• Parnassia

    Livets toppar och dalar

    Hej på er!


    Här är en till som haft en bra hösthelg. Igår plockade vi svamp, både vanliga kantareller och trattisar. Trattisarna ska användas på tisdag då makens koreanske arbetskamrat med resp japanska hustru kommer på middag. Det blir trattissoppa. Fö är jag sjukt nervös för den kvällen både när det gäller mat, konversation, Lillas humör (Stora ska inte vara hemma) och husets ordningsstatus. Men, men det kommer bli som det blir.


    Idag har jag guidat runt i byn och alla dess sevärdheter och fick beröm för det  och det känns ju alltid kul. Kräftor, snaps och smörstekta kantareller till kvällsmat.


    Nu duschen och sängen.


     


    Kan någon hjälpa mig med receptet på Lappis chokladfondant?

  • Parnassia

    Porchez- det låter i mina öron som att du är på rätt spår nu iaf! Att ta tag i saker kräver ju MASSOR av en. Kram på dig!

  • Parnassia

    Porchez- Du kanske redan har fått flera förslag (jag läser ikapp) men titta på den här låten och texten!

  • Parnassia

    Snaily - usch vad jobbigt med all cancer. Kram till dig! Och hur tar maken det?

  • Parnassia

    Detta med The Event har gått mig fullständigt förbi, är helt LOST sas.


     


    Heja Hektor!


     


    PB - låter som att det verkligen är lite för mycket på en gång nu. Hoppas lösningarna radar upp sig lika fort!

  • Parnassia

    Nenne - jag tror att fågeln är uppäten! Så där har vi det hemma ibland också, hittar bara fjädrar och ev en bloddroppe...


     


    Jag begriper inte hur man fick med sig alla kassar, kläder och väskor förr när man handlade och inte hade vagn!  Jag vande mig oerhört fort vid att ha någonstans att lägga allt och slippa bära det in händerna, med plastkassar som skär in i händerna!


    Men jag har också insett vad som komma skall! En dramaten! Det är när man inte har barn som kräver vagn längre som man går över till dramaten.
    Tantvarningen är total!


    Kanske därför som unga mammor också får många barn, bara för att inte behöva gå in i dramaten-åldern för tidigt?

  • Parnassia

    Snaily och snigelmannen - grattis på födelsedagen! Kladdkaka är helt klart underskattad och den går ju dessutom att variera i evighet.


     


    Fin bänk AM och jösses vilken välpolerad diskho! Dags att ta tag i min egen inser jag. Jag älskar när de blänker så, men min har visst blivit lite eftersatt. Jag städar fö som en tok i em. Imorgon ska vi ha middag för 4 pers till varav två är makens arbetskamrat från Korea och hans japanska fru.

  • Parnassia

    AM - så hade jag också gjort!


    PB och Vickan - Tack!
    Faktiskt så blir det ingen trådmat. Bara Parnassiamat, det får väl duga åt dem

Svar på tråden Livets toppar och dalar