Jag ska vill gärna ha middag på kvällen eftersom jag vill ha mat med mig dagen efter men ärligt talat så är jag ganska trött på kvällen så jag kanske inte följer det till 100% men ska försöka bli bättre på att frysa in matlådor och förbereda mig lite mer.  Som mitt schema troligtvis kommer att se ut så kommer jag att hämta vid 17-17.30 och sen till- kommer Max fotbollsträning så vissa dagar kommer det att bli alldeles för sent för att stå och laga mat. Vi ska som sagt diskutera det mer.....


    Jag har alltid koll på matsedelen eftersom jag själv inte tycker att det är så kul att äta samma mat två gånger om dagen. Max har alltid ätit bra på dagis och numera äter Malte också det så de är fulltankade när de kommer hem. Får se hur det blir nu när Max börjar skolan......

  • Mrs  B

    Kan inte Cicci skriva en bok om alla tokigheter som hon har varit med om?????


     


    PB = Harry Potter

Svar på tråden Livets toppar och dalar