Inlägg från: lunagarden |Visa alla inlägg
  • lunagarden

    Livets toppar och dalar

    Klockarbol - jag beundrar att du är så cool när du inte har löst matfrågan och det bara är en vecka kvar till bröllopet, jag hade nog börjat bli lite nervös vid det här laget

  • lunagarden

    AM - det brukar vara BM som var med när bebisen föddes som man pratar med. Och sen går man ju igenom förlossningen och journalen en gång till med sin egen BM på efterkontrollen.

    Det går alltid att ringa till förlossningen när man kommit hem också om det dyker upp frågor sen.

  • lunagarden

     


    fru AM skrev 2010-08-28 20:54:59 följande:
    Jo jag vet (har fött tre ...) men i Nennes fall så var det ju två BM:s som fajtades inne på salen ... kan nog vara bra att få prata med båda där.

    Aha, ja, då ska hon såklart prata med båda, de kan ju ha uppfattat förlossningen helt olika

  • lunagarden

     


    Klockarbol skrev 2010-08-28 20:57:58 följande:
      Hehe, jag är inte nervös - jag är hysterisk!

    hihi

  • lunagarden

    BS - här har de som rutin att ringa upp om man inte är kvar när BM jobbar nästa gång.

    Jag tror de flesta av oss har behov av att gå igenom förlossningen efteråt, men jag hade inte heller tagit initiativ till det om de inte hade kontaktat mig

    Kurator är ju toppen om man behöver mer bearbetning än bara ett rutinsamtal!

  • lunagarden

     


    BrudSommar2006 skrev 2010-08-28 21:53:49 följande:
    Luna, det är ju jättebra att de ringer upp, det gör de inte här. För många förlossningar för att det ska vara hanterbart antagligen. Å andra sidan har jag knappt kunnat prata i telefon första tiden med mina skrikbebisar och hade nog bara blivit stressad om jag fått telefon och bara försökt avsluta även om jag behövt prata... Minns min efterkontroll med fasa med Iris illvrålandes så det inte gick att prata och jag i gynstolen. Visste att det skulle bli så om jag inte fick henne att sova, hon sov så korta pass åt gången dessutom, men slet ihjäl mig för att hennes sovtid skulle tänkas passa med min tid hos BM. Sedan lyckas jag få henne att somna när jag sitter i väntrummet men vad händer, jo BM kommer ut och säger att hon kommer att bli lite sen! Och Iris hinner vakna. Skräp.

    BS - usch vilken hemsk upplevelse efterkontrollen måste ha varit

    Charlie sov också väldigt lite på dagarna i början (gör han fortfarande) och bara i famnen de första fyra månaderna, och då kunde man inte prata i telefon för då vaknade han.

    Jag är lyckligt lottad att min sambo jobbar sovande natt, så han har varit hemma hela dagarna under hela tiden, och det har nog också varit avgörande när vi beslutade oss för att skaffa en bebis till så nära.

    Men ett telefonsamtal tycker man att de borde kunna planera in i BM arbetstid, det tar sällan mer än fem-tio minuter och ger mycket för kvinnorna. Första tio dagarna är ju oftast mannen också hemma, så kvinnan kan få tala ostört en liten stund.

    Sov gott!

  • lunagarden

    Piggelin - tror inte heller det är så många som ber om det om det inte erbjuds. Det är märkligt att de ska ha så olika rutiner, men jag har märkt att det är jättestor skillnad på de olika förlossningsavd bara här i Skåne, fast de alla tillhör samma organisation.

    När jag blev inlagd för högt blodtryck i Kristianstad (var fullt i Lund då) hade de inte som rutin att ta ett speciellt njurprov som de gör i Lund. När jag var åter hos min BM tog hon det provet och det visade sig att det var över gränsvärdet - alltså en indikation på begynnande havandeskapsförgiftning... som man missade i K-stad 

  • lunagarden

    smint - behöver också göra en veckomatsedel idag, du kanske kan tipsa vad din innehåller

    Vi hade massor med räkningar den här månaden, attans dyra reparationer på båda bilarna och så har jag handlat en del till bröllopet redan (klänning och ring), så vi har en tight matbudget.

    I frysen finns ekologiskt kalvkött, grytbitar i mängder, tips på goda grytor?

    Annars tror jag vi ska klämma in en fläskpannkaka, något med kycklingfilé, traditionella fredagstacos (som tonåringarna brukar fixa).

    Idag börjar Charlies babysim igen, blir toppen!

    Tänker på er med förkylda småttingar, det är jobbigt!

  • lunagarden

     


    Telis skrev 2010-08-29 11:45:12 följande:
    fetaostfyllda köttfärsbiffar med tzatziki och klyftpotatis

    Mums, hamnar genast på veckormatsedeln

    Får ju inte äta Feta, men det finns ju andra fuskvarianter som är pastöriserade.

  • lunagarden

     


    Lapinette skrev 2010-08-29 11:56:11 följande:
    Grytbitar - beuf bourguignon? Tar tid men är så himla gott.

    Jaaa, det är gott Min man har gott om tid, han är ledig hela dagarna

Svar på tråden Livets toppar och dalar