• viktualia

    Livets toppar och dalar

    Oms skrev 2010-09-17 11:05:56 följande:
    Vickan - ok, det blir inte sååå mkt kortare restid för dig alltså men jag ser ändå att du har ett tänk på en plan B dvs flytt till nya jobbstaden vilket låter mtk lovande om inte annat. varför inte?  jag har inte förväntat mig ngt annat av dig än att du vägt alla fördelrar o nackdelar mot varandra hur ser möjligheterna med att jobba hemma ut? kan du göra det på nya el gamla jobbet? kan du gå ned i tid alt jobba olika tider olika veckor? tex att du hämtar på dagis ena vecka o maken den andra och när du hämtar kan du åka mkt tidigare från jobbet för att få lite kvalitétstid? många barn somnar ju redan 18.30- 19.00 när de går på dagis vilket är en parameter som man ska ha med när man beräknar tidsåtgång.När jag pendlade så långt när storan var liten så löste vi tillslut jobbet med att jag varannan vecka jobbade massor och varannan ingenting typ, det var en lösnign som kom till stånd av många oliak anlednignar, prövade även att han 3dgr ena veckan och 2 nästa osv och på det sättet kunde jag fördela tiden bättre. osv 
    Flytta till nya jobbstaden löser ju egentligen inte alls. För antingen får jag pendla eller så får maken pendla. Ingen av oss får mer tid av den ena eller andra lösningen. Det drabbar bara olika personer. Plus att boendekostnaden för en kåk i jobbstaden är otroligt mycket högre än i vår nuvarande håla.

    Jobba hemifrån - min nuvarande chef tycker att sånt är helt ok. Hur det är på det andra stället vet jag inte, men eftersom det är inom samma koncern så anar jag att det hänger rätt mycket på chefernas goda vilja.


    Och som du säger - jag tror inte att jag får en riktig bild av hur JAG kommer att uppleva detta med pendling plus barn förrän det blir verklighet... dvs 1 november... (även om det då inte handlar om att stressa till nåt dagis..)

  • viktualia

    Ang den kaotiska bilfärden ikväll.... nu skulle vi faktiskt behövt en bilGPS.. jag brukar tycka att det är ofantligt onödigt. Men nu ska maken navigera ensam tvärs genom Sthlm och det är jag som är bra på att hitta där... förvirrat...

  • viktualia

    PB - hm.. jaaa jag har nog bestämt mig.. men tycker att landsting och kommun är omöjligt... hur ofta håller jag reda på vad som händer där?!?

  • viktualia

    här blev det snabba puckar.... Ska på intervju på måndag!!! Kom på den lysande idén att ringa min mammakompis (hon som är inlåst i källarn) och kunde absolut tänka sig att följa med Trollet och mig till den ev nya jobbstaden och ta hand om Trollet medans jag grillas! GRYMT tacksam!


    Nu ska jag bara fundera över vem jag ska ha som referent förutom min nuvarande chef... svåris!

  • viktualia
    muggles skrev 2010-09-17 13:33:18 följande:
    Vickan: vi ställer upp som dina referenser! Räcker inte det? Själv ska jag på spännande lunch på måndag.
    fniss fniss... jooo ni vet ju "rätt" mycket om mina goda och dåliga sidor... hihihihihi!
  • viktualia
    Parnassia skrev 2010-09-17 15:22:28 följande:
    Izzie och Hattis! neeej! Vad tråkigt! Kram på er
    Instämmer till 100%! FY vad SORGLIGT!!!!!!!!!!!!!!!! Kram på er båda!

    Nu - dags för snurr i storstan! Ha en trevlig helg!

  • viktualia

    Tjoooo på er!


    PB - billiga ljus.. missade nåt där... hm...


    Valet - jag tänker rösta på Miljöpartiet. Sossarna är för trista och Vänstern för lost. Borgligt röstar jag aldrig. Så då blir det Mp. Men landstinget framstår som en omöjlighet att veta vad man ska välja... och kommunen här är en egen soppa...  Men det blir nog sossarna i båda de valen...

  • viktualia

    Ego - det blev inget kaos i bilkörningen. jag preppade maken engagerat och det gjorde att han hittade till alla viktiga destinationer i storstan.


    Och Trollet har fått vara utan mamsen ett antal timmar igår kväll och ett antal timmar idag på dagen.  Nån gång måste ju detta börja...

Svar på tråden Livets toppar och dalar