Inlägg från: lunagarden |Visa alla inlägg
  • lunagarden

    Livets toppar och dalar

    Oms - bra att dottern äntligen fått en diagnos, och känn ingen skuld för att ni inte utrett det tidigare. Många får ju inte sin ADHD-diagnos förrän i vuxen ålder.

    Jag jobbar i en verksamhet där vi bland annat har klienter med diagnosticerad ADHD, samt jobbar med diagnosticering och det finns många grader av ADHD.

    Det finns mycket hjälp och stöd att få för både er och er dotter, lycka till!

  • lunagarden

    Nenne - härligt att se dig här i tråden igen, jag har saknat dig. Du har varit en hjältinna, hoppas du har återhämtat dig något!

  • lunagarden

    Vi pratade ju stress här i tråden för någon vecka sedan, och jag tycker att Sanna Ehdin som vanligt skriver så klokt - här direkt citerad från FB:

    "Att må bra och klara stress handlar inte om att hitta off-knappen utan att hitta on-knappen för glädje och lust, harmoni och avkoppling!!"

    - Alltså fokus på det positiva, så minskar det negativa med automatik

  • lunagarden

     


    FruCicci skrev 2010-08-31 18:21:29 följande:
      SÅ SANT!!!!!Jag fokuserar alltid på det positiva, folk tycker jag stressar men det gör jag inte alls, jag tycker inte själv det. Allt går ju mycket bättre om man tänker positivt Jag har nog kanske inte ADHD iaf

    HEJA DIG!!! Du är en förebild för andra!

  • lunagarden

     


    fru AM skrev 2010-08-31 18:34:34 följande:
    Och så håller jag med om att Cicci är en glädje. och positivitetsspridare utan like! Puss på Cicci!

    Såna behöver vi fler av!

  • lunagarden

    Nenne - usch vilket kaos det måste ha varit i förlossningssalen... Härligt dock att du redan kan börja tänka på att göra om det, haha, som tur är så blir vi oftast överrösta av "glöm-hormoner", annars är det inte många kvinnor som skulle föda mer än ett barn, även om det sällan är så dramastiskt som det blev för er.

    Toppen att ni har kurator att prata med!

    Hur lång tid tog förlossningen? När är Pricken född?

  • lunagarden

     


    BrudSommar2006 skrev 2010-08-31 20:22:14 följande:
    Jag hade då inte glömt något från första förlossningen men ville ju så gärna ha ett syskon att jag var tvungen att ge mig på det igen. Det sades ju också från alla håll och kanter hur mycket lättare det skulle bli andra gången och det stämde ju, jäklar vilken skillnad.

    Glömmer gör man väl aldrig, men sen är det ju olika hur mycket smärta man upplever och hur mycket smärta man minns

    Jag är glad för din skull att tvåan gick lätt, det gjorde min tvåa också, men trean blev nästan lika tuff som den första. Men det kan bero på att jag inducerades.

    Dock ingen tvekan om att göra om det, hoppas fyran slinker ut lika lätt som tvåan

  • lunagarden

     


    viktualia skrev 2010-08-31 20:27:08 följande:
    ... Och jag undrar fortfarande hur 17 jag kunde äta geléhallon och krysta samtidigt.. ehum...

    Hahaha, vilket härligt minne, bara att gratulera - hade du epidural då?

  • lunagarden

    Oms - tack för att du delar med dig om din dotter! Ju mer man känner till om diagnosen ADHD, desto lättare är det att efter hand även se att det finns positiva sidor, som du skriver - som vuxen i ett kreativt yrke finns många egenskaper att eftersträva

    Många av våra framgångsrika konstnärer, företagsledare, (det ryktas även om presidenter), journalister, musiker, idrottsmän mfl har ADHD.

    Men som barn är det svårt att passa in i systemet, och jag tänker ofta att det måste vara fel på vårt skolsystem, som inte anpassar sig efter barnen, istället för tvärtom!

    Hoppas du är mormor nu, Kikki, och att allt gått bra!

    Ha en fin dag, allihopa!

Svar på tråden Livets toppar och dalar