• snaily

    Livets toppar och dalar

    Telis skrev 2010-10-11 15:06:01 följande:
    snaily, jag åt blodig biff en eller två gånger på restaurang när jag bara inte kunde med att be dom "förstöra" köttet genom att genomsteka det. Vad jobbigt med din svärmor! Skönt att din mamma är opererad nu, när kan ni tänkas få resultatet? Håller alla tummar och tår för ett positivt sådant! GRATTIS på bröllopsdagen förresten! Vad blir det till middag?
    Telis
    Tack! (för biffberättelsen alltså )
    Tror mamma får provsvar om ca två veckor, lång trist väntan igen.
    Kvällens middag blir inte särskilt spännande alls, orkar inte fixa nåt avancerat då jag känner mig så TRÖTT efter helgen... men det blir nån slags fiskgryta med saffran och sen vanlig hederlig kladdkaka till efterrätt.

    Helt GALET med hon från mammagruppen! Hur ORKAR man få två barn så tätt?


    PB - hoppas Menopur är grejen för din del!

  • snaily
    Oupsie skrev 2010-10-11 15:37:55 följande:
    Jag vill! Fast det är lite långt att åka bara. Typiskt.
    Skulle just säga detsamma!!
  • snaily

    PB
    Jag gjorde långa metoden med Puregon (och Ovitrelle ena gången och Pregnyl andra gången).

  • snaily

    Gick in här för att säga lycka till på VUL Muggles men så är det redan klart!
    Åååååå vad roligt, stort GRATTIS till det pickande hjärtat!!


    Då passar jag på att säga LYCKA TILL till Nenne på efterkontrollen, och Telis på jobbintervjun istället (visst var det idag??)!


    Snorkis
    Å vad skönt och vilken bra idé med en Egyptenresa!! Var i Egypten har ni varit? Och toppenbra som din chef ordnat för dig på jobbet också!


    Piggelin
    SKÖNT med sista veckan på jobbet!!
    Apropå din viktuppgång (hittills), själv tycker jag ju min mage är rätt liten och tycker faktiskt inte jag tjockat till mig så mycket för övrigt, men har ändå redan gått upp ca 8,5 kg! Fast det är antagligen helt normaaaalt som vanligt


    PB
    Imponerande uppdatering som vanligt!! Det du skrev om mig stämde tyvärr på pricken. Mer info följer...

  • snaily

    Hå hå ja ja - tror jag får återgå till smygläsarstadiet en stund igen för känner att inte empatin räcker till riktigt.


    Makens mamma har påbörjat cellgiftsbehandling mot sin lungcancer.


    Och igår ringde mamma (hon har just fått komma hem från sjukhuset) och berättade att läkaren sagt att de hittat väldigt aggressiva cancerceller hos henne, en sort som gärna sprider sig vidare och innebär dålig prognos. Slutgiltigt provsvar dröjer ytterligare 3 veckor och jag tror man måste vänta på det innan man bestämmer sig för vilken typ av behandling man ska gå vidare med (strålning och/eller cellgifter). Hur som helst var både mamma och pappa helt förtvivlade (förstås) och ringer till mig och vill att jag ska säga/göra någonting som gör allt bättre ("eftersom jag kan lite om sånt där"). Men jag är ju ingen läkare! Inte har jag haft cancer heller, känner inte att jag har något att tillföra annat än att jag kan lyssna förstås. Men jättesvårt att försöka peppa och trösta när man är lika ledsen och orolig själv. Och pappa är nog inte något jättebra stöd för mamma tyvärr för han är rätt orationell i såna här lägen och tar ut allt elände i förskott istället för att försöka peppa och tänka positivt.


    DÄR fick jag för att jag sa att det nästan alltid är god prognos vid livmodercancer!!


    Maken och jag får nog räkna med att Ynglet får växa upp utan farmor eller mormor, i värsta fall utan båda.

  • snaily

    ...sen får jag också så himla dåligt samvete för att jag är så EGO och mest tänker på mig själv (säg att det är gravidhormon-relaterat!) - för misstänker starkt att föräldrarna kommer vilja att jag kommer ner och bor med dem ett tag nu men jag känner inte att jag vill eller orkar riktigt! Börjar bli jättenervös för att åka långväga iväg utan maken nu när förlossningen i teorin kan starta när som helst. Vill vara hemma och boa och gå på mina barnmorskebesök som planerat och om sen om bara några veckor ska jag och maken åka till Gotland... Fy vilken dålig dotter jag är!

  • snaily
    fru AM skrev 2010-10-14 13:51:54 följande:
    Håller på och rensar bort grejor: Någon i tråden som vill HA en mobil för spjälsäng? Melodi "Ack du skön, slumrar in ...", två olika uppsättningar mjukdjur som snurrar runt: ett gäng kaniner och så "Tummen"-figurer. Bortskänkes mot avhämtning/porto.
    AM
    Jag vill jättegärna ha en mobil - skrev upp det på min saker-att-skaffa-lista tidigare idag.
    Problemet är väl bara att vi inte har några storstadsbesök inplanerade inom överskådlig framtid, men om du tror att den är möjlig att posta så betalar jag gärna frakten!

    Annars
    Tack för alla stöttande ord, alla!
    Pratade med mor idag igen och läget lät väl något bättre där sen hon fått prata med läkaren som opererade henne, läkaren verkade väl tycka att det finns hopp om liv men vi får se vad provsvaret säger om några veckor.

  • snaily

    När jag ändå är igång och pratar om listan med grejer -
    ni får gärna komma med tips om saker man MÅSTE ha hemma till Ynglets ankomst. Känner att jag har noll koll på det här.


    Vinteroverall till nyfödd - behöver man det? Alltså riktig tjock overall, fleeceoverall har vi.


    Täcke till nyfödd? Ska man ha det? Vad har man annars? Var köpa i lagom storlek till liten babykorg/vagn? Vi har rätt kallt i vårt hus på vintern.

  • snaily

    Hej PB!
    Nej, de vet inte än om det finns någon spridning, de har tagit prover från bukvätskan bland annat så det får vi nog höra när mamma får provsvaret om några veckor. Det som sas var att den typen av celler som hittades (vid ett cellprov som tagits före operationen) oftast är aggressiva och gärna sprider sig vidare i kroppen.

  • snaily

    AM
    Jag inboxar dig!
    Inte för att jag är händig ett endaste dugg, men tänkte faktiskt ge mig på att sy ett påslakan, hur svårt kan det vara tänkte jag - sen kommer jag säkert svära och ångra mig när jag sitter där med maskinen. Fått en massa gamla lakan av mamma.
    Gallerfilt tänkte jag nog införskaffa! Kanske köper täcke också då, hittat på nätet på några ställen men inte på ikea där jag letade först, de har bara lite större täcken.

Svar på tråden Livets toppar och dalar